Mi egy hàztartásbeli feladata?
3 hónapja szültem, még barátkozom az új szereppel.
Tehát itthon vagyok CSED-en, valamennyi pénzt kapok, amiből ugyanúgy bevàsàrolok, vagy pelust veszek, stb de azért nyilván kevesebb, mint a korábbi jövedelmem. Főzök, mosok, takarítok és ellátom a fiúnkat. Tanulok is levelezőn, bár mostanában nem sokat tudtam tanulni. Minap itt volt egy rokon, akinek elpanaszoltam, hogy kicsit haragszom a férjemre, mert nem sokat segít itthon. Ő meglepődve mondta, hogy miért kéne, a gyes erről szól.
Felmerült bennem, hogy tényleg ez a normális? Elvárható, hogy a családfő segítsen valamit? Másoknál ez hogy működik? Érdekelne több vélemény.
Szerintem bár elvárható, hogy a férfi is kivegye a részét, úgy etikus, hogy a háztartás legnagyobb részét is elvezesse a nő, ha már úgyis otthon van egész nap - igen, tudom, a férfiak nem szokták átérezni, hogy ez is nagyon nehéz tud lenni, de mégiscsak ez a helyzet.
Amit ilyen helyzetben elvárnék a férjemtől: foglalkozás a gyerekkel, hogy nekem is legyen egy kis pihenésem + ő is "ismerkedjen" a saját gyerekével + esetleg elintézni a városban egy-két sürgős dolgot, ha nekem nehezebb lenne kimozdulni a gyerekkel + az a pár dolog, amit férfiként ő sokkal könnyebben meg tud csinálni, mint én.
Ha már a nő visszamegy dolgozni, akkor más a helyzet, akkor 50-50%-ban meg kell osztani a feladatokat.
A gyerekével minden normális ember szokott foglalkozni . A háztartást,én a többiekkel ellentétben egyetértek,hogy annak a dolga rendben tartani ,aki otthon van,mivel neki van több ideje. Ez nem azt jelenti,hogy a férfinak kötelezően a kanapén kell dögleni sörrel a kezében,és szétdobálni a retkes ruháit ,de igenis a nagyobb részét,főzés,mosás,takarítás megcsinálhatja aki otthon van,vagyis nekem ez a természetes . Egyébként emberek annyit tudnak szenvedni ezen a háztartási munkán ,hogy hihetetlen . Nem kell minden nap kisúrolni az egész lakást,lehet egyszerű kajákat főzni 5 fogásos menü helyett ,mosógép meg mindenhol van,bepakolni 5 perc,kipakolni meg 15 ..
De ha ez tényleg annyira megerőltető valakinek,akkor létezik ételrendelés,robotporszívó,takarítónő .
31!
Na és ezert ki a hibás? A nő, aki ezt hagyja. Ennyi.
Milyen tizensok óra?
Napi 20 perc max bedobni egy adag mosást és kiteregetni.
A főzés sem abból áll, hogy állsz a tűzhely mellett, amíg elkészül a pörkölt, tehát a napi egy óra főzés nagyon a max. Mosogtani max fél óra, porszívózás, felmosás, portörlés (és ezt jó esllyel nem csinlod naponta) is fél óra. Hű, már két órát csináltál valamit... hát bocs, nekem ebből nem lenne pofám a felét meghagyni csak azért, hogy elmondhassam, mekkora istenkirály vagyok, felezzük a házimunkát. Akinek ez nem fér bele, amíg otthon van, az valamit nagyon rosszul csinál
Ma már nem a múltat éljük, hogy az asszony dolga.
Az apuka is nyugodtan, a munka levezetése gyanánt kiteregethet vagy főzhet vacsorát, sőt, fel is takaríthat. És aki tiszteli a párját, az megteszi akkor is, ha nem várják el tőle.
Szép ezt olvasni, hogy nem várjátok el, és soha nem is vártátok el, hogy segítsen, mert ez a dolgotok. De nem épp ideális.
Ha látom, hogy a másik hulla, akkor megfogom azt a kicseszett porszívót, hogy levegyek a válláról, még akkor is, ha azt mondja, nem kell, mert ez a dolga.
Nem ismerjük senki családi életét, sem gyermekét, szóval így látatlanban nem is kell a kérdezőt bántani, mert ezzel nem segítetek rajta. De a saját vállatokat veregessétek, milyen ügyesek és szolgalelkűek vagytok.
Ti is csak dicsekedni jártok ide, de azért egynémelyik családba benéznék, milyen a kapcsolat, ilyen “ szuper anyákkal/feleségekkel” ..
Persze.
Apu hazegy ötkor, hatkor, aztán főzzön. Közben anyu nyugisan babázzon, mert napközben nem volt elég...
Hát én örülök, hogy nem is élünk. Megoldom a háztartást, cserébe ha hazajön a férjem, van időnk hármasban játszani, sétálni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!