Másfeledunokatestvér van?
sose hallottam mèg ilyent
attól még ő màsod, szerintem
De, minden hülye rokonsági kapcsolatnak kell, illetve kellene hogy legyen megnevezése, mivel a geneaológia az egy tudomány ág, és ezeknek a kapcsolatoknak a nevei olyanok mint a biológiában a rendszertani kategóriák - körülbelül.
De tényleg, ennek a rokoni kapcsolatnak tényleg nincs neve; én mint gyakorlott családfakutató csak úgy illetem, hogy anyukám vagy apukám unokatestvére, viszont a másfeledunokatestvérben van logika, bár ez a kifejezés nem hivatalos.
Elnézést a felmerülő szóismétlődésekért.
A pontos megnevezése másodnagybácsi/nagynéni. Korkülönbségtől függetlenül.
Nekem van olyan nagybátyám, aki fiatalabb nálam.
Kortól függetlenül az illető a te anyád/apád unokatestvére. Neked... hát, másodfokon nagynéni, rokonság szerint, kortól függetlenül.
(Nekem szimplán nagybátyám van olyan, akivel egy idősek vagyunk, apám öccse késői gyerek. :D)
Keresd ki te is!
Ha jól értem, akkor a másod-dédbácsi/nénid lesz az, tehát a másodunokatesó feletti
Megzavartad a többieket ezzel a korkülönbséggel vagy csak engem zavartál meg, nem tudom... :D
Másod unokatestvéred. A nagymamád testvérének az unokája másod unokatestvéred. Teljesen mindegy, hogy fiatalabb vagy idősebb nálad. Ha érdekel, hogy a családodban ki kinek a kije (de szép magyar mondat), akkor ajánlom, hogy "rajzold fel" a családfádat a family tree biulder-rel, ami a myheritage-nek egy PC-s, offline is használható programja. Ebben lehetőséged van jelentéseket készíteni a kiválasztott személyről, s ott gyak. családon belül bárkiről kiderítheted hogy kivel milyen rokonságban áll, így azt is, hogy veled milyen rokonságban áll.
Ez a generációs ugrás, ezt nem úgy kell elképzelni, ahogy te gondolod, hogy itt életkorról van szó. Ha kvázi 1 lépcsőn álltok s a szüleitek testvérek, akkor unokatestvér, ha a nagyszüleitek testvérek, akkor másodunokatestvér. Így van generációs ugrás.
Én is meglehetősen kései gyerek vagyok, másod unokatestvérem is van aki közel egyidős, sőt olyan is, aki idősebb nálam. Mi több a testvérem fia s köztem nincs 1 évnyi különbség. Attól még ez nem tényező, a rokonsági fokokat nem borítja föl az életkor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!