Hogy lehet feldolgozni, ha valaki nem kap szülői segítséget a saját lakásba?
Szinte mindenhonnan hallom, hogy ki milyen házat kap, mennyi pénzt tettek félre a szülők a gyerek születése óta, vagy esetleg ha minden kötél szakad adnak önerőt...
De most ne gyertek ezzel a mai motivációs bullshit szöveggel, hogy minden csak rajtad múlik, meg bármit elérhetsz, amivel a sztárok teleszedik a zsebüket...
Bennetek nem törik össze egy világ, amikor ábrándoztok egy nagyon kompromisszumokkal teli házról, ami csak messzi álom, erre jön az áradat, hogy ez meg az a huszonéves a nagy semmire kapott ennyi meg annyi millió forintot a szüleitől, és költözhet be a lakóparkos lakásába.
Múltkor is láttam egy kérdést az emberek kategóriában, hogy szülők gyűjtögettek, és a fiatal diplomaosztójára szerették volna már a kész házat átadni... Ilyenkor teljesen összetörök, hogy nekem egy falusi parasztház is még milyen távol van, hogy összejöjjön.
*a kérdésem nem azokhoz szól, akik már rendelkeznek ingatlannal, hanem a fiatalokhoz, akik most próbálnak boldogulni*
Az én ismerősi körömben nem volt jellemző, hogy kaptak lakást vagy házat. Egy-két szerencsés volt, de ők sem a szülőktől kapták, hanem más rokon hagyta rájuk. Van, akinek segítettek bele, de nem tudtak neki egy lakást megvenni.
Szóval én is, és az ismerőseim nagy része is, magunk oldottuk meg. Nem kellett semmit sem feldolgozni, valahogy ez volt a természetes.
"arra irigykedek (de nagyon-nagyon)"
Ne tedd! Rengeteg kreatív energiád elmegy erre. És az irígykedés miatt csak úgy hussannak el melletted a lehetőségek, amiket ki is tudnál bontakoztatni, és sikeres és boldog tudnál lenni. De te begubózol az irígykedés langyos és biztonságos kuckójába - ahelyett, hogy hagynád magad alkotni és előre menni...
[Idős vagyok már, sok mindent láttam és megéltem már. Láttam az irígykedésbe tönkre menni volt évfolyamtársaimat. És láttam, hogy a jó mentalitáson és az önismereten alapuló tudatos építkezéssel mi mindent el lehet érni. Ne méricskéld a másikat. Magadat fejleszd helyette!]
MEgpróbálhatnád, hogy azt teszed amit kb 1 éves korodban. Földhözba.zod magad és toporzékolsz.
Akkor bejött. lehet most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!