10 és fél hós kislányommal jelenleg gyeden vagyok. Tervezünk neki kis tesót, de még nem most, majd fél év múlva. Ha közben a munkáltatóm felmond, akkor a tesónál másra nem leszek jogosult, mint a gyesre?
Ha tavaly júniusig szólt a szerződésed, akokr szerintem kizárt, hogy meghosszabbitották volna. Élő ember ilyet nem tesz.
A munkáltatód nem fog neked felmondani, mert LEJÁR a szerződésed, másnap már nem vagy a dolgozója és kész. Nem kell felmondania.
Igy van, csak gyesre leszel jogosult.
Határozottban 5 évnél tovább nem foglalkoztathat, ha 5 éve határozottban vagy és elmész szülni és nem hosszabbit, akkor a munkaügyi biróság a kérésedre megállapitja, hogy a szerződésed már határozatlanná változott a törvény erejénél fogva és kész, nem jár le többé soha és kapsz minden ellátást.
Ezt sokan nem tudják és képesek 5-10 éveket dolgozni határozott idejű szerződéssel, aztán ha nem hosszabbitják meg neki, akkor nem lép semmit...
A szerződésem MEG hosszabbították,aláírtam,csak a papírt nem kaptam meg róla.A könyvelővel beszéltem és mondta(jóban vagyok vele),hogy januárba is leadták a bevalláshoz az én adataim is!
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!