Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mennyire lennétek "adakozók"?

Ti mennyire lennétek "adakozók"?

Figyelt kérdés

Ha nektek lett volna ötösötök a lottón, mennyire árulnátok el a közeli hozzátartozóknak (nem szülők, testvérek, hanem olyan nagynénik, unokatestvérek, akik egyébként közel állnak hozzátok) és segítenétek-e adott esetben hitelben, építkezésben, fiatalabb autó vásárlásban? és ha nem a ti rokonaitokról lenne szó, hanem a párotokéról? úgy, hogy nem éltek még együtt, tehát tulajdonképp mégcsak közös kassza sincs?

A kérdésem (sajnos) teljesen elméleti :D

csak eltűnődtem rajta, hogy ha én nyertem volna, akkor kinek merném elárulni, mennyire változtatná meg ez az emberi kapcsolataimat és mi az a segítség, ami ekkora nyereménynél még "belefér" és mi az, amire már nemet kell mondani, hogy az emberben ne az ATM-et lássák

2019. ápr. 23. 20:13
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindegyik nagyon érdekes, főleg amiatt, hogy (sajnos) sokak családjában van olyan, akitől tartanának, nem szívesen adnának...
2019. ápr. 24. 13:49
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Én a szüleimnek, nagyszüleimnek és a testvéremnek segítenék. Mindegyik okosan bánik a pénzzel, szívesen adnék nekik, hogy egyszerűbb legyen kicsit az életük. Illetve ugyanez a kör lenne a párom családjában is. (párommal felezzük ha nyerünk valamit)

De távolabbi rokonoknak és barátoknak nem segítenèk. Ha nem muszáj nem is mondanám el nekik.

Előbb segítenék ismeretleneken vagy állatokon. Sorry not sorry

2019. ápr. 24. 14:40
 23/27 anonim ***** válasza:
Én alapból megfelezném a párommal, amiből nyilván adna a szüleinek. Én is adnék nagyiméknak, anyunak, a maradékot félretenném meg vennék pár cuccot. Nincs sok élő rokonom még uncsitesóm van. Nagy gázban nyilván nekik is adnék, de inkább szűk családi körnek.
2019. ápr. 24. 16:39
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Senkinek semmit. Mármint a családból.

A párom hitelét és a házfelújítás költségeit természetesen kifizetném, és élnénk a pénzből. Még egy komolyabb összeget adnék egy macskák mentésével foglakozó alapítványnak.

F/47

2019. ápr. 24. 19:14
 25/27 anonim ***** válasza:

Mindharom gyerekem kapna egy 1,5 szobas lakas. Amit majd ha felno megkap addig kiadnam es a penz kulon neki menne egy szamlara. Haszoelvezetem lenne mindegyiken biztos ami tuti :-D

Az unokatesok kapnanak 1 szobas garzont. A szulok haszonelvezetevel terhelten.

Anyam egy kis kertes hazikot medencevel es havi 100e nyugdij kiegeszitest.

Mivel 5 milliard eleg sok igy az uzleti terveimre is lenne eleg. Nem mondom el mi :-P de asszem megalapoznam meg a 4. generacio anyagi alapjait is. :-)

Amugy magamnak egy kertes haz (vagy ha nem talalok akkor epitetni) nem tul nagyot de elferjen benne jomagam es a harom gyerekem. Ne valami ujgazdag kornyekre gondoljatok siman a kulvarosban valahol. Egy medence benne. Egy 2-3 eves autot. Par aprosag meg...

De mindezt lassan csinalnam h ne tunjon fel senkinek sem. Vagyis nem 2honap alatt hanem legalabb 2 ev alatt. A sorrend nem ez lenne amit leirtam. De ezek a celok.

2019. ápr. 24. 19:53
 26/27 anonim ***** válasza:

Ez attól függ, hogy milyen viszonyban vagyok a rokonaimmal. A szüleimet, testvéreimet biztosan segíteném. Ők most is jól élnek, de szívesen befizetném őket akár egy drágább utazásra. A mostani életüket (ház, kocsi, stb.) a szüleim már a koruknál fogva sem cserélnék le nagyobbra vagy újabbra, de világot látni nagyon szeretnek.

Én eléggé jó viszonyban vagyok a tágabb családdal is (nagynénik, unokatestvérek). Több velem egykorú fiatal is van a családban, akik most kezdik el a felnőtt életet. Kocsi, lakás, gyerekvállalás, stb. Nincsenek könnyű helyzetben, ezért őket is segíteném valószínűleg.

Pontosan nem tudom, hogyan csinálnám úgy, hogy milliókat osztok szét a családban anélkül, hogy kiderülne a nyereményem. A legszűkebb családon kívül nem szívesen mondanám el senkinek.

A párom rokonainak akkor adnék, ha már tényleg egy család lennék (házasság, közös élet, gyerekek). Ekkor a nyert pénz is közös lenne, tehát együtt döntenénk róla. Amíg "csak" egy kapcsolatról van szó, nincs közös kassza és nem is élünk együtt, addig nem adományozgatnék az egyébként is rendes körülmények között élő rokonainak. Sőt, nagyobb összeget a páromnak sem.

Valószínűleg vennék egy szép házat, vagy lakást, ahol együtt élnénk. Egy-két drágább apróság is beleférne, amire vágyik. De sajnos sokat csalódtam már a párkapcsolatokban ahhoz, hogy csak úgy milliókat adjak a kezébe. Ha elköteleződünk és együtt alapítunk családot, az más.

2019. ápr. 25. 08:59
 27/27 anonim ***** válasza:

Vegyünk példának egy kb. 1milliárdos lottó 5öst (addig azért általában fel szokott kúszni mindig az összeg)

Ekkora összegnél én kb 100milliót fordítanék az én és a párom közeli családtagjainak segítésére, adakozásra.

Amúgy utána sem élnék "nagyobb lábon" mint előtte, nem vagyok az a típus hogy akkor most van 1milliárdom akkor jöhet a pénzszórás.

2019. aug. 16. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!