Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mennyire lennétek "adakozók"?

Ti mennyire lennétek "adakozók"?

Figyelt kérdés

Ha nektek lett volna ötösötök a lottón, mennyire árulnátok el a közeli hozzátartozóknak (nem szülők, testvérek, hanem olyan nagynénik, unokatestvérek, akik egyébként közel állnak hozzátok) és segítenétek-e adott esetben hitelben, építkezésben, fiatalabb autó vásárlásban? és ha nem a ti rokonaitokról lenne szó, hanem a párotokéról? úgy, hogy nem éltek még együtt, tehát tulajdonképp mégcsak közös kassza sincs?

A kérdésem (sajnos) teljesen elméleti :D

csak eltűnődtem rajta, hogy ha én nyertem volna, akkor kinek merném elárulni, mennyire változtatná meg ez az emberi kapcsolataimat és mi az a segítség, ami ekkora nyereménynél még "belefér" és mi az, amire már nemet kell mondani, hogy az emberben ne az ATM-et lássák

2019. ápr. 23. 20:13
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Testvéremet, szüleimet segíteném ki, esetleg 1-2 jó barátomat, és ennyi. Senkinek nem árulnám el, mert rengeteg szemét, kétszínű ember van sajnos jelenleg a környezetemben, nem akarnám, hogy kiforgassanak belőle!
2019. ápr. 23. 20:19
 2/27 anonim ***** válasza:
89%
Közeli rokonoknak és barátoknak most is bármikor bármit, mégha természetesen nem úgy, ahogy írtad. Akkor viszont mehetne az ereszd el a hajam, egyszer élünk, nekik is legyen jó.
2019. ápr. 23. 20:20
 3/27 anonim ***** válasza:
94%

El nem árulnám senkinek. Épp ezért szép lassan haladnék a ház és autóvásárlással. Sőt, szerencsére autó már nem is kellene. De a lényeg az, hogy mindent finoman, lassan, inkognitóban.

Pénzt meg nem adnék senkinek mivel a rokonságom túl buta, hogy megbecsülje így butaságokra költenék. Azt meg nem akarom. Pár tíz milliót egy ekkora összegnél biztos eljótékonykodnék anonym módon, hátha valakinek jobbá teszi az életét. De sajnos rokonságon belül nem lenne értelme.

2019. ápr. 23. 20:21
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Csak szülőknek, testvéremnek adnék, senki rokonnak nem. Nem igen van olyan, aki annyira közel áll hozzám. Valószínűleg el sem mondanám, bár egy idő után úgyis rájönnének persze. Párom nincs most, ha lenne, akkor megbeszélnénk, kinek szeretne adni belőle, de őszintén szólva az ő részéről sem támogatnám, hogy sok embernek adjunk.
2019. ápr. 23. 20:26
 5/27 anonim ***** válasza:
91%
én 4-5 milkót zsebre vágnék és járnám az országot. Biztos találnék pár embert, aki örülne egy kis segítségnek.
2019. ápr. 23. 20:30
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Csak anyámnak és tesómnak adnék belőle, többi rokonomnak nem és el sem mondanám, megvan rá az okom. Páromnál az ő tesójának és családjának, 2 mamájának és papájának, többinek nem, ugyanúgy az ok megvan.
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Szülő és testvér, de azt senkinek sme árulnám el, hogy konkrétan mekkora összegről van szó. Több mint valószinű, hogy jóval kevesebbet mondanék mint a valóság és azt is csak néhány hónap eltetével. Ennek oka: Anyukám pl. képes pletyizni és nagyon erőszakos bizonyos téren. Pl. rám szállna, hogy ennek adjak meg annak adjak..konkrétan ő akarná megszabni, hogy mire költsem. Szóval csak módjával. Annak adnék első sorban, akikre mindig számithattam és akik jóban rosszban mellettem voltak. Az anyagias pénzleső rokonoktól mentsen meg a jó Isten. Plusz támogatnék egy állatmenhelyet. Ennyi.
 8/27 anonim ***** válasza:
94%
lemaradt, mióta 11 ötös volt a lottón, azóta nem játszok. így hát esélytelen.
2019. ápr. 23. 20:31
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Közeli családnak segítenék kisebb összegekkel (pàr milla), párom családjának is, hiszen együtt tervezünk.

De nem mondanám el konkrétan mekkora összeget nyertünk, jóval alacsonyabbat mondanék, hogy ne akarjon senki kunyerálni.

2019. ápr. 23. 20:33
 10/27 A kérdező kommentje:
akik kisebb összeget mondanátok, nem gondoljátok, hogy utána néznének, hogy mekkora nyeremények voltak és kiderülne az igazság? vagy nem mondanátok, hogy lottó?
2019. ápr. 23. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!