Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak szerintem kellene egy...

Csak szerintem kellene egy sógor/-nő jelöltnek jobban teperni?

Figyelt kérdés

Kicsit furcsállottam mindig is, hogy a családba akárhány lány vagy srác került be a testvéreink által (a saját és a párom családjáról is szó van), senki nem próbált meg bekerülni a családba. A sógor-, sógornő jelöltekkel szinte mind egykorúak vagyunk, de soha nem hívtak meg minket sehova, nem köszöntenek fel születésnapunkkor, nem próbálnak meg még csak kicsit sem barátságosak lenni velünk.

Más családoknál azt látom, hogy ha hasonló korúak a gyerekek és a párjaik, felnőttként eljárnak együtt nyaralni, kirándulni, szórakozni hétvégente. Nálunk semmi, még interneten sem vagyunk egymás ismerősei, még a nyaralásainkról sem érdeklődnek, a családi alkalmakra is alig jönnek el, akkor sem akarnak velünk beszélgetni. Ha próbálok pl a párom bátyjának a barátnőjével beszélgetni, mindenre két szóval válaszol, ő nem kérdez, nem barátságos. Sokszor csak a párom bátyja megy haza a szülőkhöz, a lány nem is. Holott a lánynak sok barátnője van, de velünk nem kedves. Ugyanez az én húgom párja. Hívtuk közös családi kirándulásra, ott is végig fapofát vágott, nem próbált meg senkivel barátkozni. Bár az, hogy eljött, már az sem olyan kevés, az előzőek el sem jöttek volna.

Mondanám, hogy lehet zavarja őket, hogy mi vagyunk a párommal a bezzeg gyerekek mindkét családban, mert sokra vittük és elég jól élünk, de mikor még szegényebbek voltunk, amolyan átlagosak, akkor sem voltak barátságosak az akkori barátok/barátnők. Régen mi hívtuk őket többször is, de csak úgy jöttek el, mikor a legtöbb mindent mi szerveztük és mi álltuk anyagilag is. Aztán, ha 2 hét múlva ők mentek valahova, vissza már nem hívtak minket.

Miért működik ez más családban, nálunk vajon miért nem? És nálatok hogy van ez? Csak szerintem kellene egy évek óta jelenlévő sógor/sógornő jelöltnek kicsit jobban tepernie, hogy elfogadjuk, a jövőben lehetséges évtizedes családi jó viszony miatt?

2019. jún. 13. 19:30
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
97%

Nem, szerintem nem kell teperni senki kegyeiért. Ahogyan itt saját magadat magasztalod, a tiedért főleg nem.

És nem, nem félnék, hogy kiutálnak, mert ahogy leírod itt a családodat, én is inkább távol tartanám magam tőletek.

2019. jún. 13. 20:04
 12/58 anonim ***** válasza:
93%

Uhh, és fogalmad sincs, mi veled mindenkinek a baja...

"nem jött jól neki, hogy még velem sincs jóban, mivel a szülők adnak a véleményemre, ha konfliktus van" - tehát mivel te nem voltál szimpatikus a testvéred most már exének, ellene fordítottad a szüleidet, és elérted, hogy kiutálják őt. Ilyen előzmények után nem csodálom, hogy a tesód meg az új párja nem kíváncsiak rád, egy normális ember nem tart kapcsolatot egy szarkeverővel.

"Én inkább arra gyanakszom, hogy a testvéreink uszítják őket, lejáratnak minket... mert mindkettő féltékeny kicsi korunk óta." - persze, neked csak ez az egy lebeg a szemed előtt, minden téged igazol. Te ezt eldöntötted, kész. Utálnak, mert féltékenyek rátok. Annyira árad belőled a lenézés meg a felsőbbrendűségi érzés még írásban is, képzelem, milyen kellemetlen lehet ezt személyesen hallgatni...

Borzasztó erőszakos vagy, és azt éred el vele, hogy minél jobban erőlteted magad rájuk, meg tapadsz, annál jobban kerülnek. Megértem őket. Tényleg tarts már egy kis önvizsgálatot.

