Az idos szulo ellatasa kinek a feladata? Ezt ti hogy oldajtok meg?
Tudjuk, hogy mindenki oregszik.
Amikor olyan korba jutunk, hogy nem tudunk lemenni vasarolni, fozni, mosni magunkra, kinek a feladata lesz az ellatasunk?
Gyermek aki szinten idos (50+ eves) vagy unoka (20+ eves)?
ertem
mi tortenne, ha olyan allapotban lenne, hogy allando felugyeletet igenyel mert pl. azt sem tudja megmondani mit enne, de persze enne...
illetve nem a szomszed faluban lakna, hanem mondjuk 200km-rel odebb, ez esetben hogy oldanatok meg?
Az én édesanyám tudatosan készül erre. Van félretett pénze amit folyamatosan gyarapít és az a kérése, hogy fogadjunk mellé valakit, aki ellátja, ha olyan állapotba kerül, hogy folyamatos ellátást igényel.
Az apósomat én gondoztam, mert együtt éltünk.
Senkié, aki nem szakképzett, mert tönkremegy benne.
Én végigcsináltam nagyapámnál - ugyanis apámnak derogált ápolót hívni hozzá -, soha többé.
Éjszaka állandóan ment, átjött, nekiment apának, vagy ordibált.
Szökött, tanulni nem lehetett tőle, mert 24 órás szolgálatot kívánt (kimosni a szrból, amit vagy hagyott, vagy nem, etetni, felügyelet nélkül önveszélyes volt...)
Szerencsére keresek olyan jól, ha apának lesz hasonló baja, tudok mellé ápolót fogadni, és nem én megyek tönkre benne fél év alatt.
A törvény szerint a gyerek, örökös feladata, érvényben van évek óta a szülőtartás, persze bírósági döntés kell ami szintén évekig eltarthat...
Anyósom robbant le egyik napról a másikra. A helyi kórház intenzív osztályára került ahol max. 4 hónapig maradhatott. Minden lehetőséget körbejártunk, a kórház ápolási osztálya volt a következő állomás, újabb 2x4 hónapig lehetett volna ott, de időközben elhunyt.
Egyébként gondolkodás nélkül hazaszállitották volna az intenzívről a fűthetetlen házába. Az ápolásihoz már korrupció kellett. Az önkormányzatnak 3 otthona van, többszörös a túljelentkezés, évekig várnak egy helyre, protekció, korrupció dívik, ráadásul a nyugdíja sem lett volna elég a havi díjra. A másik lehetőség az előzőekben említett privát otthonok milliós beugrókkal és részben olyan havi díjakkal amikre nem elég a nyugdíj. Egy olyan otthont találtunk ahol nem volt milliós beugró, de ott havi 200000 körül kellett volna fizetni. Ez is egy megoldatlan, szabályozatlan társadalmi probléma amit álszenteskedésssel, sumákolással próbálnak az emberek leplezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!