Vidék vagy város?

Figyelt kérdés
Szerintetek hol jobb egy gyereknek felnőni? Én egy faluban nőttem fel, párom nagyvárosi. Látjuk mindkettő előnyeit és hátrányait, mégse jutottunk még dűlőre. Nagyon tetszik a városban, hogy több iskolából választhatunk, több lehetőség van sporrtolásra. Viszont a természet közelsége, nagy kert is vonzó számunkra, illetve az, hogy nyugodt szívvel engedhetjük ki a gyerekeket biciklizni pl. Ti hol éltek, mi alapján döntöttetek, változtatnátok-e?
2019. jún. 16. 18:37
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
82%
Vidéken is van ám város...
2019. jún. 16. 18:39
 2/22 anonim ***** válasza:
90%
Fura, de én nem a fővárosban élek, sőt elég messze van innen, mégis városban, kertesházban lakom, van vagy 30 iskola itt...
2019. jún. 16. 18:42
 3/22 anonim ***** válasza:
95%
Ilyen esetben szokott lenni a kompromisszum nagy város közelében található falu vagy kisebb város - csak azt kell meggondolni, hogy belefér-e anyagilag meg időben, energiában legalább egy kocsi fenntartása, meg a mindennapos ingázás (ami ha időben nem is vészes, azért macerás lehet).
2019. jún. 16. 18:44
 4/22 A kérdező kommentje:
Bocsánat, persze hogy vidéken is van város! Párom sem budapesti. A kérdés inkább falu vagy város lehetne :)
2019. jún. 16. 18:47
 5/22 anonim ***** válasza:
64%
Ezt a nagyon szűk látókörű kérdést bővítsük már annyival, hogy az általánost szinte mindegy hol végzi, középiskolába meg már van koli.
2019. jún. 16. 18:48
 6/22 anonim ***** válasza:
89%

Város családi házas övezete. Van minden: tömegközlekedés, bolt, iskola, munkahely, ÉS kert, csend, tűrhető közbiztonság, kis forgalom a mellékutcákban.

Egy hátránya van, hogy ez a legdrágább.

2019. jún. 16. 18:51
 7/22 anonim ***** válasza:
75%
Város, legalább megyeszékhely, azon belül vagy régi polgári lakás, vagy zöldövezeti kertesház. Ami nem tetszik, az csak a panel. Vidéken nem tudnék lakni.
2019. jún. 16. 19:04
 8/22 anonim ***** válasza:
87%

#6: kisvárosban élünk, itt jóformán már egy árban vannak a lakások a kertes házakkal nm áron.

a kérdésre pedig a válasz, városon belüli kertes házat keresnék, ahol kicsi a forgalom, mégsincs nagyon messze a belvárostól. persze ha meg tudod fizetni:)

én vidéken nőttem fel, nem költöznék újra vidékre. mindig rohanhattam a buszhoz, ha lekéstem várhattam órákat, vagy hívhattam fel szüleimet, hogy jöjjenek, vagy valakit küldjenek értem... hétvégén ha valahová barátnőkkel akartam menni, akkor a csökkentett járatszám miatt nem lehetett csak úgy, gondtalanul jól érezni magamat, az órát kellett mindig figyelnem, hogy mikor induljak. hétvégén is dolgoztak a szüleim, szóval a hozlak-viszlek sem volt lehetőség mindig.. mást meg ugye nem szivesen kér meg az ember ilyenekre. aztán később már a bulizás alkalmával is nehezedett a helyzet, mert vagy 10-11 között ment busz - ami azért egy bulihoz képest korán van - , vagy fél4kor vonat - ami egy 16-17 éves lánynak nagyon későő (vagy inkább korán.. :D nézőpont kérdése). ami azt illeti, nemhogy csak magam miatt, a majdani gyerekeim miatt sem költöznék vidékre, nem akarom, hogy ezeket nekik is át kelljen élni. mi párommal hétvégén nem dolgozunk, és szivesen jövünk-megyünk a gyerekért, amit akár városon belül is meg lehet/meg kell tenni, de nem tenném ki ezek elé a gyerekeinket majd, ha nem muszáj. ha nincs pénzem városi házra, akkor marad a vidéki, és átéli ezeket a "problémákat" a gyerek is. de ha nem muszáj, ne kelljen.

2019. jún. 16. 19:11
 9/22 anonim ***** válasza:
62%
Legalàbb 30 ezer lakosú város, falun felnőni jó, de max 10 éves korig.
2019. jún. 16. 19:15
 10/22 anonim ***** válasza:
56%
Budapest, és szavazzatok a Sétáló Budapestre ősszel és akkor majd bringázhat a gyerek...
2019. jún. 16. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!