Összevesztem anyámmal. Szerinted kinek van igaza?
Hűűűű... kinek van igaza??? :-)
Tudom, reménytelen... de a gép megvár! A vakáció tökjó dolog, de ilyenkor illik kicsit többet segíteni esetleg otthon, mert a felnőtteknek nincs vakáció...
De ezt bizonyára te is tudod!
Mint anyu, voltam már hasonló helyzetben. Elúsztam, mindent egyszerre kellene csinálni és igen, tudom, hogy nem szívesen jön - különösen kamaszaim - segíteni, de kéne. Mégis: könyörögni olyan megalázó... és azt hinné az ember(anyja :-) ), hogy mindenkinek fontos, hogy kész legyen az ebéd, tiszta legyen a lakás és a ruha - és rossz szembesülni azzal, hogy ez nem igaz. Maga a tény is rossz érzés, és azzal párosul, hogy elrontottunk valamit, rosszul neveltünk... Ez persze nem feltétlenül van így, mert ha épp higgadt vagyok, akkor tudom, hogy a férjek és kamaszok TÉNYLEG nem veszik észre, hogy mit kell(ene) csinálni és persze ilyenkor eleve türelmetlenebb az ember!
És akkor még arról nem beszéltünk, hogy a legjobb anyának is lehet egy-egy sz@r napja... :-)
14 évesen nem hiszem h el tudnék bárhova is menni dolgozni
Szoktam neki segíteni,meg kiveszem a részemet a házi munkából,magam után alap h elpakolok.
De mikor kimegyek és megkérdezem h mit segítsek,vagy mit beszélt,nem mond semmit. Ott álltam egy jó 5 percig és vártam h odébb menjen mert nem fértem oda a mosogatóhoz.Meg egy csomószor szóltam neki h nem mész kicsit odébb,vagy oda engedsz,de meg se mozdult. Meg mikor kérdezem mit segítsek,akkor se mondott semmit. Szopjam ki a kisujjamból,vagymi? Aztán felkapta vizet,és elkezdte ő a mosogatást. a hagymákat meg csak úgy odébb dobta. és nem reagált arra se semmit mikor mondtam neki h menjen átveszem,meg h megcsináltam volna
Anyukádnak nem veled van elsősorban baja, hanem a világ állásával. Valószínűleg ezer más gondja van, mint az, hogy ki mosogat el és ki nem, egyedül érzi magát a problémák megoldásával, ezért időnként kifakad olyan pillanatban, amikor nem kéne és úgy viselkedik, ahogy nem kéne.
Ha lehiggad, megnyugszik, mondd el neki, hogy ez így neked nem jó. Te még kicsi vagy és nem mindig tudod kitalálni, mit és hogyan segíthetnél otthon. Kérd meg, hogy üljetek le és mondja el, mi bántja valójában. Hidd el, ennél nagyobb meglepetést nem is okozhatnál neki, ha erre megkéred.
egy anyuka
hát itt nálunk csak 15 éves kortól lehet elmenni dolgozni,és azt is csak szülői engedéllyel.
Egyébként ma megint bedilizett. MIkor kimentem a konyhába,el akartam pakolnia szárítóból h legyen hova pakolni,mert mivel végzett a főzéssel gondoltam elmsoogatok. Erre rámugatott h nem fér el tőlem,meg menjek már odébb. Így segítsen az ember!
És tényleg! ha akar vmit,vagy segítség kell akkor mondja konkrétan ne csak a nevemet mondogassa! Mikor meg kérdezem mi van,akor semmit nem mond! Tök idegesítő!
nem tudom ő mit szólna ha 10 percenként mondogatnám h anya,anya,aztán mikor megkérdezni h mi van,nem mondanék semmit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!