Hogy utasítsam vissza, hogy ide hozzák az ételeket? Lehetőleg sértődés nélkül
Elsőéves egyetemista vagyok, a múlt hétvégén kiderült a nagyszüleimnek, hogy nem szoktam főzni, maximum hétvégente. Igazából nem vagyok akkora konyhatündér, sütikben, tortákban vagyok inkább "erős", ráadásul felesleges időpazarlásnak tartom, hogy 1-másfél órát pepecseljek a konyhában azért, hogy fél óra alatt elpusztítsak utána mindent, aztán még legalább fél óráig takarítsak, mosogassak utána. Ezért vagy a belvárosban eszem, ha éppen ott van dolgom, vagy pedig házhoz rendelem az ebédemet, uzsimat és a vacsorámat (nem gyorsétteremből). Igen, biztosan költségesebb így (sosem számoltam ki), de jóval kényelmesebb, és nekem jobb.
Viszont a nagyszüleim fel vannak háborodva ezen, és ma felhívott a mamám, hogy akkor ők hozzák majd nekem az ebédet, úgyis minden nap főz. Ezt nagyon nem szeretném, és próbáltam is mondani, hogy semmi szükség emiatt bejönniük Budapestre, ne fáradjon miattam, stb. De hajthatatlan. Anyának is panaszkodtam, ő is mondta, hogy jajj ne cirkuszoljak ezen...
De egész gyerekkoromban a nagyi főzött ránk, rettenetesen unom már azt az ízvilágot. Plusz ha nem vagyok itthon, mit csinálnak?! Kulcsot nem szívesen adnék nekik, mert néha nagy a kupi, vagy éppen előző este bulizni voltam, és még délután 1-2-kor is alszom... Meg tényleg így teljesen szabadon választhatok, mikor éppen mit kívánok meg.
#29: jótékonykodni csak saját pénzből és/vagy saját munkával lehet.
A nagyi munkáját (főzés) és a nagyi vagy szülő pénzét (bevásárlás) rendszeresen odaadni másnak anélkül, hogy az érintettek tudnálak róla nettó hazugság.
A nagyi az unokájának szívesen főz. Lehet, hogy ahelyett, hogy idegeneknek főzne, inkább pihenne. Szíve joga hozzá.
Valószínüleg azért ajánlották többen, köztük énis, a hazugságot, mivel mi tudunk szöveget értelmezni, és benne volt a fő kérdésben, hogy "Lehetöleg sértődés nélkül"
Ha a kedves nagymama a "köszönöm szépen, de ne főzz rám"-ot sértődés nélkül elfogadná, meg se született volna a kérdés. Gondolom ez a kérdezőnek is eszébe jutott, csak ismeri a nagyanyját, és vagy megsértődne rá, vagy ami rosszabb, elengedné a füle mellett és beállítana hétfőn, 2 fazék húslevessel.
Szerintem mondd meg neki, sose tudod előre, mikor vagy otthon, és más féle ételeket szeretsz enni, találtál olyan helyet, ahol szeretsz ebédelni.Tehát ne hozzon kaját, mert nem akarod.
Ha erősködik, kulcsot kér,akkor már nem minősítem a viselkedését, akkor már felvállalnám hogy sértődjön meg, ha ennyire erőszakos.
De a te életed,úgy éld ahogy neked jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!