Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nővérem folyton irogat...

A nővérem folyton irogat facebookon szia, mi újság üzeneteket. Hogy írjam meg neki, hogy nem akarok folyton ezekre a hülyeségekre visszaírni?

Figyelt kérdés

Van, hogy egy nap 12 órázok, és van magánéletem, minden egyéb, nincs kedvem mindig a hülye üzeneteire válaszolgatni...

"Szia, hogy vagy?"

Szia, mi újság?

DE így csak ennyit.

Önmagáról csak akkor ír ha én írok neki, szia, velem ez és ez történt ma, szar a kedvem. Itt pesten meleg az idő.

És k-rva idegesítő már fél éve ezt csinálja, belefáradtam, mindig a szia, hogy vagy? üzeneteire válaszolgatni.

Kiskoromtól fogva rühellem a szia, hogy vagy kérdést, mikor a barátaim folyton ezzel jöttek msn messengeren.

Mit csináljak??

(a haverjaim tudják rólam hogy falramászom ettől a kérdéstől és hogy a világból ki lehet kergetni a szia, mizu? Szia, mi újság? kérdésekkel.)

Hogy lehetne megmondani a nővéremnek hogy semmi kedvem válaszolgatni ezekre a hülye üzenetekre?

25/l

2019. júl. 1. 21:40
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
57%

Én is megértelek, mert nagyon utálom a semmitmondó beszélgetéseket. Szeretem, ha csak értelmes, informatív dolgokról beszélünk, amik mélyen foglalkoztatnak minket. Nekem az exbarátnőm csinálta ezt, és baromi kiakasztó tudott lenni egy idő után.

De mégis azt gondolom, hogy ezt muszáj lesz megbeszélnetek. Ideális esetben szóban. Én valami ilyesmit mondanék: " Már régóta szerettem volna valamit megbeszélni veled, de tartottam attól, hogy rosszul fogadod. (Ez általában megnyitja az embereket, mert senki sem szeret kiszámítható lenni.) Amikor nap mint nap rákérdezel, hogy "mizu?", akkor sosem tudok rá mit írni. Ne érts félre, szeretek veled dumálni, elvégre a testvérem vagy, de jobban szeretném, ha a mennyiség helyett a minőség dominálna. A hétköznapi dolgokról való csevegés sosem volt az erősségem, de örülnék, ha nem szűnne meg köztünk a kommunikáció."

Naiv vagyok, ha azt hiszem, hogy egy érzelmileg intelligens embernél ennek célt kellene érnie?

2019. júl. 2. 08:31
 22/36 anonim ***** válasza:
62%

Ezt figyeld, ez a saját kérdésem volt :)

Nem csak Te küzdesz ezzel.

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__baratok-baratsagok__..

2019. júl. 2. 08:48
 23/36 anonim ***** válasza:
78%
Szia, dolgozom, majd felhívlak, ha lesz időm beszélgetni. Puszi.
2019. júl. 2. 09:36
 24/36 anonim ***** válasza:
53%
Micsoda egy kis patkány vagy.
2019. júl. 2. 09:37
 25/36 anonim ***** válasza:
43%

Itt a legtöbb válaszoló elvan a felszines kapcsolatok életében, ez a szomorú és patkány dolog.

Én megértelek, múltkor anyuval kellett megbeszélnenm, hogy ne írjon már rám minden nap, hogy itt meleg van, esik az eős, ott milyen idő van. Minden alkalommal az időjárásről kellett beszélni. Én megbeszéltem vele, hogy mami, nem kötelező mindennap beszélni, ha van valami fontos, úgyis megbeszéljünk, de eleget small-talkolok a munkahelyemen, szeretem a magánéletembe a tartalmasabb és mélyebb kapcsolatokat/beszélgetéseket. Az én anyukám megértette ezt. Neked is ezt kellene.

2019. júl. 2. 09:46
 26/36 anonim ***** válasza:
81%

25: Attól, hogy ilyen sablon szöveggel kezdi valaki a beszélgetést, még egyáltalán nem biztos, hogy maga a beszélgetés felszínes, semmit mondó. Az mindig két félen múlik.

