Intimitás probléma?
Anyám világ életében beteg volt, ölelést puszit alig kaptunk, hozzà nem érhettünk, zavarta, ha megpusziljuk. Pontosan nem tudom mi a betegség neve, de valami mentális probléma.
Rideg környezetben nőttem fel, extra ölelgetés igényem van, de csak a szeretteimtől viselem el, ha hozzám érnek, anyám nem tartozik közéjük..
Viszont felnőttem, gyerekem lett bújós szeretetgombóc, puszil ölelgeti a szeretteit, ölükbe ül, hozzájuk ér, ahogy én is teszem vele. A nagyi is a szerettei közé tartozik valamiért, pedig okot nem adott rá.
Viszont mikor a nagyit látogatjuk, olyanokat mondd neki, hogy “spórolunk a puszikkal”, “menj innen”, azt érezteti a gyerekemmel, hogy valami baja van, amiért keresi a közelségét.
A saját gyerekkoromban is ezek voltak, borzasztó volt és rendkívül dühös leszek, ha eszembe jut, pláne, ha ezt teszi a gyerekemmel is, az unokájával, belebeszélné ezt a marhaságot, hogy beteges hozzáérni a szeretteinkhez.
Nagy balhé lett belőle, mikor közöltem vele, hogy amit csinál a gyerek, az a normális, ő a beteg, és mondtam neki, hogy mondja a gyereknek, neki nem jó, ha megpuszilja, de ne tegyen úgy, mintha ez lenne a normális.
Nyilván a gyerek nem érti meg és rémes neki, hogy nem érhet egy szerettéhez.
Ti hogy kezelnétek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!