Összevesztem anyámmal. Szerinted kinek van igaza?
Igen, mert te mintapéldány voltál aki csak kussolt akármint mondott neki az anyja. Az enyém is ilyen volt, folyton csak cseszegetett a hülyeségeivel, ha valamit csináltam az volt a baj, hogy miért úgy és miért nem többet, ha megkérdeztem az volt a baj, hogy miért kérdezem, és állandóan azt hallgattunk, hogy senki nem csinál semmit. Pl. kinyaltam neki az egész házat kajával vártam, de a kukát nem vittem ki erre azt hallgattam fél órán keresztül, hogy mindent neki kell csinálni itt senki nem csinál semmit stb. Elárulom, nem én voltam a paraszt, apámnak is tele volt már a töke vele.
Azért mert főz ne szakadjon már be a feje, ha rendesen kell megkérni a gyereket, hogy csináld már meg ezt vagy azt. Érdekes másoknál működik, hogy megosztják a feladatokat, de egyesek csak pampognak, hogy senki nem segít semmit, ha meg igen, az se tetszik nekik. Akkor csinálja magában és kész. A gyerekére is vár vagy 40év mikor ő is csinálni fogja. Az anyját se kéri senki, hogy otthon üljön és főzzön negyven fokban én is meg tudom csinálni, hogy elmegyek strandra, aztán este összedobok valami kaját és kész. Az egész család ki tudja nyitni különben is a hűtőt meg levágni egy szelet kenyeret, nincs miért sajnáltatni magam.
"minden lánygyerek" - miért, a fiúgyereknek nem kell besegíteni? Ezért lesznek sokan ilyen frusztrált középkorú nők, mint a kérdező anyja, aki már belefásult a sok házimunkába, ami mindig csak rá szakadt! Mert a fiúkat nem nevelik a házimunkára. Kíváncsi lennék, a kérdező apja (ha velük él) besegít-e, vagy a fiútestvére (ha van), és őket cseszteti-e bárki, ha nem?
Ezt amúgy nem értem, mert a KONKRÉT utasításokat (csináld meg ezt vagy azt) a legtöbb gyerek/fiatal szívesen végrehajtja,és végső soron akkor az anyukának könnyebb lesz. Szerintem is túlzás elvárni főleg egy nem túl házias gyerektől/fiataltól, hogy magától kitalálja az anyja igényeit házimunka terén. Most olyan fárasztó megmondani, hogy kislányom/kisfiam, ezt vagy azt csináld meg?
hát ha nekem kellene megfőzni akkor abból nem lenne kaja :) nem tudok főzni,de anya nem is nagyon ad lehetőséget h én csináljak meg mindent magamtól. Csak a keze alá segítek,azt engedi-már amikor.
Tegnap is mikor el akartam mosogatni,akkor anyum még sehol nem volt a közelben,aztán egyszer csak megjelent és már csesztetett is
Szoktam magamtól is házimunkát végezni. Amikor meg szólt,akkor kimentem de már nem mondott semmit h mit csináljak. Én nem szeretek úgy neki állni valaminek is h nem mondja,mert nem akarom h az legyen h kiabál velem,mert nem is ezt kellett volna csinálni,meg h hogyan csinálom,mér állok neki mikor nem mondta,stb... Volt már rá példa.
Elég pici a konyhánk,anya meg tényleg kövér,én meg nem vagyok azért piszkafa(normáltest súlyom van) h 10 centis helyen odapréseljem magam a mosogatóhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!