Hol tudom megjavíttatni a nagypapámtól örökölt hőmérőt?
Hosszasan nézegettem melyik kategóriába tudom kirakni ezt a kérdést, de nem találtam megfelelőt. Hátha tud valaki segíteni itt nekem.
Szóval nagypapám 9 éve elhunyt sajnos. A munkahelyén 40 évvel ezelőtt kitünetésből kapott egy egyedi hőmérőt. Ott díszítette neki az irodáját. Amikor nyugdíjba ment hazavitte. Az évek teltek, a hőmérő kopik. Sajnos pár szám nagyon halvány már, illetve foltok vannak benne. Nekem, mint nagyobbik unokája nagyon fontos tárgy ez a hőmérő. Amióta meghalt az én hálószobámban van a falon, de már sajnos nagyon ramatyul néz ki.
Hova tudnám vinni felújíttatni? Illetve létezik ilyen? Meg tudják csinálni?
Nagyon fontos nekem!
Nagyon hálás lennék pár tippnek.
Köszönöm.
Milyen a hőmérő? Higanyos, borszeszes, bimetall spirálos számlappal... vagy más?
Küldj egy képet, és meglátom, hogy tudok-e segíteni.
dellfil
P.s.:Privátban is jó.
4-re:
Ez jó ötlet!
Kérdező!
Én restaurátort múzeumban keresnék.
Ha Budapesten élsz, menj be az Iparművészeti Múzeumba. Keress ott valami titkárnő-féleséget és mondd el neki, hogy restaurátorra lenne szükséged. Szinte biztos, hogy dolgozik ott ilyen szakember, és megvannak a szükséges eszközei a szakszerű javításhoz. Aztán, hogy a múzeum alkalmazottjaként javítja ki, vagy maszekban, azt majd megmondja ő.
A restaurátorokon kívül, lehet idősebb órás, v. műszerész is érthet hozzá.
Főleg esztétikai v. műszaki problémája van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!