Mi a fontosabb? A munka vagy a család? (Tudom, hogy volt már ilyen kérdés, de ez egy konkrét eset, és kíváncsi vagyok, Ti hogyan döntenétek. )
29 éves nő vagyok, a férjemmel három éve jöttünk ki Németországba dolgozni.
Fantasztikus munkám van, életem első igazán jó munkahelye, remek a csapat, jól lehet keresni, érdekes, nem stresszes, stb, szóval ideális.
A férjemnek viszont nem úgy jöttek be a dolgok, ahogy vártuk. Megbízásos munkái vannak, hol keres, hol nem, amikor munkanélküli volt, egyre rosszabb lelkiállapotba került.
Most felajánlottak neki egy remek állást Magyarországon. Főleg azért lenne jó, mert a hobbiját csinálhatná munkaként és barátok között dolgozhatna. Anyagilag nem keresne annyit, mint itt kint, de sokkal kevesebbe kerülne otthon az élet, nem kellene albérletet fizetni, stb.
A kérdést már nyilván sejtitek. A szívem egyik fele azt mondja, hogy menjek vele én is haza, hiszen sosem terveztük, hogy örökre kijövünk és végre megint a családom és a barátaim közelében élhetnék. Ráadásul el sem tudom képzelni az életemet egyedül, nélküle, itt kint idegenben, hiába vannak most már itt is barátaink.
De a szívem másik fele majd megszakad a gondolatra, hogy itt hagyjam a munkámat és a kollégáimat. Otthon nem végezhetném ezt a munkát, amit itt csinálok, mehetnék megint éhbérért dolgozni napi 12-14 órákat, mint azelőtt.
A férjem rám bízta a döntést, mert nem akar befolyásolni. Ugyanakkor én sem mondhatom neki azt, hogy hagyja ki ezt a remek lehetőséget és maradjon velem, és csinálja továbbra is azt a melót, amit utál és nem is keres vele túl jól.
Szerintetek? Maradjak itt kint és éljünk távkapcsolatban? Meddig működhetne ez így? Ha maradok mondjuk még egy évet, attól a probléma nem oldódik meg, egy év múlva ugyanúgy döntéskényszer előtt állnék.
15:05
Nagyon nehéz helyzetben vagy! Igazából azzal is segítettél, hogy látom, nem az enyém a legnagyobb probléma a világon. :)
Nálunk szerencsére sosem volt ilyen gond. Amíg otthon éltünk, ő keresett többet, amióta itt élünk, én keresek többet. Nemigen beszélünk a pénzről, közös kasszán vagyunk, ami marad félretesszük, ennyi. Soha eszembe sem jutna felhánytorgatni, hogy ezt a pénzt én kerestem, ahogy neki sem jutott ez az eszébe, amikor még otthon éltünk és neki kellett minden nagyobb kiadást fizetni (lakásfelújítás, kocsi, stb.)
Ha hazajössz és utálsz tanítani, akkor az egész életedet tönkreteszed.
Gyereket lehet Németországban is nevelni, ez a babaprojekt tényleg állati jól hangzik.ű
Nálunk, mivel a férjem keres többet minden gyerekkel kapcsolatos teendőt nekem kell ellátni, mert ő keres jól és nem ér rá. Így aztán állati nehéz gyerek mellett érvényesülni, nem is lehet, mivel nálunk a szülők nem segítenek semmit.
Veled is ez lesz, hazajössz a férjed jól keres majd, te meg szarul és örülnöd kell majd a gyereknek, mert különben rossz anya vagy. A büdös életben nem fogsz visszajutni és olyan dolgokkal foglalkozni amit szeretsz.
Aztán nézhetsz szomorúan Németország felé. Ha esetleg később el is váltok vmi miatt, mondjuk mert te érzed magad szarul, akkor meg aztán tényleg megéri egy férfi miatt.
Szép dolog az anyaság de azért ne essünk túlzásokba.
Itt már nem kell annyira a magántanár, saját tapasztalat!
Én most csinálom a tanári diplomát, éppen átképzem magam.
Pont azért mert a férjem nem segít semmit.
Ettől még nem leszek karrierista, hogy a fizetésemet kevésnek tartom és nem érzem így jól magam.
Képzeld van gyerekem és szeretem is, de utálom, hogy negyedannyit keresek.
Azért annyira ne rugaszkodjunk el a valóságtól: a gyerek még csak tervben sincs! Azért vállaljunk gyereket, mert Anyukáék szeretnék? :) Vagy azért, mert most épp ilyen helyzetbe jutottunk?
Nem vagyok gyerekellenes egyáltalán, csak még várnék vele egy pár évet.
És akkor még az is kérdés, hogy ha tényleg a babaprojekt mellett döntünk, akkor ezt távkapcsolatban hogy hozzuk össze? :)
15:17
Igen, eddig ez hangzik a legjobb megoldásnak! Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!