Ti mennyire lennétek "adakozók"?
Ha nektek lett volna ötösötök a lottón, mennyire árulnátok el a közeli hozzátartozóknak (nem szülők, testvérek, hanem olyan nagynénik, unokatestvérek, akik egyébként közel állnak hozzátok) és segítenétek-e adott esetben hitelben, építkezésben, fiatalabb autó vásárlásban? és ha nem a ti rokonaitokról lenne szó, hanem a párotokéról? úgy, hogy nem éltek még együtt, tehát tulajdonképp mégcsak közös kassza sincs?
A kérdésem (sajnos) teljesen elméleti :D
csak eltűnődtem rajta, hogy ha én nyertem volna, akkor kinek merném elárulni, mennyire változtatná meg ez az emberi kapcsolataimat és mi az a segítség, ami ekkora nyereménynél még "belefér" és mi az, amire már nemet kell mondani, hogy az emberben ne az ATM-et lássák
El nem árulnám senkinek. Épp ezért szép lassan haladnék a ház és autóvásárlással. Sőt, szerencsére autó már nem is kellene. De a lényeg az, hogy mindent finoman, lassan, inkognitóban.
Pénzt meg nem adnék senkinek mivel a rokonságom túl buta, hogy megbecsülje így butaságokra költenék. Azt meg nem akarom. Pár tíz milliót egy ekkora összegnél biztos eljótékonykodnék anonym módon, hátha valakinek jobbá teszi az életét. De sajnos rokonságon belül nem lenne értelme.
Közeli családnak segítenék kisebb összegekkel (pàr milla), párom családjának is, hiszen együtt tervezünk.
De nem mondanám el konkrétan mekkora összeget nyertünk, jóval alacsonyabbat mondanék, hogy ne akarjon senki kunyerálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!