Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tegyünk? Engedjük, hogy...

Mit tegyünk? Engedjük, hogy találkozzon az unokánkkal?

Figyelt kérdés
A fiúnkék elváltak. Csak minden második szombaton van láthatása, amihez a menyünk ragaszkodik,hogy azon kívül nem láthatja a pici unokánkat. Viszont nekünk azt mondta akkor látjuk amikor akarjuk, el is szokta hozni nálunk vagy mi is elhozhatjuk magunkhoz mondjuk egy délutánra amikor akarjuk. De csak addig míg tiszteletbrn tartjuk a bíróság döntését és nem próbáljuk kicselezni a fiúnknak a láthatási időt. És ahogy várható volt a fiúnk szinte zaklat minket, hogy rajtunk keresztül hadd lássa többször a kicsit. Valahol sajnáljuk is és szeretnénk neki segíteni, de másfelől örülünk hogy nekünk nem kell pereskedni hogy láthassuk az unokánkat. Mi lenne a helyes döntés?
2019. szept. 25. 09:48
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Kizárt, megmondta hogy nem engedi csak a hivatalos láthatási időben.
2019. szept. 25. 11:27
 22/41 anonim ***** válasza:
79%
Nem véletlenül döntött így az anya és a bíróság. Te tarsd a megbeszélteket, a fiad meg önerőből érje el, hogy kapjon több láthatást. Bizonyítson!
2019. szept. 25. 11:33
 23/41 anonim ***** válasza:
89%

Nem jó a kenyér hozzáállása a dologhoz. Tudom milyen érzés,mert én is keresztül mentem ezen. Viszont tudatosan meg kellene próbálnia szétválasztani a két dolgot. Az őt ért sérelmeket,és a gyerek-apa kapcsolatot.

Először én is ilyen voltam mint a menyed. De pár hét után mikor már nagyjából túltettem magam azon a kritikusan fájó időszakon,már nem elleneztem a több láthatást. Csak azt tudom tanácsolni,hogy legyetek megértőek a menyetekkel,de adjátok is a tudtára,hogy ezzel a viselkedéssel a gyereknek árt a legtöbbet. Nekünk is ugyanennyit ítélt meg a bíróság. Engem egy 4 gyerekes roma nővel csaltak meg. De nem voltak sokáig együtt mert az exem rájött hogy ebben a kapcsolatban Fejős tehén lesz...

2019. szept. 25. 11:34
 24/41 A kérdező kommentje:
És egy barátunk azt mondta, hogy ha lebukunk, hogy találkozót szerveztünk a láthatási időn kívül és a menyünk ezt jelenti az illetékes nem tudom kiknek, akkor ha mi igényelnénk láthatást, ezt az "akciót" erős hátránynak számítanák be amiért kevesebb làthatást kapnánk és a fiuknak is lehetne baj belőle. És azt, hogy volt olyan eset mikor az ilyesmi gyermekrablási ügynrk minősítették. De lehet hogy olyankor valami távoltartás van apa ellen erőszak vagy valami miatt, nem tudom, hogy működik ez pontosan. De az biztos, hogy kockázatos, viszont a fiunk annyira szenved. Nem tudom mihez kezdjünk. Eddig tartottuk magunkat a szabályokhoz.
2019. szept. 25. 11:36
 25/41 A kérdező kommentje:
Jaj Savlekötő és mit nem adott meg neki a menyünk amit PONT EZ a cigány nő megadott? Szifiliszt? Tetvet?
2019. szept. 25. 11:39
 26/41 anonim ***** válasza:
82%

Ha meg mibdig együtt van a putris nővel a fiad akkor tök jogosan félti a gyereket - melyik anya merné ilyen mellé engedni a gyerekét úgy őszintén????

Szerintem csak a nőtől félti - jogosan!

2019. szept. 25. 11:42
 27/41 anonim ***** válasza:
82%

Higgyetek annak a barátnak és ne játszátok ki a menyeteket a fiatok javára. Egyrészt előfordulhat, hogy soha többé nem hisz nektek és ti se látjátok a kicsit, másrészt, ha ti is perre mentek, megkaphatjátok a felügyelt havi láthatást. Mennyivel jobb a mostani helyzet?

A fiad szűköl, mert nem számított rá, hogy a felesége zokon veszi a viselkedését? Menjen ő bíróságra, ha megérdemli, akkor jó eséllyel nyerni fog.

Ha engedtek a fiad zaklatásának, mindenki veszít és csak elvétve látjátok képeken az unokát.

2019. szept. 25. 11:46
 28/41 anonim ***** válasza:
85%
Inkább a fiad szenvedjen, mint ti is elveszititek a menyetek bizalmát.Bizonyitson a fiatok és akkor majd változni fog lehet a menyed nézete is.
2019. szept. 25. 11:52
 29/41 anonim ***** válasza:
79%

Igen, a fiad hülyeséget csinált, meg is érdemli, hogy bűnhődjön, hogy szenvedjen.

Az, hogy bennetek bízik a volt meny, és odaengedi bármikor a kicsit, érdemes lenne megbecsülni.

A fiad akkor sem láthatja többet a fiát, ha tőletek is eltiltja a nő a gyerekét... Szóval a lehetséges opciók közül még mindig ez a legjobb, ha már ő nem, legalább ti lehessetek vele.

Majd talán idővel megenyhül a nő, ha túlteszi magát a csalódáson, ha új életet kezd, azt türelmesen ki kell várni, ti meg ne szúrjátok el az esélyeteket.

2019. szept. 25. 12:18
 30/41 anonim ***** válasza:
20%

Ha nem tartod be, akkor előfordulhat, hogy te sem láthatod.

Mit követett el a fiad a gyerekeivel szemben, hogy

ilyen szigorú a láthatás?

2019. szept. 25. 12:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!