Azért érzem magam 21 évesen egy csődtömegnek mert kicsi koromban folyamatosan aláztak?
Az ovira sajnos nem emlékszem már, de mikor kezdtem az általános iskolát akkor mindenki engem piszkált: "Ne félj elkapni a labdát, nem bánt", "Jaj a kétbalkezes Szandi" ; "Úgysem tudod megcsinálni, esetlen vagy" és még sorolhatnám. Ez ment a suliban, és apámtól is. Ettől soha nem volt önbizalmam (emlékeim szerint már kb 15 éve nincs) és a mai napig nagyon rosszul érzem magam. Pl mások szerint nem vagyok csúnya, de én nagyon annak érzem magam, és rossznak mindenben.
Azért lehet, mert kicsi koromban soha nem dicsértek csak szidtak?
Címkézésnek hívják azt, amikor azt mondja rád mindenki, hogy hülye vagy, béna vagy, és ennek az eredménye, hogy később el is hiszed és azzá is válsz.
Mindenképpen végy erőt magadon. Értékes ember vagy, sokaknál értékesebb. Ezt tudd magadról.
Mások cseszegetése, megalázása, bántása a lelki szegény emberek fegyvere. Ezt te sose feledd és légy büszke magadra, amiért neked nem ez a kenyered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!