Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tönkreteszem egy ember életét....

Tönkreteszem egy ember életét. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Iszonyú lelkiismeretfurdalásom van apukám miatt. Egy két hete történt családi veszekedés során elmondta nekem apukám, hogy tulajdonképpen csak miattam nem vált el anyukámtól, mert szerette volna, hogy mindent megkapjak és tovább tudjak tanulni, illetve, hogy anyukám már rég túllépte azt a határt, amit ő el tud viselni egy nőtől, és csak miattam nem válik el.

Azóta rémesen érzem magam. Ha én nem lennék apukám már boldogan élne egy másik nővel, nem kéne félnie a folytonos veszekedésektől, és a kisebb-nagyobb csetepatéktól. Azt is mondta még, hogy megvárja, amíg befejezzük a tesómmal a tanulmányainkat és utána elválik. Nem tudom, hogy ezt most hirtelen felindulásból mondta-e, vagy valóban komolyan gondolja, de én azóta iszonyúan érzem magam. Tönkreteszem egy ember életét. Ha én nem lennék, sokkal boldogabb lenne mindenki. Legszívesebben elmennék itthonról, de még nem lehet. Nem akarom, hogy bárki is szenvedjen miattam.

20/L

2010. júl. 10. 22:09
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Semmiképp se legyen lelkiismeretfurdalásod emiatt. Eleve nem biztos, hogy 100%-ban igaz, amit az apád mondott. Ha mégis igaz, az nem a te hibád. Az, hogy a világon vagy, nagyszerű dolog. Ha a létedből következne bármi, ami rossz , az szonorú de nem vagy felelős érte. Ha a cselekedeteid, a jellemed vagy bármi más, amire hatással vagy okozná a problémát, akkor sem lenne biztos, hogy csak azon múlik, de akkor talán lenne értelme változtatnod valamin. Így azonban nincs rá okod. Éld az életed, valósítsd meg az álmaid, legyél boldog, és akkor a szüleid is látni fogják, hogy volt értelme annak, amit érted tettek.

Az egy más kérdés, hogy mit tudnál tenni apádért. Valószinúleg a legtöbb, amit tehetsz, ha elmondod neki, hogy te őt nagyon szereted függetlenül attól, hogy elválik-e anyádtól. Hálás vagy neki, azért, amit érted tes, de neked a legfontosabb, hogy a boldog felnőttek példáját tudja mutatni neked. Nem szeretnéd, hogy te legyél az oka annak, hogy nem válik, de bármit tesz, elfogadod a döntését.

2010. júl. 11. 01:20
 22/23 anonim ***** válasza:
Mondok neked valamit...te senki eletet nem teszed tonkre! Nem te valasztottad ezt, nem te kenyszeritetted az apukadat erre es apukad meg szemet, mert erzelmileg zsarol teged. Sajnaltatja magat a sajat gyerekenek es a sajat hibajat rad keni. Szep kis apa. Most neked van lelkifurdalasod az o tetovasaga miatt? Undorito, mikor egy szulo ilyen a gyerekevel. Mondd meg neki legkozelebb, hogy nem te kerted, hogy ezt tegye, nyugodtan valjon el, ha ezt akarja. Ne teged hibaztasson olyan dontesert, ami 100%-ig az o felelossege.
2010. júl. 11. 02:52
 23/23 anonim ***** válasza:

Annyit még hozzátennék (egy jóval ezelőtti vagyok), hogy lehet(ett volna), hogy valóban értetek teszi. Lehet, hogy nem akarta, hogy nélkületek kelljen élnie.

De ha ennyire szerető apa lenne, és csak ezért nem ment volna el, akkor nem is vágná a fejedhez.

2010. júl. 11. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!