Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak szerintem kellene egy...

Csak szerintem kellene egy sógor/-nő jelöltnek jobban teperni?

Figyelt kérdés

Kicsit furcsállottam mindig is, hogy a családba akárhány lány vagy srác került be a testvéreink által (a saját és a párom családjáról is szó van), senki nem próbált meg bekerülni a családba. A sógor-, sógornő jelöltekkel szinte mind egykorúak vagyunk, de soha nem hívtak meg minket sehova, nem köszöntenek fel születésnapunkkor, nem próbálnak meg még csak kicsit sem barátságosak lenni velünk.

Más családoknál azt látom, hogy ha hasonló korúak a gyerekek és a párjaik, felnőttként eljárnak együtt nyaralni, kirándulni, szórakozni hétvégente. Nálunk semmi, még interneten sem vagyunk egymás ismerősei, még a nyaralásainkról sem érdeklődnek, a családi alkalmakra is alig jönnek el, akkor sem akarnak velünk beszélgetni. Ha próbálok pl a párom bátyjának a barátnőjével beszélgetni, mindenre két szóval válaszol, ő nem kérdez, nem barátságos. Sokszor csak a párom bátyja megy haza a szülőkhöz, a lány nem is. Holott a lánynak sok barátnője van, de velünk nem kedves. Ugyanez az én húgom párja. Hívtuk közös családi kirándulásra, ott is végig fapofát vágott, nem próbált meg senkivel barátkozni. Bár az, hogy eljött, már az sem olyan kevés, az előzőek el sem jöttek volna.

Mondanám, hogy lehet zavarja őket, hogy mi vagyunk a párommal a bezzeg gyerekek mindkét családban, mert sokra vittük és elég jól élünk, de mikor még szegényebbek voltunk, amolyan átlagosak, akkor sem voltak barátságosak az akkori barátok/barátnők. Régen mi hívtuk őket többször is, de csak úgy jöttek el, mikor a legtöbb mindent mi szerveztük és mi álltuk anyagilag is. Aztán, ha 2 hét múlva ők mentek valahova, vissza már nem hívtak minket.

Miért működik ez más családban, nálunk vajon miért nem? És nálatok hogy van ez? Csak szerintem kellene egy évek óta jelenlévő sógor/sógornő jelöltnek kicsit jobban tepernie, hogy elfogadjuk, a jövőben lehetséges évtizedes családi jó viszony miatt?

2019. jún. 13. 19:30
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem a havi rendszerességű is sok, főleg mostanság, hogy ennyire megy az idő, mindenhova rohansz, alig múlt el az előző találkozó már menni kell a következőre. Nem midenkinek fűlik ehhez a foga, ezt neked is meg kell értened. A saját rokonaimhoz is évente maximum kétszer megyek. Nekem rokon=mindenki aki nem a szüleim és testvéreim.
2019. jún. 14. 09:23
 42/58 A kérdező kommentje:

"Kicsit csalódott lennék, hogy a szuper nagy családos terveim romba dőlnek, de a lánynak nem nekem kell megfelelnie."

Ez így van. De azért ha amúgy is félévente egyszer dugja oda a képét elénk, próbáljon már meg erőt venni magán és kicsit normálisan viselkedni. Nem faképnél hagyni a harmadik mondatom közepén szó nélkül meg ilyenek. Az alapvető emberi tisztelet hiányzik belőlük, mint sok korombeli fiatalból sajnos. Azt hiszik, bárkivel úgy bánhatnak, mint egy riheronggyal.

2019. jún. 14. 09:26
 43/58 A kérdező kommentje:
Mint írtam, ők havonta nem jönnek. Egyébként ők egy városban laknak az anyósékkal, kajálni odajárnak hozzájuk, meg lehúzni őket (pl pénzt kéregetni), de ha mi ottvagyunk, rejtélyes módon soha nincs idejük jönni. :D
2019. jún. 14. 09:27
 44/58 anonim ***** válasza:
97%
De ha ilyenek, miért akarsz velük bájologni? Azokkal tölts időt, akik akarnak veled időt tölteni.
2019. jún. 14. 09:38
 45/58 anonim ***** válasza:
83%

"Fogalmad sincs, miről beszélsz. Nem a privát kis nyaralásukra nem hívtak el, hanem pl amikor ők is mentek egy fesztiválra, meg mi is, akkor annyit nem mondtak, hogy jó, akkor igyunk meg valamit majd ott, ha összefutunk! Azt hittük, jönnek, aztán ott a helyszínen hívtuk fel őket, akkor nyögték be, hogy nekik nem volt kedvük. Persze, mindenkinek mindenhez joga van, de ha én tudom, hogy a tesóm is megy egy fesztiválra, ahova én, legalább meghívom egy italra, és ha mégsem megyek, ráírok legalább fél sorban, hogy bocs. Ha meg mégis közös programról volt szó, elvárták, hogy mi szervezzük meg, mi fizessünk mindent, mi cipeljük őket a kocsinkkal, ők meg majd eldöntik, jönnek-e, meg hogy éppen fapofát vágnak-e vagy sem. De viszont már nem működik."

