Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tegyünk? Engedjük, hogy...

Mit tegyünk? Engedjük, hogy találkozzon az unokánkkal?

Figyelt kérdés
A fiúnkék elváltak. Csak minden második szombaton van láthatása, amihez a menyünk ragaszkodik,hogy azon kívül nem láthatja a pici unokánkat. Viszont nekünk azt mondta akkor látjuk amikor akarjuk, el is szokta hozni nálunk vagy mi is elhozhatjuk magunkhoz mondjuk egy délutánra amikor akarjuk. De csak addig míg tiszteletbrn tartjuk a bíróság döntését és nem próbáljuk kicselezni a fiúnknak a láthatási időt. És ahogy várható volt a fiúnk szinte zaklat minket, hogy rajtunk keresztül hadd lássa többször a kicsit. Valahol sajnáljuk is és szeretnénk neki segíteni, de másfelől örülünk hogy nekünk nem kell pereskedni hogy láthassuk az unokánkat. Mi lenne a helyes döntés?
2019. szept. 25. 09:48
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
16%

Tény 1: a két éves gyerek maximum 1 éven belül biztosan el fogja mondani, hogy az apja látogatja nálatok.

Tény2: ha ezt megteszi, akkor ti is mehettek a bíróságra, hogy havonta legalább egyszer lássátok az unokát. Ahol ez az eset ráadásul súlyosbító körülmény lesz.

Akkor mi értelme mindennek? Hosszú távon konkrétan semmi, azon kívül hogy az egészről ki mit gondol amúgy morális szempontból.

Én azt gondolom, hogy a fiad viselje a tette következményeit, és szépen járja el a kanosszát. Lehet menni szépen a bíróságra és harcolni a több láthatásért, bizonyítani, szakpszichológussal találkozni stb. És szerintem arra is lehet apellálni, hogy a menyed egy ido után - évekről beszélek - megenyhül.

Egyébként meg ha az én férjem kavarna egy putris cigánnyal, én is félteném a gyereket, hogy oda viszi, azt a viselkedést látja, a mocsokban játszik a nő kis maugli kölykeivel stb... mindent megtennék, hogy ezt megakadályozzam, és nem sértettségből.

2019. szept. 29. 06:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!