Te szülőként megtennéd?
Szüleim nyugdíjasok, de még az a korosztály, amelyik jön-megy, ellátja magát. Minden évben egy hetes szerényebb nyaralás is belefér a keretbe, de nyilván nem gazdagok. Mi, a gyerekeik már külön élünk, ki házasságban, ki párkapcsolatban, ki egyedül. Ha jut rá, mi is megengedünk magunknak pár napot vagy egy hetet, hogy valahol kpihenjük magunkat. Ez nálunk úgy néz ki, hogy 2-3 évente egy hetes olaszországi út, nővéreméknek minden évben Balaton, öcsémék a sógornőmmel pedig minél többet tesznek félre, mert lakásra gyűjtenek. Mivel átlagos a keresetük, ez jó pár éve így megy, és így is fog menni, bár szerintem így is ki lehetne hozni akár egy-egy napos kirándulásokat, vagy leruccanást valamelyik belföldi víz mellé. De nem osztom az észt, az ő dolguk.
Ami miatt ez felmerült, amiatt van, mert öcsém felesége kifakadt nekem négyszemközt, hogy milyen ez már, hogy a szüleim minden évben mennek valahová, de eszükbe nem jutna, hogy egyszer őket küldenék el maguk helyett a Balatonhoz.
Megértem olyan értelemben a sógornőm, hogy sok mindenről le kell mondaniuk, mert lakásra gyűjtenek, de a szüleimet is, akik úgymond most élvezik az életet, már nincsenek velünk kapcsolatos kötelezettségeik, és még tudnak mozogni, utazni. Szerintem max. egy 8-10 évig tudják még ezt az életformát élni, utána majd legfeljebb a kertben sétálgatnak.
Mint írtam, én se megyek minden évben, de eszembe se jutott, hogy engem küldjenek a szüleim maguk helyett.
A sógornőm azt mondta, ha neki gyereke lenne, lesülne a képéről a bőr, ha ő utazgatna, a gyereke a párjával meg otthon van.
Nekem nincs gyerekem, bevallom, én nem tudom, hogy lenne, jelen esetben csak a szüleim helyzetét látom, és örülök, ha mennek.
Megírnátok, akinek van gyereke, hogy ebben a helyzetben hogy cselekedne? Csak kíváncsiságból, nyilván nem avatkozom a dologba.
Szerintem a sógornőd fejében valami nincs rendben. Más az, ha a szülő a kisgyerekét viszi magával nyaralni, kirándulni, és más az, hogy a szülő a felnőtt különálló, különlakó menyét/felnőtt gyerekét befizeti nyaralni. Utóbbi max ajándék gyanánt oké ha a szülő akarja, de úgy, mint a sógornőd, hogy ELVÁRJA szerintem pofátlanság. Én is felnőtt nő vagyok, külön élek férjemmel, kisfiammal, szüleim pont most utaztak el nyaralni, mi a férjemmel és a kisfiammal nem hiszem hogy meg tudjuk engedni idén nyáron, hogy elmehessünk több napos nyaralásra bárhova. De eszembe nem jutna az, hogy akkor szüleimtől ELVÁRJAM hogy mivel ők megtehetik, minket is fizessenek be. Na nekem ettől sülne le a bőr a képemről. Hárman vagyunk testvérek, nagy korkülönbséggel, így jó sok idő volt mire mindhárman úgymond kirepültünk. Végre tudják kettesben is élvezni az életet,hisz eddig csak nekünk éltek, oda mentünk kirándulni ahova mi, gyerekek akartunk, hát nem volt számukra pihenés az tuti. Örülök nekik, hogy végre ki tudnak kapcsolódni, pihennek, eszembe nem jutna irigykedni...
27N
Elgurult neki a gyógyszer?
Én a párommal utazok évi többször, szülők meg 1*, na most akkor küldjük őket magunk helyett? :D
Nincs igaza a sógornődnek! Megmondtam volna, hogy ez a szüleid dolga, neki semmi köze a pénzükhöz!
Igazad van abban, hogy a spórolás mellett egy-egy napra el lehetne menni valahova, de kényelmesebb lenne a kedves sógornődnek más pénzéből utazgatni. Amúgy, nem vagyunk egyformák. Vannak, akik milliókkal segítik ki a gyereküket, mert megtehetik, és van, aki nem tud segíteni bár akar. Meg olyan is, aki segíthetne, de nem akar. A szüleid nyilván megdolgoztak a nyugdíjukért, vagy ügyesen rakják félre azt, nehogy már a hálátlan sógornőd nyaralgasson belőle! Mondd meg neki, hogy félre is lehet tenni mindkettőjüknek x összeget, és akkor jövőre le tudnának menni akár egy hétre. Sokan csinálják így. Eszembe nem jutna a szüleim szemére vetni hogy nem fizetik a nyaralásomat ha már egyszer dolgozom.
A szüleid meg persze ne pihenhetnek.
Lehet ám másodállást is vállalni ideiglenesen akár.
Pofátlan nagyon.
Valószínűleg eddig mindent alá tették, ezért akar a másén szórakozni.
Ennek elmentek otthonról... Az még rendben volna, hogy mondjuk mondjanak le a nyaralásról, ha valamelyikőtöknél beüt a ménkű, és elveszti az állását, balesetet szenved, stb. De az, hogy ne élvezzék a nyugdíjas éveiket azért, hogy valamelyik gyereket és a családját elküldjék nyaralni, kissé nonszensz. Főleg úgy, hogy ők sem Abu Dhabiba mennek 1 hónapra. Na meg tégy igazságot. Ha csak őket fizetik be egyszer, a többi gyerek miért nem kap a következő években? Ha ők is kapnak, miért kapnak, ha nekik jobban megy?
Felnőttek vagytok, megvan a saját családotok, keresetetek, életetek. Tessék szépen azt és abból élni, ami van. Zárásképp még annyit, hogy nekem nem volna képem elfogadni még akkor sem, ha maguktól ajánlanák fel. Végigdolgozták az életüket, felneveltek, ideje, hogy nekik is kijusson végre a megérdemelt pihenésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!