Ti mennyire lennétek "adakozók"?
Ha nektek lett volna ötösötök a lottón, mennyire árulnátok el a közeli hozzátartozóknak (nem szülők, testvérek, hanem olyan nagynénik, unokatestvérek, akik egyébként közel állnak hozzátok) és segítenétek-e adott esetben hitelben, építkezésben, fiatalabb autó vásárlásban? és ha nem a ti rokonaitokról lenne szó, hanem a párotokéról? úgy, hogy nem éltek még együtt, tehát tulajdonképp mégcsak közös kassza sincs?
A kérdésem (sajnos) teljesen elméleti :D
csak eltűnődtem rajta, hogy ha én nyertem volna, akkor kinek merném elárulni, mennyire változtatná meg ez az emberi kapcsolataimat és mi az a segítség, ami ekkora nyereménynél még "belefér" és mi az, amire már nemet kell mondani, hogy az emberben ne az ATM-et lássák
Pénzt senkinek sem adnék, de vásárolnék egy-egy plusz lakást a saját nevemre, és havi 1 forintért kiadnám bérbe a testvéreimnek.
Ajándékba adni ilyen drága dolgot hülyeség, mert sosem hálásak érte az emberek, sőt, megharagszanak, hogy miért nem kaptak MÉG többet. Ellenben ha a lakás az enyém, akkor folyamatosan törekedni fognak a jó kapcsolat megtartására, mert tudják, különben mehetnek lakni a híd alá.
A tágabb családi körrel már szerencsére régen megszakítottam a kapcsolatot.
Csak a legközelebbieknek, meg egy unokatestvértől egyel távolabbi rokonnak akivel jóban vagyok. Amúgy ilyen nagynéni, satöbbinek nem, nem is vagyunk jóban, és ennek jó oka van, meg köze sem lenne ehhez másoknak.
Még azzal bővíteném ki, hogy ha nős lennék akkor anyóséknak pl., de az is a viszonytól függene, meg ha nem kunyerálósok.
Szüleim hiteleit kifizetném.
Tesóméknak, jóbarátoknak ha úgy van segítenék, amiben tudok.
Mamáméknak valószínűleg nem kellene semmi, bár nekik szívesen megvenném, amit szeretnének.
Kisebb unokatesóméknak, később segítenék a jövőjük építésében, hogy kiszakadjanak abból a környezetből, amiben felnőttek.
Keresztszüleimnek nem segítenék, csak elvernék hülyeségekre.
Közeli, jó viszonyban lévő családtagjaimnak (szüleim, tesóim, nagyszüleim) és a legjobb barátomnak elmondanám. Ismerem őket, megbízom bennük.
Páromat, ha kell, valamiben kisegíteném, akár a szüleit is, ha előtte jó volt a viszonyunk és normálisan álltak hozzám.
Szüleimnek, tesómnak és anyai oldalról a mamának segítenék, ha szükségük van rá. Illetve elvinném őket egy közös utazásra. Apai oldalról nagyszülőket, unokatesót, nagynénit meggondolnám.
Ha párommal közösen töltjük ki a szelvényt, akkor a nyeremény az övé is, nem szólok bele, hogyan segít a családján (vagy éppen nem ad nekik). Én tuti nem adnék, mert lusták.
Szüleimnek, testvéremnek és az ő lányának adnék
Lakást, autót. A férjem családja is kapna
De ha olyan fiatal lenne a kapcsolat, hogy nem lenne a férjem, sőt még együtt sem élnénk, akkor az ő családja nem kapna semmit.
Anyameknak és pápának mondanám el.
Próbálnám úgy csinálni, hogy senki ne tudjon róla. Csak szolidan.
Nekik adnék belőle 10 milliót kb.
Amugy meg van mindenük.
Aztán befektetnem a pénzt! Megalapoznam a lányom jövőjét.
Várnék amíg van egy kisebb nyeremény, pl egy hatos lottón 150M körüli összeg. Nem reklámoznám, de ha elkezdenének gondolkozni honnan lehet, ott lenne kézenfekvő megoldásnak.
Abból adnék apáméknak, a rokonságból annak akiről tudom, hogy jól esne egy hitel kiváltása vagy egy lakás az egyetemhez közel, ahova a a gyerek jár. Vennék lakást és kiadnám jelképes összegért barátoknak akik nem engedhetik meg maguknak a lakásbérlést és ezért kiszolgáltatott helyzetben vannak.
Néhány embernek adnék nem soknak, és úgyis tudják hogy a pénz nekem nem jelent sokat úgyhogy elhinnék, hogy szétosztottam mindet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!