Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg a 2 éves...

Hogyan értessem meg a 2 éves kislányommal, hogy szeresse a testvérét?

Figyelt kérdés
Van egy 2 éves kislányom, s a kistestére 6 ónapos. Hogyan éressem meg a kislányommal, hogy el kell fogadnia a testvérét. Most is többet foglalkozunk a kislánnyal, mint a kisöcsivel, de ez sem elég. A sok közös játék, programok ellére sem akarja elfogadni. Hiába mondjuk, hogy az öcsikét csak ő tudja megnyugtatni, s az öcsike is állandóan mosolyog rá, de ő azt sem tűri el, hogy ránézzen. Ha megjelenik, vagy ha véletlenül hozzáér, azonnal dührohamot kap, s áll a bál.
2010. júl. 10. 18:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%
Szegény, nem irigyellek! Nekünk is pont ennyi a korkülönbség, de szerencsére nincs nagy féltékenykedés. Szerintem a 2 éves gyermek leginkább nem a szavakból, hanem a tettetkből tanul,ezért neki még hiába mondogatod, szerintem keveset ért meg belőle. Türelem, kitartás és határtalan szeretet - bocsánat, de ennél okosabb sajnos nem tudok lenni, nehéz kérdés!
2010. júl. 10. 18:48
 2/18 anonim ***** válasza:
89%
Szeret babázni? Mert ha igen akkor játszhatnátok anyukásat:) Hogy Te az öcsikét teszed tisztába, ő pedig a babát...Sajnos jobb tanácsot nem tudok adni:(
2010. júl. 10. 18:51
 3/18 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk ugyanez volt, annyi különbséggel, hogy 3 év van köztem és a hugom között. Te csesztél el valamit. Valószínű a terhességed alatt mindenki az új babára koncentrált. Ez azért nem halványul el ilyen hamar. Oviba vagy bölcsibe szokott járni a kislányod? Én az óvodában lerajzoltam anyut terhesen meg aput és tőlük távol rajzoltam magamat, bár erre én nem emlékszem, de az óvónő megmutatta és elmondta a szüleimnek, hogy már most attól félek, hogy ha a kicsi megszületik, mindenki csak őt fogja szeretni. Már felnőtt nő vagyok, de még a mai napig is úgy érzem a húgomat mindenki jobban szereti nálam, pedig ez nem így van, csak a drága ismerősök amikor anyu terhes volt, engem láthatatlannak tekintettek és mindenki mindig csak a babáról beszélt. Meg a babalátogatást sem bírtam, mindenki csak a kicsire volt kíváncsi, mintha a nagy nem lenne. Szóval még most próbáld megfékezni a helyzetet.
 4/18 anonim ***** válasza:
27%

fiu vagy lany a pici?

edestestvere?

5/18 anonim ***** válasza:
82%

utolsó:)

ha a kisöccse akk gondolom fiú:)) oda van írva, olvasd végig:) kisöcsi, az fiú:) kishúgi lenne a lány, az öcsi az fiú

2010. júl. 10. 18:58
 6/18 anonim ***** válasza:
71%
Kedves utolsó, ha a kislány öccse, akk vajon fiú vagy lány?:O És nem unokaöccse, akk édestestvérek, v sem? -.-"
2010. júl. 10. 18:59
 7/18 anonim ***** válasza:
73%
Bocs, az utolsó előttinek szólt.
2010. júl. 10. 19:00
 8/18 anonim ***** válasza:
56%

szerintem ilyenkor vágj nagyon szomorú arcot, és ne csak rövid ideig, ne is beszélj vele, hadd érezze, hogy mennyire megbánt ezzel a viselkedésével.

mondd is el neki, hogy nagyon csalódott vagy, sírni lenne kedved, hogy nem szereti a testvérkéjét.

és olvass neki olyan meséket, amiben a testvéri szeretetről van szó.

én gyerekkoromban olvastam egy olyan mesét, amiben kis állatkák, talán egerek, (de nem vagyok benne biztos) testvérek voltak, de mindig irigyek voltak egymásra, ezért pórul jártak, nem sikerült megkaparintani a sajtot, és nagyon el voltak keseredve, hogy nem fogtak össze.

2010. júl. 10. 19:18
 9/18 anonim ***** válasza:
18%

Sehogy sem fogod tudni vele megértetni, és nem is szabad ilyen kisgyerekeket együtt hagyni vagy felügyelet nélkül hagyni, mert veszélyes!

Ha történik valami, téged fognak felelősségre vonni gondatlanságból, nem vicc!!

2010. júl. 10. 19:37
 10/18 anonim ***** válasza:
18%
Nem lehet egymásra bízni a gyerekeket amíg az egyik nincs legalább 6-7 éves.
2010. júl. 10. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!