Csak szerintem kellene egy sógor/-nő jelöltnek jobban teperni?
Kicsit furcsállottam mindig is, hogy a családba akárhány lány vagy srác került be a testvéreink által (a saját és a párom családjáról is szó van), senki nem próbált meg bekerülni a családba. A sógor-, sógornő jelöltekkel szinte mind egykorúak vagyunk, de soha nem hívtak meg minket sehova, nem köszöntenek fel születésnapunkkor, nem próbálnak meg még csak kicsit sem barátságosak lenni velünk.
Más családoknál azt látom, hogy ha hasonló korúak a gyerekek és a párjaik, felnőttként eljárnak együtt nyaralni, kirándulni, szórakozni hétvégente. Nálunk semmi, még interneten sem vagyunk egymás ismerősei, még a nyaralásainkról sem érdeklődnek, a családi alkalmakra is alig jönnek el, akkor sem akarnak velünk beszélgetni. Ha próbálok pl a párom bátyjának a barátnőjével beszélgetni, mindenre két szóval válaszol, ő nem kérdez, nem barátságos. Sokszor csak a párom bátyja megy haza a szülőkhöz, a lány nem is. Holott a lánynak sok barátnője van, de velünk nem kedves. Ugyanez az én húgom párja. Hívtuk közös családi kirándulásra, ott is végig fapofát vágott, nem próbált meg senkivel barátkozni. Bár az, hogy eljött, már az sem olyan kevés, az előzőek el sem jöttek volna.
Mondanám, hogy lehet zavarja őket, hogy mi vagyunk a párommal a bezzeg gyerekek mindkét családban, mert sokra vittük és elég jól élünk, de mikor még szegényebbek voltunk, amolyan átlagosak, akkor sem voltak barátságosak az akkori barátok/barátnők. Régen mi hívtuk őket többször is, de csak úgy jöttek el, mikor a legtöbb mindent mi szerveztük és mi álltuk anyagilag is. Aztán, ha 2 hét múlva ők mentek valahova, vissza már nem hívtak minket.
Miért működik ez más családban, nálunk vajon miért nem? És nálatok hogy van ez? Csak szerintem kellene egy évek óta jelenlévő sógor/sógornő jelöltnek kicsit jobban tepernie, hogy elfogadjuk, a jövőben lehetséges évtizedes családi jó viszony miatt?
Hűha Kérdező ez azért nekem egy kicsit erős. :) Azt egyébként nem lehetne elfogadni hogy a család új tagjai egy kicsit mások mint ti ? Nekem is olyan nyögvenyelősen hangzik az, hogy jajj xy ha nem akar teperni akkor egyedül marad a végére. Lehet hogy introvertált vagy a kérdéseiddel van gond. Pont ezért mert annyira kínosan ügyelt arra, hogy ne magatokat fényezzétek lehet hogy belekérdezel valami olyansmibe amibe nem kéne. Nekem is vannak ilyen tapintatlan családtagjaim akik ezekről szeretnének beszélni. Akkor inkább panaszkodjon vagy dicsekedjen. Introvertáltként nekem pl kifejezetten nehezemre esik bármit is mondani vagy beszélgetést főleg azért mert nem ismerem annyira hogy elcsacsogjak vele akár miről is. És sok társaságban voltam már fura meg beképzelt mert egyszerűen nem jön a téma. Azt még pont nem tartom számon hogy mikor kinek van a születésnapja névnapja etc. Ha látom a naptárat akkor esetleg köszöntöm de nem írok év elej3n listát arról hogy mikor kinek van. Hidd el nem gondolt még senki tiszteletlennek amiatt mert nem arra koncentrálok ami nekem nem fontos, másoknak meg az. De nem is várom el ugyanígy. Emberek vagyunk és nem egyformák.
Nem tudom én soha nem tartottam azt problémának hogy xy esetleg elfelejtette mondjuk egy nagynéni vagY unokatestvér. Nemhogy a testvérem párja jegyezze meg ugyanezt. Ha 10+ éve együtt vannak már akkor egy dolog hogy erre jobban odafigyel esetleg megszeret időközben annyira hogy fontos legyen neki is mindez.
Másrészt ez a kiutálósdi meg a megvédés nekem nagyon gáz tud lenni, tképpen azért mert az a "konfliktus" nem közted meg a sógornőd hanem az anyád és a sógornőd között volt. Ha a tesóddal vesztek volna össze a szüleid akkor ebben az esetben pártatlan lettél volna, vagy akkor is anyuci mellé állsz bármi a bűne?
Fogadd el hogy sok vagy főleg ezzel az elváráshalmazzal és megfelelési kényszerrel amit cipeltek magatokon te meg a párod, és hagyd hogy valaki merjen mást mondani gondolni vagy érezni a szent egységről mint te.
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__rokoni-k..
Mivel nem neki tetsző válaszokat kapott, megkérdezte mégegyszer, hátha :D
"akkor minek erőszakolod magad mégis újra és újra rájuk?!"
Nem erőszakoltam magam soha senkire. Ha valaki nem kér belőlem, elsőre is felfogom, csak nem tudom a miértjét. Ha én próbáltam barátkozni a sógornő jelölttel, és ő nem volt vevő rá, csak párszavas válaszokkal lerázott, vissza meg nem kérdezett, kb 3 kérdés után leálltam és soha többé nem kérdeztem, akár évek így elteltek, hogy hozzá sem szóltam személyesen. Nem hiszem, hogy ez ráerőltetés lenne bárkire is.
"Mivel nem neki tetsző válaszokat kapott, megkérdezte mégegyszer, hátha :D"
Képzeld, nem talált. :D Nem az én kérdésem.
A többire meg, akik engem fikáztak:
Könyörgöm már, fejtsétek ki, mi volt a számotokra visszataszító, amiért rossz véleményt alakítottatok ki pár mondatból, személyes találkozó nélkül?
"Képzeld, nem talált. :D Nem az én kérdésem."
Pfff, ne égesd már magad tovább :D
"Könyörgöm már, fejtsétek ki, mi volt a számotokra visszataszító, amiért rossz véleményt alakítottatok ki pár mondatból, személyes találkozó nélkül?"
Nem kell személyesen ismerni téged, úgy tűnik, rengeteg ember ismeri a típusodat. Utálatos, erőszakos, rosszindulatú, szarkeverő, dedós gondolkodású, folyton más emberek életébe beleavatkozó, és mint a fenti példa mutatja, még hazudós is.
Látszik, hogy nincsenek barátaid, ezért várnád el idegenektől az interneten, hogy kórusban szidják a "rokonaidat". Az a nagy szerencséd, hogy fogtál magadnak egy olyan párt, akire szintén nem kíváncsi a kutya sem, és akivel közösen tudtok gyűlölködni meg balhékat generálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!