Ki nem állhatom a nevem, és meg szeretném oldani a megváltoztatását. Vezeték-és Keresztnevet hogyan lehet megváltozatni? Többi lent
Figyelt kérdés
Külföldi nevet szeretnék mindenképp mert a mostanit nagyon utálom,kiskorom óta ezzel szenvedek. Utána olvastam már ennek az egésznek, és megtudtam a lényeget , hogy keresztnevet nem lehet külföldi névre változtatni, hanem van egy jegyzés amikből tudok válogatni... de azok elég hülyén néznek ki , és hát meg sem közelíti a külföldi neveket mert nagyon magyaros. Más választásom nincs csak az a jegyzék amiből választani tudok? Illetve a vezetéknévvel kapcsolatban hol van ilyen "jegyzék"? Mert azt nem találom... Vezetéknévből hol tudok válogatni? Vagy az lehet külföldi?2019. ápr. 25. 23:59
11/60 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. És én utánanéztem és értem is hogy keresztnevet csak azok kozul lehet valasztani... én most inkább a családnévre(vezetéknévre) vagyok kíváncsi. Egy értelmee válaszolo irta le hogy bármilyet választhatok. Most akkor tényleg bármit választhatok vezetéknévnek? Vagy mik a feltételei?
2019. ápr. 26. 09:31
12/60 anonim válasza:
Parna nyilvan nem lehetsz:) esszeru keretek kozt barmit
13/60 anonim válasza:
"Magyartalanul képzett név, történelmi név, régies írásmóddal írott családi név engedélyezése - különös méltánylást érdemlő körülményt kivéve - nem lehetséges." Ez a szabály a vezetéknévre.
14/60 anonim válasza:
Úgy tudom, (de nem biztos, hogy igaz), hogy csak olyan vezetéknevet vehetsz fel, ami jelen van/volt a családfádban. Bár Kovács, Szabó vagy Kiss szerintem gond nélkül lehetnél XD kb. mindenkinek van egy ilyen nevű rokona.
15/60 A kérdező kommentje:
Oh értem. "Magyartalanul" képzett név? Tehát akkor pl.: Wright, Scott, Sprouse, Langford ilyenek nem lehetnek?
2019. ápr. 26. 10:19
16/60 anonim válasza:
A felsoroltak nem magyartalanul képzett nevek, hanem kulfoldiek. Hany éves vagy?
17/60 anonim válasza:
Sprouse Másenyka :D :D (boccs :D)
18/60 anonim válasza:
hány éves vagy egyáltalán te hülye primitív?
19/60 anonim válasza:
Nem választhatsz külföldi vezetéknevet sem, értsd már meg! Megpróbálhatod kérvényezni a felsoroltakból teszem azt a Sprouse-t, ha jó fejek tán engedélyezik majd Szpráz/Szprász(tudom, hogy nem így ejtik, de a fonetikus írásmódja is még túl "idegen" hangzású), de még ez sem valószínű. Például ha beküldenél egy Simth névre igényt, akkor is valószínűleg azt mondanák legyél kovécs és nem a "Szmisz/Szmit" féle alakot preferálnák. nem értem miért ilyen nehezen fogod fel, hogy Timberlake sem lehetsz, történelmi nevet sem választhatsz, sőt jobbat mondok, még az Y-t tartalmazó neveket sem engedélyezik (ha nincsen a családodban, felmenőid közt olyan), Így nem lehetsz Véghváry sem, de vezetéknévnél sem Vicky, maximum Végvári Viktória. Stimm?
20/60 anonim válasza:
Nem, nem lehetsz. Szerencsére még nincs minden megengedve az agyhalottaknak.
Keresztnevet viszont a hivatalosan anyakönyvezhető nevek listájából választhatsz. Rengeteg olyan nevet találsz, ami nemzetközi, és írásában nem, vagy csak minimálisan tér el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!