Csak szerintem kellene egy sógor/-nő jelöltnek jobban teperni?
Kicsit furcsállottam mindig is, hogy a családba akárhány lány vagy srác került be a testvéreink által (a saját és a párom családjáról is szó van), senki nem próbált meg bekerülni a családba. A sógor-, sógornő jelöltekkel szinte mind egykorúak vagyunk, de soha nem hívtak meg minket sehova, nem köszöntenek fel születésnapunkkor, nem próbálnak meg még csak kicsit sem barátságosak lenni velünk.
Más családoknál azt látom, hogy ha hasonló korúak a gyerekek és a párjaik, felnőttként eljárnak együtt nyaralni, kirándulni, szórakozni hétvégente. Nálunk semmi, még interneten sem vagyunk egymás ismerősei, még a nyaralásainkról sem érdeklődnek, a családi alkalmakra is alig jönnek el, akkor sem akarnak velünk beszélgetni. Ha próbálok pl a párom bátyjának a barátnőjével beszélgetni, mindenre két szóval válaszol, ő nem kérdez, nem barátságos. Sokszor csak a párom bátyja megy haza a szülőkhöz, a lány nem is. Holott a lánynak sok barátnője van, de velünk nem kedves. Ugyanez az én húgom párja. Hívtuk közös családi kirándulásra, ott is végig fapofát vágott, nem próbált meg senkivel barátkozni. Bár az, hogy eljött, már az sem olyan kevés, az előzőek el sem jöttek volna.
Mondanám, hogy lehet zavarja őket, hogy mi vagyunk a párommal a bezzeg gyerekek mindkét családban, mert sokra vittük és elég jól élünk, de mikor még szegényebbek voltunk, amolyan átlagosak, akkor sem voltak barátságosak az akkori barátok/barátnők. Régen mi hívtuk őket többször is, de csak úgy jöttek el, mikor a legtöbb mindent mi szerveztük és mi álltuk anyagilag is. Aztán, ha 2 hét múlva ők mentek valahova, vissza már nem hívtak minket.
Miért működik ez más családban, nálunk vajon miért nem? És nálatok hogy van ez? Csak szerintem kellene egy évek óta jelenlévő sógor/sógornő jelöltnek kicsit jobban tepernie, hogy elfogadjuk, a jövőben lehetséges évtizedes családi jó viszony miatt?
"A sógornőd/sógorod a tesód párjai, nektek ők sosem lesznek a családotok"
Lehet itt van a különbség köztünk. Szerintem egy sógor, sógornő rokon. Csak nem vérszerinti.
"az persze, hogy ki lesz utálva"
Nektek nem szimpi, akkor ki kell utálni? Arra nem gondolsz, hogy ilyenkor tönkreteszel egy kapcsolatot?
Nem tettem senki boldogságát tönkre. Egyszerűen mikor a sógornak konfliktusa volt a szüleimmel, elmeséltem anyámnak, hogy velünk is többször milyen bunkó volt, ami persze a szüleimnek nem tetszett. Ez szerintem közrejátszott a döntésükben,hogy kiutálták. Ha a sógor csak a kisujját mozdította volna, hogy jó véleménnyel legyünk róla azok után, hogy mi tök kedvesek voltunk vele, nem járt volna így, és egy csomó kellemetlen helyzetet elkerült volna.
Ha az embernek egy csepp esze van, nem akar sem az anyósával, apósával, sem a sógorával, sógornőjével rosszban lenni. Pedig ha ők kedvesek velem és én ezt nem viszonzom, könnyen harag lehet belőle, a visszautasítást senki nem bírja. A szülők is azt akarják, hogy a gyerekeik akkor is jóban maradjanak, ha már külön családjuk van. Ha ebbe egy antiszociális ember belerondít, persze, hogy nem fogják bírni.
Egyébként a sógornővel is hamarosan ez fog történni szerintem, már most nem csípik az anyósék, hogy sosem megy, nem barátkozik, nem beszél... és én semmit nem szóltam róla, de így az érdekében sem fogok. Pedig ha nem rázna le mindig 2 szóval, lehet megvédeném.
