Csalàdi nyaralás és problémák. Mit szóljak Én ehezz a helyzethez?
Nyaralásról van szó. 6-an mennénk. Apám, párja, Tesóm és párja, Én és a párom.
Apám ki akarja fizetni a tesom es a parja részét is viszont a miénket nem. Természetesen nem az anyagiakkal van gondom hiszen nem probléma hogy a mi reszunket mi fizetjük hiszen ez igy van rendjén. De kicsit rosszul esik a kivételezés. Ti mit tennétek ebben az esetben?
Attól, hogy ti már elutaltátok a szállás rátok eső részét, apukád még odaadhatja neked ezt utólag is. Ezek szerint ő fizetné a ti szállásotokat is? Nektek kellene viszont egy nagyobb autó bérleti díját fizetni? Azt szerintem is per főre ki kell számolni.
Amúgy én is azt csinálnám, hogy a két gyerekem költségét állnám, a fiúk meg fizessék a sajátjukat.
Szóval apád kifizetné a te részedet is, csak te már kifizetted, anélkül, hogy szóltál volna neki. Hát most ezzel mit csináljon?
Azt meg végképp nem értem, hogy miért kell 200ezerért autót bérelni. Rád bízta a dolgot, te meg ezt választottad. Miért nem választottál olcsóbbat? Erről megint csak nem apád tehet, a húgod meg aztán végképp nem.
Szegény apád ilyen bolond lánya van...
Mindenki fizesse a saját részét. A kiskorúnak nyilván fizesse az apa, meg ha ragaszkodik hozzá, akkor a pasijának is.
De szerintem az a korrekt, ha ahogy ti kifizetitek a részetek a szállásból, ők kifizetik a részüket az autóból.
Ha jól értem apád fizetné a teljes szállást, amivel nektek 60ezret “spórolna” helyette viszont ti fizessétek a 200 ezres kocsit. Hát meg a lónak a pöckét.
Neki szíve joga, hogy a kisebbik lányának és a párjának fizeti a szállását, de az, hogy veletek fizettetné ki az ő részüket a kocsiból, az nem oké.
Hát én megmondom őszintén, ha enm bírnám ezt lenyelni, nem mennék.
Mennék a párommal kettesben, nem pedig rossz szájízzel egy családi jópofizásra, ahol mindenki kést mártana a másik hátába néhány ezer forintért.
Én amúgyapád helyében úgy csinálnám, hogy mind a két lányomnak ugyanolyan részben szállok bele a nyaralásába,, a többit meg páronként hozzáadják.
De ez mindegy.Apád nem így csinálja.
A legtisztább amúgy, ha tollal, papírral, számológéppel összeültök, és megnézitek, mi hogy jön ki. Ha látja, hogy az ő 4ük nyaralása kevesebbe kerül, mint a kocsibérlés, talán észhez tér.
Én apád helyébe elvinném a tesót a barátjával.
A követelőző nagylányát meg elküldeném a 3,14 csába a 200ezerért bérelt autójával együtt!!
Nem értem mit kell annyira problémázni,
Azt mondta fizeti a szállást.
És mi van ha elutaltad? Zsebre rakod amit adott és cső. Utólag állta a ti részeteket is.
Legközelebb meg beszéljétek meg előre a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!