Két ikerlánynak milyen nevet lehetne adni? Amik egybe is hangzanak, és eredetben is illenek egymáshoz?
Vivien-Lilien-Adrienn
Anna-Hanna-Panna
Köszönöm a válaszokat! Igazából olyasmik kellenek, amik külföldön is jól használhatóak (a párom egyébként ír, innen a gond), de olyanokat küldtetek, szóval köszi.
Egyébként a Szilvia (Sylvia)- Krisztina (Christina) párosítás tetszik valakinek?
Eliza-Erika
Dóra-Olga-Nóra-Flóra
Flóra-Fiona
Viktória-Viviána
Olívia-Otília
Edit-Edina
Andrea-Adrienn
Anna-Hanna
Vanda-Viola
Viola-Imola
Liliána-Viviána
Ennyi egyelőre.
Hűha, hát, nekem nem tetszik, ne haragudj, de végülis az a lényeg, hogy nektek tetsszen :).
Amúgy nem értem miért kell mindenárom rímelniük, szerintem elég bugyután hangzik, ha egy ikerpár tagjainak rímel a nevük, mint valami elfuserált mondóka.
Bár lehet, hogy az egybehangzást te nem is így értetted, csak sokan meg igen.
Bőven elég, ha mondjuk csak a nevük kezdőbetűje ugyanaz.
De most akkor végülis magyar nevet szeretnétek nekik adni, vagy írt?
L/23
Ma, 20 08- as válaszoló: olyan nemzetközi nevet szeretnénk adni amit mondjuk a mamám is ki tud mondani, mert gondolkoztunk már a Sorcha-Sheila neveken (mindakettő ír), de a magyarok nagyon ferdén néznének ránk, szerintem jogosan is.
És valahogy nekem azért tetszik a Szilvia-Krisztina, mert ugyanazok a magánhangzók, bár abszolút nincs eldöntve, azért írtam a kérdést:)
Értem, tehát itt Magyarországon fogtok élni (ha jól gondolom :).
Nekem ezek tetszenének például:
Alíz-Anna
Luca-Léna
Flóra-Fanni
Emese-Emma
A kezdőbetűik ugyanazok, mégsem erőltetettek, de passzolnak (szerintem).
De én még az alábbi neveket is nagyon szeretem (ezek már nincsenek párban, csak úgy, hátha megtetszik valamelyik :)):
Maja
Izabella
Hanna
Boglárka
ÉS ne haragudj, hogy "leszóltam" a Szilvia-Krisztina párosításodat, remélem nem sértettelek meg vele, de nekem tényleg nagyon nem tetszik.
Ízlések és pofonok :).
Sok sikret a picikhez :).
L/23
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!