Lehet, hogy a gyerekem homoszexuális, minden erre utaló apró jelre ugrik a homofób nagyszülő, szakítsuk meg a kapcsolatot?
Engem nem zavar, ha a gyerekemről 10 év múlva tinikorban kiderül, hogy homoszexuális, az sem, ha nem lesz az. Most 5 éves, vannak furcsa dolgai, amik engem nem zavarnak, a többsége ártatlan, de amikor a nagyit látogatjuk, akkor ő undorítóan bánik a gyerekemmel, az unokájával.
Egész életemben azt hallgattam, hogy biztos leszbikus vagyok, a legapróbb dolgokra is ugrott. Nem akarom ezt a gyerekemnek, hogy megvetve érezze magát, akár meleg, akár nem.
Ti megszakítanátok a kapcsolatot?
Példák: Gyerek azonos nemű szülőnek le akarja venni a ruháját. Gyerek be akar bújni az azonos nemű szülő ruhájába úgy, hogy a szülő is benne van. Gyerek bemászik azonos nemű nagyszülő felhúzott takarós lába alá a "bunkerbe". Gyerek ellentétes neműnek mondja magát játék alkalmával. Gyerek szájra puszit akar adni az azonos nemű szülőnek, vagy az azonos nemű nagyszülőnek nevetgélés közben.
Ilyenkor nem káromkodik a nagyszülő, csak fujjol, megvetve néz rá, érződik az undor a hangjából, ellöki, eltolja a gyereket, mi bajod van neked, mit csinálsz, miért csinálod ezt, de olyan hangsúllyal, mintha valami patkányhoz szólna.
Szerintem a legtöbb dolog ártatlan gyermeki játék, én sokat engedek, amit nem, azt sem emelem ki, hogy undorító, vagy kiemelten nem szabad, bár a szájpuszi nekem is meredek kicsit.
Meddig kell tolerálni a nagyszülő dolgait?
Szerintem a legegyszerűbb a nyílt beszéd a gyerekkel.
Ez esetben kb. ez:
- a mi országukban a szájra puszi csak párok között szokás;
- aki bölcsisnél nagyobb, arról csak a párjának szokás lehúznia a ruháját, ha nem beteg, vagy nem érte baleset;
- nem bújunk más lába közé, mert nem illik hozzáérni a másik nemi szervéhez, ez az amivel pisil (tovább nem kell részletezni), ezt takarjuk el még strandon is fürdőruhával.
A gond az, ha olyan dolgokat engedsz otthon a gyereknek, ami tök természetesen sérti általában más intim szféráját, akkor a gyerek fel sem fogja, hogy mi az ami illik, mi az ami nem illik.
Pl. ha mások előtt nemi szervével játszik, akkor igenis meg kell mondani neki, hogy ez még szülők előtt sem szabad, mert illetlen.
Én kb 6-7 évesen ebéd közben benyögtem szüleimnek hogy bárcsak férfivá operálnának át.
Hadd ne írjam le a reakciójukat :D
Azt hiszem a TV-ben hallottam vagy láttam hogy létezik ilyen és akkor gyerekként úgy éreztem klassz dolog :D
Szegény szüleim lehet hogy így végigaggódták a gyerekkorom?
Sem leszbikus nem vagyok (még csak puszit sem szeretek adni barátnőknek, semmit. Fuj), sem férfi nem akarok lenni.
Tök jól elvagyok jelenleg a férjemmel :D
Sőt 4-5 évesen kutya akartam lenni, ugattam, negykézláb kúsztam, és felemelt kézzel és fejjel mutattam rá valamire amit akartam, mint egy vadászeb.
Talán nem kell mondanom, nem kennelben lakom és nem ugatok :D
Szóval ezek csak gyerek dolgok.kinövi.
Vixen és Wonny!
5 éves a gyerek. 5. Nem 2, nem 3, 5. Jövőre jó esetben iskolába megy. Ennyi idősen már kell hogy legyen annyi esze, ha a szülö se idióta, hogy ilyen játékokat nem játszunk. Nem húzzuk le a másik ruháját, nem bujunk a ruhája alá, nem bujunk a lába közé, nem csokoljuk szájon. Ezek alap dolgok, már a kétévest is erre tanítja az ember. Semmi gond nincs itt a nagyszülővel, max kicsit durvábban reagál mint az átlag, de esküszöm meg tudom érteni, ha már evek ota ezt csinálja a gyerek a szülei még nem szólnak ra
A gyerekem most lesz középsős, mindenki lány/nő a sztoriban, egyedül nevelem.
Írtam is, hogy szájrapuszi nincs, de pl engem nem zavar, ha bemászik a takaró alá, ami alatt én is vagyok, nyilván nem meztelenül, a ruhámat felveheti(ha nem vagyok benne)néha megkérem, hogy segítsen levenni(hátul gombolós/cipzáros ruhák). Szerintem ezekben semmi sincs, nem fogom ezekről leszoktatni azért, mert a nagyit zavarja, megvàrom, amíg elég érett lesz ahhoz, hogy felfogja, mikor mit szabad, bár ezeket a játékokat szerintem közeli családtaggal simán játszhatja/játszhatná még, nagynénivel szokta is.
2 hónapja lett 5 éves.
Nem akartam leírni, hogy nők vagyunk, hátha egy korábbi kérdésemhez hozzákapcsolja valaki.
A szájrapuszival nem tudok mit kezdeni, babakora óta akarja minden szerettével, nyilván nem engedem, soha senki sem puszilta szájon, de minden mesében könyvben és filmben van csók, gondolom innen az érdeklődés.
Amúgy klassz kölyök, a nagyi sok örömet is okoz(folyamatosan dicséri), máskor meg megsemmisítően megalázóan beszél róla, olykor szidja is ilyenkor rászólok és otthagyjuk.
Nem akarom, hogy a gyerekemben is olyan sebeket ejtsen, mint bennem, ugyanaz a személy ugyanazzal a viselkedéssel. Azt már tudom, hogy a nevelés nem hat, eltanulni nem fogja a marhaságot, de sérülni sérülhet tőle, én is sokáig hittem, hogy sok baj van velem, még abban is kételkedtem, hogy hetero vagyok, annyit nyüstölt, mert csak 18 évesen vesztettem el a szüzességem és féltem a fiúktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!