Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor meghalt Anyukád, te...

Mikor meghalt Anyukád, te meddig nem mentél dolgozni?

Figyelt kérdés
Táppénz, szabi vagy mire lehetett nem menni ilyenkor? Én már be se mennék amúgy, mert nem tudom így hogyan tovább az Élet, de kellunka, mert itt a gyerek, el kell tartani.
2019. júl. 4. 10:44
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
89%

csak két nap jár temetési szabadságra, nem három.

Én apukám halálakor egy hétig nem mentem. De utána még két hétig csak ott voltam, nehezen koncentráltam a munkámra.

2019. júl. 4. 11:22
 12/39 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk 3 napot adtak. Kettőt a halalesetre, egyet a temetésre. De lehet, hogy ez a harmadik nap csak a cég saját döntése volt.
2019. júl. 4. 11:33
 13/39 anonim ***** válasza:
83%
Nekem is több idő kéne, hogy összekapjam magam, hogy átgondoljam a dolgokat. Ne hallgass a sok lelketlen robotra, az ide írkálók nagy részének családja sincs! Nyugodtan kérj 1-2 hét táppénzt a körzetitől, idegi alapon, vagy kimerülés miatt ki fog írni, a munkahelyeden is megérthetik. Én se szeretnék sírva közlekedni, meg hogy bent is mindenki sajnáljon!Részvétem!
2019. júl. 4. 11:57
 14/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Aki megértéssel fordult felém, annak mégnagyobb hála!
2019. júl. 4. 11:58
 15/39 anonim ***** válasza:
38%
És ilyenkor otthon mit csinálsz? Jobban jársz ha bemész dolgozni, eltereli a figyelmed.
2019. júl. 4. 12:33
 16/39 anonim ***** válasza:
100%

Menj el a házidokihoz, mondd el, hogy mi van, ha még úgy érzed, hogy nem tudnál dolgozni menni, mert simán lehet, hogy felvesz, ha munkaképtelennek ítél.

És részvétem.

2019. júl. 4. 12:35
 17/39 anonim ***** válasza:
98%
Egy idő után majd segít a munka elterelni a figyelmét, de amíg ő úgy érzi, hogy nem tudna dolgozni, addig hadd maradjon otthon, hogy kicsit magához térjen.
2019. júl. 4. 12:36
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte részvétem!

Valóban nekem se lenne elég 2-3 nap, akárki akármit is mondd, teljesen normális hogy pár napon belül még nem vagy olyan állapotban, hogy bemenj és végezd a munkádat. Tulajdonképpen lehet, de a gondolataiad úgyse ott lesznek és csak hibázol is emiatt. Én biztos elmennék a háziorvoshoz, elmondanám mi történt és megkérném írjon ki egy hétre. Simán, idegileg ki készültél kész. Ez tök érthető. A munkáltató is tudni fogja, hogy mi van, hiszen nem hülye. De nem fogja megemlíteni, neki is van családja, hozzátartozója. Egy normàlis ember megérti ezt.

2019. júl. 4. 12:41
 19/39 anonim ***** válasza:
94%
Ne mondjatok ilyeneket, emberfüggő, hogy ki hogy dolgozza fel. Van, akinek kell az elterelés, van, akinek nem megy, előbb éreznie kell mindent. Engem azért csesztek le Anyum halála után, mert tudtam aludni. Szerintük az igazi gyászban nem tudsz aludni, nekem viszont lelkileg kimerítő volt, és mint akit fejbe vertek, úgy aludtam. A munkahelyemen is sírtam egy csomószor. Nem mindenki tudja elfojtani.
2019. júl. 4. 12:46
 20/39 anonim ***** válasza:
87%
Ha nagyon ki vagy borulva, van egy olyan lehetőség, hogy elmész a háziorvoshoz, ha jó fej, lehet beszélni vele arról, hogy úgy érzed, nem tudsz koncentrálni a friss gyász miatt a munkádra. Egy hétre biztosan kitalál valamit, de ehhez az kell, hogy valamennyire ismerd és jóban legyetek. Egyik barátnőmnek nemrég balesete volt. Nem történt testi baj, de sokkot kapott rendesen, és egy hétre kiírták, hogy megnyugodjanak az idegei. Szerintem se lehet úgy dolgozni, hogy az embernek a traumán jár az agya, főleg fizikai munkahelyen, ahol a figyelmetlenség miatt balesetet is okozhat.
2019. júl. 4. 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!