Miért nem tudnak legalább ilyenkor tekintettel lenni rám, ránk? Családtag ellen ebben az esetben fellépni?
Társasházban élek (lakóparkban), én a 2. emeleten vagyok, anyukámék tesójáék a földszinten laknak. Nekik van egy kisebb kertrészük is, az én hálószobám ablaka pont arra néz. Novemberben lett kész a lakásom, akkor költöztem ide. Eddig semmi baj nem volt, nagyon szeretem hogy csend és nyugi van, zöld környezet, normális szomszédok, és imádom a lakásomat is. Viszont mióta itt a jóidő, a nagynénémék kb 2-3 naponta grilleznek, hívják a barátaikat. Ilyenkor a következő a menetrend:
-délután 5-től sütögetnek, de nem az a jóillatú sült zöldség/hús szag van, hanem égett kaja/füst szag, és ha 5 percre kinyitnám az ablakot, azonnal bejön az egész
-6-tól hajnal 1-ig azt hallgatom, ahogy lent söröznek, röhögnek, beszélgetnek. Ugye ez csendes környék, rajtuk kívül senki nincs már kint, és ha nyitva az ablakom, konkrétan minden szavukat hallom
Egyetemre járok, vizsgaidőszakom van, este is sokszor tanulok. Egész nap megy a légkondi, mikor estefele lehűl az idő, jó lenne kicsit szellőztetni, kicserélni a levegőt. Vagy pl most hogy jobb az idő, akár kinyitni egésznapra az ablakokat... Most is megpróbáltam, de olyan hangosan beszélgetnek lent, hogy sem tanulni, sem filmet nézni nem tudok. Pedig hétkönap van... Na mindegy.
Már beszéltem a nagynénémmel, hogy legalább most még 2 hétig erre próbáljanak már figyelni, gondoltam még könnyebb helyzetben is vagyok, hiszen rokonok, biztos megértik. Hát nem. Először mondta, hogy persze persze, figyelnek, nem hangoskodnak. Még aznap este hajnal 1-kor még lent énekeltek, meg szólt a zene... Utána is beszéltünk, de akkor már csak annyit mondott, hogy nem tud mit csinálni, csukjam be az ablakot. De már több szomszéd panaszkodott, jelezte nekik, hogy legalább este 10-11 után ne, vagy kicsit halkabban. Ők is felnőtt emberek, nem értem miért nem tudnak tekintettel lenni másokra... Anyum szerint maradjak ki ebből, de sokszor már ott tartok, hogy lemegyek 1-1 ilyen buli alkalmával, és akkor szólok, a barátaik előtt.
#12 #15 Elhihetitek, sajnos mindehol ilyen szerencsétlen a lakóközösség. Én még csak városi legenda szintjén hallottam azt, hogy van egy tökös legény, aki lemegy és a nagy hangjával vagy 1-2 pofon kiosztásával feloszlatja a hangoskodó proli csürhét... vagy hogy egy határozott öreglány rendőröket uszít rájuk. Bárhol laktam eddig, és volt ilyen összeférhetetlen szomszéd, mindenki mélyen kussolt és bújt a csigaházába, én voltam az egyetlen, aki mert szólni nekik.
#21 Ha még sosem lakott együtt a rokonaival, honnan tudhatta volna, hogy úgy viselkednek mint az állatok?
"Rákeresel a neten a helyi önkormányzat csendrendeletére"
Erre nincs helyi szabály, ami felülírná a törvényt. Csendháborítást bármely nap és bármely napszakban el lehet követni. Persze nyilván az esti az, aminél megértés nincs. Kötelesek intézkedni bejelentésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!