Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyámék neheztelnek rám mert...

Anyámék neheztelnek rám mert elköltöztem otthonról, mit tegyek?

Figyelt kérdés
8 éves lány vagyok,másfél éve költöztem el otthonról albérletbe a barátomhoz.Eddig Anyámmal és a Nagyanyámmal laktam,testvérem ninncs.Sajnos képtelenek ebbe belenyugodni.Elvárják,hogy naponta felhvjam mindkettőjüket külön-külön és beszéljek velük min.fél órát.Állandóan azt kérdezgetik,hogy mikor mikor költözöm már haza.A szememre hányják,ha hazamegyek meglátogatni őket,hogy nem akarok otthon aludni.A szobámban minden úgy van,ahogy hagytam,a Nagyi még havonta mindíg új ágyneműt is húz.Ha megmondom,hogy nem költözöm haza,mert a barátommal akarok lenni(már az esküvőt tervezgetjük),akkor megsértődnek,minden hálátlannak elmondanak,megkapom,hogy cserben hagyom őket.Hogy most amikor már végre keresek,és könnyebben élhetnénk lelépek és nem haza adom a pénzt.(Pedig amúgy szeretik a barátomat).Hogy miért nem költözünk oda a barátommal,ott az én szobám.(Ez még egy családi ház esetén talán meggondolandó lenne,nade egy panelben?!)Anyám külön szemrehányást tesz,hogy kihúzom magam a Nagyi ápolása alól.Állandóan minden példát felhoznak,hogy bezzeg milyen rendes XY gyereke,aki még 30 évesen is otthon van,segíti,meg szereti a szüleit nem úgy mint én.Én szeretem őket,de ez borzasztó rosszul esik,és egyre nehezebben viselem.Szerintetek ez normális?Mikor fognak végre beletörődni?
2010. júl. 10. 11:31
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Ha össze akartok házasodni, nem lehet olyan bizonytalan a kapcsolat.
2010. aug. 17. 21:22
 22/23 anonim ***** válasza:

Szia

Ugyan ebben a cipőben járok mint te, én majd decemberben fogom tölteni a 28-at. Mi párommal jelenleg még anyukámnál lakunk, de tavasszal költözünk. Anyukámon ugyan ezt ézem, amiket most te is ide leírtál. Nállunk mindenkei annyira meg volt arról győződve, hogy én otthon fogok maradni, és majd én gondozom meg ápolom őket, hogy mikor bejelentettük, hogy jövőre költözünk, mindenki le volt döbbenve, hogy házet veszünk? Honnan van nekünk pénzünk, hát nem ezt fogjuk meg venni? Holott sosem volt erről szó. Persze bennem megfordult, persze gyerekkoromban, hogy márpedig én mindenáron a szüleim házát fogom megvenni, kifizetem a tesókat és kész. És mindenkinek ez volt a logikus. De miután megismertem párom, összeköltöztünk, ugyebár ahány ház annyi szokás, pároméknál nem minden úgy volt, mint nálunk, azt jöttek a generációs különbségek stb. stb. Így beláttam én is hogy menjünk külön. Most megvettük, megmutattuk, örülnek, örülnek, de valahogy nagyobb vidámságot képzeltem volna el az arcukra. Így most szerintem nam az van bennük, hogy hú de jó a kishuginak saját háza lesz, saját élete, hanem hogy mi lesz anyuval. Nem mondom nekem is megfordult a fejembe, de 3 testvér csak tud tán annyit segíteni, amennyi szükséges!!! Úgyhogy ez van .

Vagy beletörődsz te is vagy örlöd magad majd egy egész életten át. Hidd el jól döntöttél.

2010. aug. 18. 09:02
 23/23 anonim ***** válasza:
Elvárták volna, hogy 40 éves korodig otthon legyél az ő szoknyájuk alatt. Érzelmileg zsarolnak, azért mondanak el hálátlannak. Felnőtt vagy, azt csinálsz, amit akarsz. Ha nem akarsz velük beszélni telefonon, ne beszélj velük. Mond, hogy nem érsz rá és kész. Állj a sarkadra, szakítsd meg velük a kapcsolatod és éld az életed, legyetek boldogok a pároddal!
2010. aug. 18. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!