Atya ég, téged én is olyan messzire kerülnék, amennyire csak lehet!! Nem vagy 100-as. Miért kéne bárkinek is a te kegyeidért esedeznie?! Tulajdonképpen azért írtad ki a kérdést, hogy nyugodt szívvel felmagasztalhasd magad és a tökéletes parodat az egekig, hogy ti bezzeg így és úgy, ti mennyire szuperek vagytok, a ti véleményetekre mindenki ad és mindenki hallgat és akit őfelséged nem szívlel, azt szeoen kiutáljátok. Bravó, igazán erett és felnőtt viselkedés. Látszik minden mondatodból, hogy mennyire odavagy magadért, úgy gondolod te egy olyan valaki vagy, akivel minimum “jóban kell lenni”, ha nem akar a sógorod sorsára jutni...
Nyilván oka van, hogy egyikőjük sem kiváncsi rátok. Borzasztó termeszedet lehet, ez lerí már ebből a nehány mondatodból is. Miért akarod mindenkire ráerőszakolni magadat?? Ha ők nem kíváncsiak rátok, akkor fogadjátok el és lepjetek szépen túl rajta.
Miért kéne kötelezően jobban lennie pl a testvéred párjának veletek és mindenki mással a családból? Ő a testvéreddel jött össze és nem az egesz rokonsággal! Ennyire nincsenek barátaid, h a családban akarsz mindenkire ráakaszkodni, majd bevagod a durcit, mint egy két éves, mikor valaki nem kiváncsi rad... ? Nonszensz.
Mint az oviban komolyan. Nagyjából ott van ilyen, hogy “kiutálják” a másikat... Mondjuk én nem csak rad, hanem egyik másik rokonodra se lennék kíváncsi, akik úgy állnak hozzá a másikhoz, hogy “pfff ez nem teper, nem nyalizik nekem, nem akarj kényszeresen megfelelni nekem, na hát jól kiutálom akkor őket.” :’D Total dedó. Miért kellene mindenkinek jópofiznia és kedveskednie veletek? Kik vagytok ti, hogy nektek teperni kell??! Érdekes magatok magasztalod fel az egekbe, a sógorokról és sógornőékről meg csak a rosszat mondod, meglepő módon róluk egy darab pozitívumot nem tudsz felhozni. Úgy alakítod a sztorit, hogy az téged igazoljon és te gyere ki belőle jól, mindenki más csak egy bunkó gyökér lehet. Persze biztos minden sógor és sógornő, aki képbe került egy büdös paraszt volt, miközben bezzeg ti oly tökéletesek és kedvesek voltatok🤷🏻♀️
Mondjuk nekem normális családom van, senki nem varja el a másiktól, hogy kötelező jelleggel jópofizzon mindenki mindenkivel! Megvan mindenkinek a saját élete és családja, a saját barátai, nem a családtagokra akarunk kényszeresen raakaszkodni! Bár nálunk aztán sokra mennél a nyalizasoddal és a ócsárló véleményeddel, mi felnőttek vagyunk, nem állunk neki “kiutálni” valakit és igazabol, ha férjem húga és annak parja lenne ilyen elviselhetetlen, erőszakos termesztés, aki azon dolgozna, hogy kiutaljanak engem a családból, csak mert speciel nem nyalok be tövig, magasrol tennék ra! :D Én a férjemmel kötöttem házasságot, nem a családjával, élnénk tovább kettem boldogan, ahogy eddig is és probléma megoldva. Neked lehet lelki traumát okoz, ha valakinek nem vagy szimpatikus (teljesen érhetően) a családból, de ezzel nem mindenki van ám így. ;)
Jézus. Ha ilyen lenne a sógornőm mint te, èn is elkerülnèm.
Egyèbkènt arra nem gondolsz,hogy a "sógoraid/nőid"-nek nem az a cèljuk, hofy veletek, a családdal akarnak jóban lenni, hanem csak a pàrjukkal akarnak együtt lenni? Èn azért választok párt mert őt akarom, vele akarok lenni, vele akarok sajàt csalàdot, nem az ő családjàt akarom. Jèzus, megvesznèk ha àllandóan jàrni kellene hozzàjuk, plàne ha együtt kellene nyaralni menni.
Szerintem is fontos, hogy a családtagok jóban legyenek egymással, ez jó dolog. Valószínűleg jó lenne valami önismereti dolgon részt venned, hogy kiderüljön, miért nem akarnak veled barátkozni. Nekem ennyi info után kicsit az jön le, hogy valamiért nagyon vágysz az elismerésre, görcsösen akarod, hogy szeressenek. Lehet, hogy nem is maguk az emberek érdekelnek annyira vagy hogy ők otthon érezzék magukat a családban. Esetleg valamilyen főszerepre vágysz, amit ők nem vesznek jónéven.
Szerintem valahogy nagyon másképpen kommunikaltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!