Tönkreteszem egy ember életét. Mit csináljak?
Sziasztok!
Iszonyú lelkiismeretfurdalásom van apukám miatt. Egy két hete történt családi veszekedés során elmondta nekem apukám, hogy tulajdonképpen csak miattam nem vált el anyukámtól, mert szerette volna, hogy mindent megkapjak és tovább tudjak tanulni, illetve, hogy anyukám már rég túllépte azt a határt, amit ő el tud viselni egy nőtől, és csak miattam nem válik el.
Azóta rémesen érzem magam. Ha én nem lennék apukám már boldogan élne egy másik nővel, nem kéne félnie a folytonos veszekedésektől, és a kisebb-nagyobb csetepatéktól. Azt is mondta még, hogy megvárja, amíg befejezzük a tesómmal a tanulmányainkat és utána elválik. Nem tudom, hogy ezt most hirtelen felindulásból mondta-e, vagy valóban komolyan gondolja, de én azóta iszonyúan érzem magam. Tönkreteszem egy ember életét. Ha én nem lennék, sokkal boldogabb lenne mindenki. Legszívesebben elmennék itthonról, de még nem lehet. Nem akarom, hogy bárki is szenvedjen miattam.
20/L
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:24
Lehet, hogy ő boldog miattunk, azonban engem akkor is elszomorít, hogy sokkal jobb és boldogabb élete lenne, ha nem lennék a nyakán. Tudom, hogy minden családban vannak kisebb-nagyobb veszekedések és ilyenkor sok hülyeséget vágnak egymáshoz az emberek, de nekem emiatt már két hete iszonyú lelkiismeretfurdalásos van. Már nem is igazán érdekel semmi, csak, hogy hogyan segíthetnék minél többet a családnak, hogy nehogy megint balhé legyen. Folyton azon izgulok, hogy mikor csapnak össze a fejem fölött a hullámok.
Szia!
Én elvált szülők gyereke vagyok (mint oly sokan mások is :-( ) de nem tudtam volna elviselni, ha anyum boldogtalan lenne, azért, mert én meg a tesóm vagyunk (nálunk apu a gáz) Anyu is azt mondta, addig nem válik míg mi fel nem növünk... hál istennek nem így alakult, különben még mindig élősködne az apu rajtunk (ugyanis nem dolgozott...) Apukádnak mérleglnie kell... mondd meg neki, hogy te igazán szereted és bánt az ő boldogtalansága, illetve az, hogy otthoni veszekedésektől hangos a ház.
Lehet van az anyagiakban is valami, de azt hiszem apukád összességében mérlegeli a dolgokat!!! Nem TE vagy a hibás! Sem te, sem a testvéreid nem teszitek tönkre a szüleid életét... ezt jól jegyezd meg!!!
Andi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!