Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyámék neheztelnek rám mert...

Anyámék neheztelnek rám mert elköltöztem otthonról, mit tegyek?

Figyelt kérdés
8 éves lány vagyok,másfél éve költöztem el otthonról albérletbe a barátomhoz.Eddig Anyámmal és a Nagyanyámmal laktam,testvérem ninncs.Sajnos képtelenek ebbe belenyugodni.Elvárják,hogy naponta felhvjam mindkettőjüket külön-külön és beszéljek velük min.fél órát.Állandóan azt kérdezgetik,hogy mikor mikor költözöm már haza.A szememre hányják,ha hazamegyek meglátogatni őket,hogy nem akarok otthon aludni.A szobámban minden úgy van,ahogy hagytam,a Nagyi még havonta mindíg új ágyneműt is húz.Ha megmondom,hogy nem költözöm haza,mert a barátommal akarok lenni(már az esküvőt tervezgetjük),akkor megsértődnek,minden hálátlannak elmondanak,megkapom,hogy cserben hagyom őket.Hogy most amikor már végre keresek,és könnyebben élhetnénk lelépek és nem haza adom a pénzt.(Pedig amúgy szeretik a barátomat).Hogy miért nem költözünk oda a barátommal,ott az én szobám.(Ez még egy családi ház esetén talán meggondolandó lenne,nade egy panelben?!)Anyám külön szemrehányást tesz,hogy kihúzom magam a Nagyi ápolása alól.Állandóan minden példát felhoznak,hogy bezzeg milyen rendes XY gyereke,aki még 30 évesen is otthon van,segíti,meg szereti a szüleit nem úgy mint én.Én szeretem őket,de ez borzasztó rosszul esik,és egyre nehezebben viselem.Szerintetek ez normális?Mikor fognak végre beletörődni?
2010. júl. 10. 11:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenek a szülők... Amíg meg otthon vagy addig semmi jogod, rajtad tölti ki mindenki a baját, és állandóan azt szajkózzák hogy húzzál végre el. Aztán ilyenkor meg már sír a szájuk...
2010. júl. 10. 12:10
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyáltalán nem normális ez a hozzáállás. A szülő nem azért neveli a gyerekét, hogy amikor már keres, akkor majd hajj de jó lesz, hiszen szerintem az az élet rendje, hogy a szülő felneveli, és amikor a gyerek már meg tud állni a maga lábán (van keresete, stb.), akkor kirepül és boldogul a szülők nélkül.

Szerintem mondd meg nekik, hogy nem érsz rá minden áldott nap telefonálni, meg amúgy is drága mulatság, heti 1-2-szer bőven elég telefonálni, ha amúgy nincs rá különösebb ok.

2010. júl. 10. 12:12
 13/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 28 éves férfi vagyok,nálunk ugyanez a szitu,én a pároméknál lakom,szerencsére van egy kis különrészünk!Nálam az van hogy szüleim elváltak,én még félig anyámnál lakom,vagyis csak oda járogatok,de már egyeltalán nem alszom otthon!ez a huza vona 3 éve megy nálunk!amikor összejöttem a barátnőmmel,pont akkor váltak el a szüleim,ami nagyon jót tett a kapcsolatunknak mint ne mondjak!most már lenyugodott kicsit,sokat segitettem neki,anyagilag is,de főleg lelkileg!most hogy rendben van kicsit az élete,most már nem hív ő se,csak ha kell valami!ami elég szomoru,mert nem hagyta élni a saját életemet!tudom hogy nehéz volt,de az én kapcsolatom,majdnem galyra ment emiatt!ami még most is veszélybe van,pedig egy jó kapcsolat lenne!én csak egyet mondok neked,NE HAGYD HOGY LELKILEG TERRORIZÁLJON,ÉS HOGY LELKIISMERET FURDOLÁST KELTSEN BENNED!ez a te életed,ne hagyd hogy más élje!se szülő senki!

2010. júl. 10. 14:30
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Rögtön menj haza (a barátodhoz), ha a szüleid rákezdik, vagy tedd le a telefont.
2010. júl. 10. 14:42
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkabb ott van a gond, ha 28 evesen meg otthon a szuleivel lakik az ember. Ennyi idosen mar illo sajat eletet elni, csaladot alapitani. Valoban ne hagyd magad zsarolni. Eskuvo, aztan jon a baba, azt akarnak, hogy oda szulj? Legy boldog a paroddal es menj haza ritkabban!! Majd egy ido utan mar meg fogjak becsulni, ha mesz es hivod oket!
2010. júl. 10. 19:34
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
sztem abba nincs semmi gond,ugyanis a mai világba az ember 2szer megondolja,hogy egyeltalán vállaljon gyereket!az itteni fizetésekből és kilátástalanság miatt,sokan kényszerülnek sajnos a szülőkhöz,és nem azért mert olyan nagyon jó neki,csak inkább bevállalja azt mint hogy azon izguljon hogy kitudja fízetni a dolgokat!sajnos egyre több ilyen van,most csak egy pl:egy ismerős keres 80 ezer ft-ot!szted abból mit lehet csinálni?örül hogy van munkája!ja ez az elözőnek szólt!
2010. júl. 10. 21:46
 17/23 anonim ***** válasza:
21:46-os. Elozo vagyok. A velemenyemmel azt kivantam tukrozni, hogy nem egeszseges ennyi idosen meg a szulokkel lakni. Aki teheti kulon eletet el mar, ahogyan a kerdezo is tette, probalja. Gondolom a te ismerosod is szeretne mar sajat hazat, ha tehetne. En nem szoltam le azokat akik barmi okbol 28 evesen meg a szulokkel laknak, csak azt irtam, hogy "inkabb az a gond". Az erintettek zome szerintem ugyanugy nyilatkozna, hogy gond, hogy otthon lakik, de sajnos nincs mas valasztasa.
2010. júl. 12. 03:11
 18/23 A kérdező kommentje:
Sajnos ez is igaz,én se szórakozásból laktam eddig otthon,és mi is nagyon nehezen jövünk ki.Kifzetjük a rezsit,az albit,és hónap végén örülünk,ha marad krumplistésztára:-(.Nemhogy nyaralásra nem tellik,de még egy éttermet is 3x meggondounk.Én szivesen segíteném Anyámékat anyagilag, mert ők is nehezen élnek de így egyszerűen nem tellik rá.Meló mellet meg nincs időm,meg kedvem se minden héten hazarohangálni,még akkor se,ha csak fél órára laknak.Csak nagyon rossz,hogy ezt nem értik meg és,mindennek lehordanak néha emiatt:-(
2010. aug. 16. 19:30
 19/23 A kérdező kommentje:
Hát igen,itt mindenki mondja(amúgy biztos igazatok van),hogy álljak a sarkamra,egyszerűen mondjak nemet,ne telózzak stb.De sajna bennem is bennem van a félsz,mertha netán mégis szétmegyünk a barátommal,kénytelen leszek hazamenni,mert egyedül 80 ezerből nem tudok megélni.Ezért valahogy nem akarom végképp magamra haragítani őket...
2010. aug. 17. 20:30
 20/23 anonim ***** válasza:
Ne hagyd magad, kérdezd meg tölük hogy mit szólnának ha a panelbe a beteg nagyi mellé válalnál a barátodddal 2 gyereket.
2010. aug. 17. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!