Ehhez sincs közöd. Nem fogok magyarázkodni senkinek, és te nem a saját kedvedre mentél? Én meg azért ne,mentem, mert nem volt kedved, közöd?

Egy 10-20-30 ezres fesztiválon amúgy is órákba telhet az az egy ital, mit kell ilyen hülyeségeken hisztizni?

Ha meg nem tetszik, hogy te szervezkedsz, te hurcolod a kocsitokkal, akkor ne csináld, aztán kész.

Ha meg én tudom, hogy a tesóm ott van egy fesztiválon és nekem nem volt kedvem mégsem menni, akkor majd úgyis kiderül, ha keresnénk egymást, amúgy nem tök lényegtelen. Ez is mutatja, hogy nem vagyunk egyformák és butaság kiakadni azon hogy másnak nem az a természetes ami neked. Emiatt nem kell senkit kiutálni, nem kell fikázni, lejáratni, mert ezen az alapon te sem vagy olyan mint én, mégis kisebb gondom nagyobb annál, hogy írtál üzit, vagy hoztál-e hűtőmágnest. Ajándékot amúgy sem azért hozok, hogy visszakapjam, és köszönteni nem azért köszöntök, hogy majd nekem is egyel többen írjanak a falamra...

2019. jún. 14. 09:39
 46/58 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg csak téged (titeket) akarnak elkerülni. Ezért "nincs idejük" akkor menni, amikor ti is ott vagytok.
2019. jún. 14. 09:39
 47/58 A kérdező kommentje:

"Valószínűleg csak téged (titeket) akarnak elkerülni"

Ez az egész alapfeltevésem. A miérteket akartam fejtegetni.

2019. jún. 14. 09:47
 48/58 anonim ***** válasza:
98%

Kedves Kérdező, megértelek abból a szempontból, hogy ha hangsúlyosan nem kedvesek veled a testvéreid párjai, és egy kicsit sem próbálnak megismerkedni veled, és egyoldalúnak érzed a közeledést, az nagyon frusztráló lehet. Ilyen szempontból szerintem is érdemes több energiát belerakni abba, hogy megismerjük a párunk családját, ha már be vagyunk mutatva.

Tényleg van sok szükségtelenül neked ugró hozzászólás, ugyanakkor szerintem van bennük olyan részlet, amelyet talán érdemes megfontolnod.

Én is azt érzem abból, amit leírsz, hogy egy kicsit "erőltetnéd" a családi jópofizást. Ez engem is eltántorít, én sem szívesen megyek olyan összejövetelre, ahova, ha nem mennék, sértődés lenne, mert akkor nem azt érzem, hogy a család a maga döntéséből van együtt, mert szeretjük egymást, hanem erőlködünk, hogy úgy tűnjön. Szerintem a családban is igaz a mondás, hogy amit erőltetni kell, azt nem kell erőltetni.

A másik dolog, hogy ez a kiutálás azért tényleg erős. Eléggé ovis viselkedés. Ne haragudj, de ilyen légkörben nekem se lenne kedvem összejövetelekre járni - hogy tudom, hogy minden szavam számon van tartva, és ha hibázom, akár ki is utálhatnak... semmi szükségem nem lenne ilyen plusz feszültségre a családból, ahol állítólag jól kéne éreznem magam.

2019. jún. 14. 09:56
 49/58 anonim ***** válasza:
97%
Valószínüleg a jelenlegi sógor, sógornő tud róla, hogy az előzővel hogy bántatok. Ezt elkerülve inkább nem is akar veletek találkozni, nehogy "fogást" találjon rajta a pereputty.
2019. jún. 14. 10:06
 50/58 anonim ***** válasza:
77%

Talán azért,mert látják rajtad hogy neked csak a felszínesség a fontos. Nem mersz megszólalni,nehogy rosszat mondj. Elvárod hogy te is ugyanazt visszakapd. Ez nem a tiszteletet jelentené,hanem azt hogy te nem adsz semmit jó szívvel,örömmel. Szerinted ők nem jöttek rá,hogy milyen vagy?

Próbáld meg önmagad adni,és ne kényszeresen megfelelni. Bár ha ilyen az alaptermészeted,az nagyon gáz.

2019. jún. 14. 10:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!