Kérdező, te egyáltalán akarsz beszélgetni a tesóddal? Ha nem, akkor mondd meg neki, hogy nem szeretsz írogatni, majd ha találkoztok, akkor mesélsz, vagy néha felhívod. Ha meg szeretsz vele beszélni, akkor szerintem tök mindegy, hogy hogyan kezdi, az a lényeg, hogy utána mit beszéltek.

2019. júl. 2. 10:20
 27/36 anonim ***** válasza:
20%

Ha privát üzenetket ír, akkor kérd meg, hogy írjon emailt, majd este otthon elolvasod.

Ha a falra írja ki, akkor igazából nem neked szól, hanem az egész Világnak: úgy beszélgetne veled, hogy az egész életedet kipakolja a világ elé (ami megalázó, és veszélyes is), miközben lelkesen lesi azt, hogy mások mit szólnak ŐHOZZÁ. Mert ez az egész róla szól, nem rólad. Te csak egy eszköz vagy ehhez.

Hogy lehetne megmondani? Édes kis csillagom, ezt te 25 évesen kérdezed? Felnőtt nőként? Egyenesen, drága, egyenesen, a legrövidebb módon: zavar és fejezze ezt be. Írjon e-mailt. Zárd ki egy időre, vagy zárd le a FB-odat.

Ha megsértődik, ne törődj vele.

2019. júl. 2. 10:35
 28/36 anonim ***** válasza:
47%

26: tapasztalataim szerint ezek a beszélgetések sosem mennek sehová, nincs mondanivaló. Kb. ha válaszolok, hogy igen meleg van, akkor után jön a következő: "megyek a kertbe, vigyázz magadra" vagy "megyek aludni".

Ha csak 1x-1x lenne ilyen, és tényleg csak így indul a beszélgetés és utána tartalmasabb dologról van szó, nem gond, de ahogy a kérdezőnél is, ez csak egy pár mondatos semmitmondó beszélgetés, egyszerűen, nincs értelme.

2019. júl. 2. 11:18
 29/36 anonim ***** válasza:
73%
Én is megértem, a helyedben ignorálnám és meg is mondanám neki, hogy ne haragudjon, de nincsen időm/energiám/kedvem erre válaszolgatni. Attól, hogy két ember testvérei egymásnak, attól még nem biztos, hogy jól ki is jönnek egymással vagy van közös pont az életükben, közös érdeklődés, közös témák stb. és azt gondolom, hogy ez egyáltalán nem is baj. Köztünk pl. rohadt nagy korkülönbség van a testvéremmel, szóval kb. olyan mintha egykeként nőttünk volna fel és csak évekkel később ismertük volna meg egymást. Így ilyen is a kapcsolatunk. Nem kell semmi rosszra gondolni, de nem tudunk mit kezdeni egymással. Ha találkozunk, akkor eldumálgatunk, viccelődünk, nevetgélünk stb., de nekem egyáltalán nem hiányzik az életemből az, hogy mi akkor most napi szinten beszéljünk egymással és tudjam, hogy most éppen mi történt vele. Szerencsére ő nem is ilyen, mint a kérdező tesója. Nekem anyukám csinálta azt egy időben, hogy tényleg minden baromsággal keresett, hogy esett-e, mit vettem fel, mit ettem, hol voltam, mi történt...és ez nagyon idegesítő, mert egyrészt ezek tök jelentéktelen dolgok. Másrészt pedig lehet, hogy az én életem unalmas és egysíkú, de velem rohadtul nem történik minden nap valami olyan fontos/különleges/érdekes dolog, amit mindenképpen el kell mesélnem valakinek...egyszerűen vannak olyan napok, amikor nem történik semmi extra, csak élem az életemet aztán kész. Arról meg nehogy be kelljen már számolnom, hogy pl. fújt a szél vagy csiripeltek a madarak...
2019. júl. 2. 12:25
 30/36 anonim ***** válasza:
51%
#28 És az eszedbe sem jut, hogy őneki hiányzol, hiányzik az emberi kontakt és ezért keres fel. Persze, nincs igazi mondanivalója, nem történik vele semmi érdekes....de lelkileg szüksége van arra, hogy valakivel "beszéljen pár szót". Az ő világa kezd beszűkülni, de ezt lehet empátiával is kezelni.
2019. júl. 2. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!