Hogy viselkedtek az anyósotokkal, ha utáljátok (de igazán! ), de párotokat nem akarjátok két tűz közé kergetni!?
Anyósommal sose szerettük egymást először azt hittem bennem van a hiba,(pedig ott nyaralásom alatt főztem takarítottam, mindent csináltam még a körmét is én lakoztam) de aztán rájöttem, hogy a többi menyét sem szereti.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy nem vettem fel a beszólásait, mindig kedvesen viselkedtem vele,(így nem szolgáltattam indokot, hogy a férjemnek panaszkodjon).
Nem szabad felvenni az anyóssal a kesztyűt, se passzívnak maradni. Bele kell menni a játékba csak a saját szabályaid szerint ami az, hogy úgy viselkedj vele, hogy ne tudjon beléd kötni jogosan.(a többi meg ne érdekeljen)
A találkozásokat pedig minimalizálni, ha hív mondjuk fedd fel a telefont, de csak minden másodikat, vagy hívott rá 1 órával hívd vissza mint a jó kislány aki most vette észre hogy hívták és annyira érdekli mit akar, hogy még vissza is hívja:)
Ha gondolkodtok a költözésen akkor 100km alatt nem érdemes lakni, ez a táv azért jó mert forgalomtól útvonaltól függően 1-2óra az út... ami elég indok arra ha ugráltatni akarna ne tudjatok menni mert távolság, meg az üzemanyag is ott van 5-6-7ezer, meg stb.
Bár anyósa válogatja, hogy mennyire szeret beleszólni a fia életébe.
Vannak külön kategóriák is pl.: uszító, panaszkodó, pénz kéregető, ugráltató, érzelmileg zsaroló, 'álarcos'(ez a legveszélyesebb mert azt hiszed róla hogy szeret mikor az egész családot uszítsa ellened).
Bár igaz, hogy a fiát választottad nem az anyját, de attól még anyósod szóval egy családba tartoztok a családtagokat meg nem választja az ember csak jönnek egy csomagban a férjeddel...
Sok szerencsét!
Nálunk az van, hogy a párom anyja egyedül van nagyon nagyon régóta, a párom is 300 km-re tőle. Tehát egyedül van, mint a kisujjam. A párom azzal kompenzál neki szerintem, hogy elnézi, hogy mit művel velem, elnézi, hogy sérteget, stb.
Muszáj megoldást találni. Én mondom, többet nem megyek oda, neki is jobb,ha kettesben lehetnek a fiával. Nekem is jobb, ha nem látom. De mi lesz, ha gyerek lesz, el sem tudom képzelni.
lehet tényleg az enyhe "zsarolás" a megoldás, ha szereti a fiát, unokáját, akkor egyszerűen csak meg kéne mondania a férjednek, h vagy elfogad téged és tud kulturált emberként viselkedni vagy nem hajlandó látogatni ill. értse ezt az unokájára is.....ha a férjed kiáll melletted, akkor minden ok lesz és anyósnak kihúzzátok a méregfogát.....
szeretni nem fogod, tudom, h milyenek a tüskék, de a viszonyotok lehet kulturált, emberi.....de ehhez főleg anyósnak kell visszafognia magát, ha azonban látod, h normális és próbál nyitni, akkor Te is kezeld "emberként"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!