Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tönkreteszem egy ember életét....

Tönkreteszem egy ember életét. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Iszonyú lelkiismeretfurdalásom van apukám miatt. Egy két hete történt családi veszekedés során elmondta nekem apukám, hogy tulajdonképpen csak miattam nem vált el anyukámtól, mert szerette volna, hogy mindent megkapjak és tovább tudjak tanulni, illetve, hogy anyukám már rég túllépte azt a határt, amit ő el tud viselni egy nőtől, és csak miattam nem válik el.

Azóta rémesen érzem magam. Ha én nem lennék apukám már boldogan élne egy másik nővel, nem kéne félnie a folytonos veszekedésektől, és a kisebb-nagyobb csetepatéktól. Azt is mondta még, hogy megvárja, amíg befejezzük a tesómmal a tanulmányainkat és utána elválik. Nem tudom, hogy ezt most hirtelen felindulásból mondta-e, vagy valóban komolyan gondolja, de én azóta iszonyúan érzem magam. Tönkreteszem egy ember életét. Ha én nem lennék, sokkal boldogabb lenne mindenki. Legszívesebben elmennék itthonról, de még nem lehet. Nem akarom, hogy bárki is szenvedjen miattam.

20/L

2010. júl. 10. 22:09
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:24

Lehet, hogy ő boldog miattunk, azonban engem akkor is elszomorít, hogy sokkal jobb és boldogabb élete lenne, ha nem lennék a nyakán. Tudom, hogy minden családban vannak kisebb-nagyobb veszekedések és ilyenkor sok hülyeséget vágnak egymáshoz az emberek, de nekem emiatt már két hete iszonyú lelkiismeretfurdalásos van. Már nem is igazán érdekel semmi, csak, hogy hogyan segíthetnék minél többet a családnak, hogy nehogy megint balhé legyen. Folyton azon izgulok, hogy mikor csapnak össze a fejem fölött a hullámok.

2010. júl. 10. 22:31
 12/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Én elvált szülők gyereke vagyok (mint oly sokan mások is :-( ) de nem tudtam volna elviselni, ha anyum boldogtalan lenne, azért, mert én meg a tesóm vagyunk (nálunk apu a gáz) Anyu is azt mondta, addig nem válik míg mi fel nem növünk... hál istennek nem így alakult, különben még mindig élősködne az apu rajtunk (ugyanis nem dolgozott...) Apukádnak mérleglnie kell... mondd meg neki, hogy te igazán szereted és bánt az ő boldogtalansága, illetve az, hogy otthoni veszekedésektől hangos a ház.

Lehet van az anyagiakban is valami, de azt hiszem apukád összességében mérlegeli a dolgokat!!! Nem TE vagy a hibás! Sem te, sem a testvéreid nem teszitek tönkre a szüleid életét... ezt jól jegyezd meg!!!

Andi

2010. júl. 10. 22:46
 13/23 anonim ***** válasza:
A vitákat, ami otthon megy, nem lenne szabad végighallgatnotok, az nem rátok tartozna :-( Ha már otthon maradt miattatok, akkor legalább úgy csinálná, hogy balhé se legyen, mert így ez tényleg rossz lehet. Bevállalta a nyudat hosszú évekre, akkor meg legalább intézék el ketten ezeket a dolgokat. És min szokott menni a veszekedés általában? Anyud nem akart volna válni?
2010. júl. 10. 22:48
 14/23 A kérdező kommentje:
Remélem, hogy nem miattunk és nem is az anyagiak miatt maradt anyukámmal. Azt nehezen bírnám ki.
2010. júl. 10. 22:48
 15/23 A kérdező kommentje:
Vita közben néha fenyegették egymást, hogy így elválnak, úgy elválnak, de sose tették meg. Általában hülyeségeken pattan ki a vita. (Nem megcsalás meg ilyeneken veszekednek.) Anyukám sajnos eléggé hangulatember és néha nehéz vele. Nála ilyen periódusok vannak. Először akkor volt ilyen balhésabb időszak, amikor nagymamám meghalt, és most megint előjött ugyanez, mióta egy másik városba járok egyetemre. Elég sok mindenen felcsattan, semmi se jó neki, és elhanyagolva érzi magát. A legutóbbi veszekedés óta kézzel-lábbal igyekszik ezen a család változtatni.
2010. júl. 10. 22:51
 16/23 anonim ***** válasza:
És hogy vetted észre, sosem szoktak összebújni, nem kedveskednek egymásnak? Mindig ilyen ellenségesek egymással?
2010. júl. 10. 22:59
 17/23 A kérdező kommentje:
Összebújni nem igazán látom őket. Lehet, hogy szoktak, mert ilyen téren nagyon diszkrétek voltak mindig is. A kedveskedés a maguk módján szerintem megvan, de nem látok sajnos bele a fejükbe.
2010. júl. 10. 23:02
 18/23 anonim ***** válasza:
Csak azért kérdeztem, mert lehet, hogy nem olyan nagy a gond, mint ahogy most látod, lehet, hogy csak hirtelen felindulásból, a vita hevében mondanak olyat néha, ami nektek durva vagy bántó. Vagy mindig ilyen feszült volt otthon a hangulat?
2010. júl. 10. 23:10
 19/23 A kérdező kommentje:
Amúgy most semmi olyan jel nem utal náluk arra, hogy egyáltalán veszekedtek valaha is. Minden szép és jó. Én viszont már két hete alig tudok aludni, mintha egyszerűen félnék elaludni. Egyik reggel anyukám a tesómmal kicsit hangosabban beszélgetett, én meg ezt félálomban meghallottam és nagyon féltem akkor, hogy nehogy megint baj legyen. Kis félős óvódásnak érzem ilyenkor magam, hiába számítok már felnőttnek.
2010. júl. 10. 23:12
 20/23 anonim ***** válasza:
lépj tovább dolgozd fel és lépj tovább hosszú távon magadnak ártasz ezzel :kialvatlan fáradt ideges leszel,és a vita balhé amit nem elakarsz kerülni te magad fogod okozni.
2010. júl. 10. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!