Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nálatok hogy alakultak az...

Nálatok hogy alakultak az "elnevezések", amikor új generáció született a családban?

Figyelt kérdés

A nagyszülőkből már csak ketten élnek nálunk, a férjem 2 nagymamája. Akik eddig "a Mama" és "a Nagyi" voltak. Most viszont az én anyukám lesz nagyszülő, de nem lehet "Mama", mert az már foglalt, és a férjem családja mindig is úgy fogja hívni, nem engedik, hogy "Dédi"re váltsunk :D

A gyerekem így meg majd összezavarodik, hogy most melyik a Mama...

Nálatok hogy volt ez?

Tudom kicsit buta a kérdés, de mégis rágom magamat rajta :)

2019. szept. 20. 13:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk nagymamám Mama volt, dédmamám pedig Mami.

Mama egyik barátnőjét pedig úgy hívják az unokái, hogy Mamó :D Nagyon cuki a néni, szinte harmadik nagymamám :) Én is Mamózom

2019. szept. 20. 19:38
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

10-es, nálunk is anyád-apád voltak egy darabig a szüleim. 😄

Egyébként jobaratom anyukáját MINDENKI Maminak szólítja, ősidők óta, pedig még csak nemrég született unokája. A férje meg Papi.

A gyerekek majd kitalálják 😄

2019. szept. 20. 20:35
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig a te gyerekednek akkor is Dédi a dédi ha neki nem is tetszik. Nálunk Dédi mama lett, aztán jönnek a mamák a nevükkel. Mari msms stb...
2019. szept. 21. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!