Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tettetek volna a helyembe?...

Mit tettetek volna a helyembe? Nemet mondtam az eljegyzésre.

Figyelt kérdés

Páromnak van egy 10 éves fia az előző házasságából nekem nincs. Ő 40 éves én 34. Kéthetente hétvégén van nálunk a gyerek ami nem megy zökkenőmentesen mert a párom saját bevallása szerint sem képes megosztani a figyelmét ilyenkor

Ergo ha itt a fia mindig csak vele kell foglalkozni. A gyerek fél órát nincs el egyedül hozzám nem szól, levegőnek néz, ha az apja elmegy a kukáig a gyerek rohan utána. Ilyenkor szex sincs mert a gyerek fél ajtaját nyitva kell hagyni és egyszer elkezdtük volna mert azt hittük elaludt de elkezdte szólongatni az apját mire ő felugrott és otthagyott engem. Ez az alap sztori. Egy hónapja megakarta kérni a kezem megvette a gyűrűt kifizettük a hotvátországi utat pont olyan hétvégére amikor a gyerek nem lett volna láthatáson. Pénteken indultunk volna szombat este jöttünk volna haza vasárnapot meg kettesben képzeltük el. Párom csütörtökön elkezdett nyomozni hogy a gyereknek ugyan mikor van az elsőáldozása. A gyerek sem tudta az exe sem mondta végül a hittantanárát hívta fel és megtudta hogy az eljegyzéses hétvégén vasárnap. Este ezt közölte is velem így: vasárnap Daninak elsöáldozása lesz és menni akarok. Akkor nem mondtam rá semmit de másnap már igen hogy nem tetszik.

Alapból el sem hívták, betervezve volt az eljegyzésünk ő csak erösködött hogy megy és nekem is jönnöm kell. Ebböl lett egy jó nagy vita amikor én megkaptam a tudtad hogy van egy gyerekem szöveget, meg a kötelezettségeit a gyereke felé és azzal zárta le hagyjam békén a hülyeségeimmel és döntsek. Én döntöttem hogy nem megyek hozzá így. Azóta még együtt vagyunk de épphogy. Már nem olyan velem és tüntetöen háttérbe szorít engem és a családom. Egy éve vagyunk egyűtt ő öcsémékhez eddig kétszer jött nekem kéthetente anyjáékhoz kellett mennem. Apámékhoz is eddig kétszer jött le és ha én lemegyek oda hiába hívom nem jön inkább a gyereket viszi el fagyizni. Ezt én nem tartom normálisnak mert nekem meg ők a családom. És szerintem ha nekem el kell fogadni a gyerekét akkor neki is le kellene jönni apámhoz vagy öcsémékhez. Nekem ez fáj és a szakításon gondolkozom. Ti mit tennéntek? (Anyagilag nem szorulunk egymásra mindkettönknek van lakása és elvileg ő szeretne tölem gyereket)

2019. júl. 6. 09:53
 21/91 anonymousreview60 ***** válasza:
85%

Ritkán látja a gyereket, tehát igyekszik kihasználni az időt. Csüng rajta, mert hiányolja. A gyerek jogos igénye, hogy legyen kizárólagos ideje az apjával, amikor az csak vele foglalkozik. Ez alkalmanként 2-3 óra kellene legyen. Mivel a gyerek az anyjánál van, ez a helyzet továbbra is így marad.

A fazon nem tudta, az exe sem tudta, a gyerek sem tudta (na ez már gáz), akkor annyira nem lehetett fontos az az elsőáldozás, ha vallásos, ha nem, hogy sutba dobja az eljegyzéses hétvégét. Itt más ok volt a háttérben.

A rokonlátogatások eloszlása is azt mutatja, hogy nem akar belevonódni az életedbe, nem akart igazi közösséget formálni.

Elmondtad neki, hogy ezekkel kapcsolatban hogyan érzel, és mit tartanál megfelelő kompromisszumnak? Ha igen, és nincs köztetetek megegyezés, akkor nem érdemes folytatni.

2019. júl. 6. 10:47
 22/91 anonim ***** válasza:
94%

"Én döntöttem hogy nem megyek hozzá így."

Jól tetted!

"Azóta még együtt vagyunk"

:-O Minek?

"ha nekem el kell fogadni a gyerekét akkor neki is le kellene jönni apámhoz vagy öcsémékhez. Nekem ez fáj és a szakításon gondolkozom."

Nem értem, miért gondolkozol ennyit...

"elvileg ő szeretne tölem gyereket"

Elvileg... De gyakorlatilag hogy, milyen alapon, ha már az is túl sok neki, ha a gyereke meg te együtt vagytok, és már akkor is képtelen megosztani a figyelmét kettőtök között?

Szerintem csak azért kellesz neki, hogy lehessen még egy gyereke...

2019. júl. 6. 10:48
 23/91 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nem normális, hogy ennyire háttérbe szorulsz amikor nálatok van a gyerek. A párod mit mond, amikor próbálsz vele erről beszélni? Ez a "nem képes megosztani a figyelmét" elég gáz kifogás.
2019. júl. 6. 10:48
 24/91 anonim ***** válasza:
70%

"a közöset is ellökné az első miatt"

Téged lökne el mindkettő miatt...

2019. júl. 6. 10:49
 25/91 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is szakítanotok kellene. Oké, hogy fontos Neki a gyerek, de ha Neked kéthetente kell az Anyjához menned, Ő pedig alig volt a Te családtagjaidnál, akkor itt nagyon nem azonos szabályok szerint vannak az elvárások a párkapcsolatban.
2019. júl. 6. 10:49
 26/91 anonim ***** válasza:
96%

"Apának tökéletes az biztos. Bár nevelni nem neveli a gyerekét."

Akkor mégis mitől tökéletes??? Remélem, nem olyan apáról álmodozol a saját gyereked részére, aki majd nem neveli őt...

2019. júl. 6. 10:52
 27/91 anonim ***** válasza:
81%

"Az exfelesége csalta meg amíg ő dolgozott hazahozott egy másik pasit

Azért váltak el 5 éve"

Kettőn áll a vásár... Az, hogy a nő hazavitt egy másik pasit, nyilván amiatt is volt, hogy ő hogy viszonyult a kapcsolatukhoz. Ha úgy, mint a kettőtökéhez, akkor nem nagy csoda...

2019. júl. 6. 10:54
 28/91 anonim ***** válasza:
89%
Ja, az exfeleség valószínűleg belefáradt hogy a férje mint társ a nullával egyenlő. Volt esze, lépett. Kövesd a példáját kérdező.
2019. júl. 6. 10:56
 29/91 qkker1 ***** válasza:
46%

"Szerintetek az is normális hogy szex sincs ha itt a gyerek? Illetve egyszer amikor elkezdtük és a gyerek apázni kezdett ő itthagyott és utána sem volt folytatás. Nekem nincs gyerekem másnál is ez megy? Ha van gyerek megszünik a házasélet?2

Kéthetente talán kibírsz egy estét dugás nélkül!

2019. júl. 6. 11:00
 30/91 theradion ***** válasza:
92%
Egyetértek, ha ő semmilyen lépést nem tesz abba az irányba, hogy egy család legyetek, akkor nem sok esélyt látok. S ha gyereket is szülsz neki, az lesz, hogy "az én gyerekem s a mi gyerekünk", ami senkinek sem jó. Én ilyen családban nőttem fel: én gyerekem, te gyereked, mi gyerekünk. Mindenkinek szívás volt és 13 nagyon szar év.
2019. júl. 6. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!