Mi a fontosabb? A munka vagy a család? (Tudom, hogy volt már ilyen kérdés, de ez egy konkrét eset, és kíváncsi vagyok, Ti hogyan döntenétek. )
29 éves nő vagyok, a férjemmel három éve jöttünk ki Németországba dolgozni.
Fantasztikus munkám van, életem első igazán jó munkahelye, remek a csapat, jól lehet keresni, érdekes, nem stresszes, stb, szóval ideális.
A férjemnek viszont nem úgy jöttek be a dolgok, ahogy vártuk. Megbízásos munkái vannak, hol keres, hol nem, amikor munkanélküli volt, egyre rosszabb lelkiállapotba került.
Most felajánlottak neki egy remek állást Magyarországon. Főleg azért lenne jó, mert a hobbiját csinálhatná munkaként és barátok között dolgozhatna. Anyagilag nem keresne annyit, mint itt kint, de sokkal kevesebbe kerülne otthon az élet, nem kellene albérletet fizetni, stb.
A kérdést már nyilván sejtitek. A szívem egyik fele azt mondja, hogy menjek vele én is haza, hiszen sosem terveztük, hogy örökre kijövünk és végre megint a családom és a barátaim közelében élhetnék. Ráadásul el sem tudom képzelni az életemet egyedül, nélküle, itt kint idegenben, hiába vannak most már itt is barátaink.
De a szívem másik fele majd megszakad a gondolatra, hogy itt hagyjam a munkámat és a kollégáimat. Otthon nem végezhetném ezt a munkát, amit itt csinálok, mehetnék megint éhbérért dolgozni napi 12-14 órákat, mint azelőtt.
A férjem rám bízta a döntést, mert nem akar befolyásolni. Ugyanakkor én sem mondhatom neki azt, hogy hagyja ki ezt a remek lehetőséget és maradjon velem, és csinálja továbbra is azt a melót, amit utál és nem is keres vele túl jól.
Szerintetek? Maradjak itt kint és éljünk távkapcsolatban? Meddig működhetne ez így? Ha maradok mondjuk még egy évet, attól a probléma nem oldódik meg, egy év múlva ugyanúgy döntéskényszer előtt állnék.
Na igen,ez jogos!Nem is azt mondtam,hogy távkapcsolatban!
Hanem hogy vagy a babaproject,vagy egy rövid idejű távkapcsolat!Én azt gondoltam,hogy hagyd kiforrni,hogy a férjed rájöjjön,tényleg jó döntést hozott-e!Hazamegy,elkezd dolgozni,és meglátja,tényleg neki való-e az a munka,tényleg lesz-e annyi jövedelme,hogy amennyiben te feladod külföldön a jól fizető állásodat,és otthon lényegesen kevesebbért elmész dolgozni,akkor ő el tudja-e tartani a családot!Szerintem ez fél év,egy év alatt kiderül,és akkor vagy te mész haza,vagy ő vissza!Én erre gondoltam,lehet,hogy kicsit kuszán írtam!
15:29 és 15:30 :)
A rövid távkapcsolatot tartottam eddig én is a legjobb megoldásnak.
Viszont - azon kívül, hogy szenvedni fogunk egymás nélkül - a távkapcsolat ellen szól az is, hogy ha most egyedül megy haza és egyedül vág neki az új munkájának, ez a farmuci helyzet rányomja majd a bélyegét az új munkájára. Egy új melóhelyen átlagon felül kell teljesíteni és a munkakezdés mindig stresszel jár. Szeretném eközben biztosítani neki a hátteret, hogy helyt tudjon állni minél könnyebben. Ahogy ő is biztosította nekem, amikor kijöttünk.
15:42
Igen, egyetértek veled!
De most képzeld el, mit fogsz érezni akkor, ha mondjuk a párod kimegy utánad Ausztriába és talál ugyan melót, de utálni fogja? És látod, hogy nem boldog, mert nem azt csinálja, amit szeret? Vagy ha nem talál munkát? Nem lesz lelkiismeret-furdalásod, hogy kirángattad őt a megszokott környezetéből?
Gondold végig alaposan mindkét helyzetet, nem könnyű, és mi mind másképpen döntenénk. A nekem tökéletes megoldás a te életedet tönkre is teheti.
Sokan írták, hogy egy házasság, kapcsolat lemondásokkal jár. Ez így van. De nekem most az a helyzet, hogy a férjednek nem jó a munkája, neked pedig szuper. Ha hazamész, akkor te lemondasz a szuper munkáról, azért, hogy a férjednek ne legyen sz*ar munkája. Aztán otthon pont a fordított helyzet fog fennállni: neked lesz sz*r munkád, a férjednek meg szuper. Akkor te is arra kéred majd, hogy mondjon le? Ő is meghozhatná az áldozatot érted akár, nem mindig a nőnek kell.
Ezzel persze nem arra célzok, hogy ne menj haza, hanem hogy gondold ezt át.
Én is a kis ideig távkapcsolat mellett voksolnék.
Mert mi a biztosíték, hogy a férjednek valóban bejön az új munka? És aztán ha hazajöttetek, és mindkettőtöknek lesz egy munkája, amit nem szeret/amivel nem keres, akkor mi lesz? Majd sóvárogtok vissza Németországba?
Ugyanakkor gondolom, hogy nem akarsz fél évig sem a férjed nélkül élni. De inkább fél évig legyen rossz, mint utána egész életedben.
15:51
"Ő is meghozhatná az áldozatot érted"
Igen, ő igazából ebben a három évben meghozta ezt az áldozatot értem. Itt élt velem és próbálkozott, állandóan pályázott, próbált egy jó munkát szerezni. Sajnos nem jött be. (Igaz ugyan, hogy eközben nem volt otthon sem kimondottan jó lehetősége, csak most jött be ez az ajánlat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!