2019. jún. 13. 20:07
 13/58 A kérdező kommentje:

""nem jött jól neki, hogy még velem sincs jóban, mivel a szülők adnak a véleményemre, ha konfliktus van" - tehát mivel te nem voltál szimpatikus a testvéred most már exének, ellene fordítottad a szüleidet, és elérted, hogy kiutálják őt. "

Értő olvasás egyes. A szüleimmel volt konfliktusa a srácnak, a szüleimnek meg jó aduász volt a kezében az, hogy én sem bírtam és a párom sem. Egyöntetű volt a döntés, hogy nincs helye a családban. Ha legalább velünk jóban lett volna, nem lett volna kitiltva a szüleim házából...

2019. jún. 13. 20:15
 14/58 A kérdező kommentje:

A kedves sógorékról meg sógornőékról meg annyit, hogy nem hiába a szülőknél is mi vagyunk a kedvenc, néha kedvesnek kellene lenni, nem csak bunkó pofát vágni az újdonsült családtagoknak. Főleg, hogy mi kezdeményezők és barátságosak vagyunk, tehát túl sokat nem kell tennie a másik félnek, csak viszonozni a kedvességet.

Néha még hallom egyébként a párom bátyjától, hogy hívjuk el őt, ha megyünk ide vagy oda, de mivel ők sosem hívnak minket, ők meg pont oda akarnak jönni, ahova mi kettesben mennénk, így bukta a dolog.

2019. jún. 13. 20:17
 15/58 A kérdező kommentje:
Nem ismersz, élőben egy tök más ember vagyok, kb sosem beszélek magamról, mindig a másik felől érdeklődöm, a drága dolgainkat titkoljuk, igyekszem gyakran mosolyogni, akkor is, ha gondom van. Fogalmam sincs, miért kellene önvizsgálatot tartanom, mikor mindig kínosan ügyelek arra, hogy kettő rosszat ne szóljak vagy ne nézzek senkire.
2019. jún. 13. 20:20
 16/58 anonim ***** válasza:
89%
Már az írásaid alapján is elkerülnélek. Biztos, hogy nem keresném a társaságodat személyesen se. Elég irritáló személyiséggel áldott meg téged az élet.
2019. jún. 13. 20:31
 17/58 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen mindegy milyen válaszok érkeznek, te elhatároztad, hogy neked van igazad, te tökéletes vagy, kész, pont. Ráadásul úgy csepegteted az infókat, ahogy neked tetszik, igyekszel jó színben feltűnni, míg róluk egy pozitív szavad nincs. Ha ilyen rossz emberek, miért erőszakolod annyira rájuk magad?

Már az sokat elárul a helyzetről, hogy te vagy folyton velük elfoglalva, te pörögsz a témán, te pletykálsz róluk idegeneknek. Ők meg magasról tesznek rád.

Az önvizsgálatos témát meg hagyjuk, úgysem érted. Neked az erőszakosság, a szarkavarás meg a vaskalaposság a természetes, fogalmad sincs róla, hogy ez nem normális állapot.

De inkább dobok egy csontot, hogy érjen egy kis öröm is így estére.

Igazad van, utálnak titeket, mert féltékenyek rátok a pénzetek meg sikereitek miatt!!!!! 😂😂

2019. jún. 13. 20:33
 18/58 Metionin ***** válasza:
97%
Már miért kellene tepernie? A sógornőd/sógorod a tesód párjai, nektek ők sosem lesznek a családotok és nem feladatuk beilleszkedni a családotokba. Ti csak a párjuk családja vagytok, nem az övék. Lehet hogy ezt igazságtalannak érzed, mert te jópofizol de ugyanígy neked sem lenne kötelező teperni a párod családjánál. Az teljesen rendben van és szerencsés is ha a pár tagjainak a családtagjai jóban vannak de ha amúgy semlegesek vagy unszimpatikusak, tök felesleges nyalizni.
2019. jún. 13. 21:07
 19/58 anonim ***** válasza:
92%
Megmondom én neked miért nem mennek. Azért mert akkora az arcod, hogy nem férnek be tőle. Rettenetesen irritáló nőszemély lehetsz, az a tipikus álszent, mártírkodó pitsa. Szerencsétlen testvéred, ha van esze magát se viszi többet, nem hogy a párját.
2019. jún. 13. 21:41
 20/58 A kérdező kommentje:

"Elég irritáló személyiséggel áldott meg téged az élet."

Segíts nekem kérlek azzal, hogy kifejted, mire gondolsz. Mi irritáló számodra?

2019. jún. 13. 21:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!