Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kitilthatnak a konyhából?...

Kitilthatnak a konyhából? Megtehetik hogy nem adnak enni?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, diákmunkával keresek pénzt, mert anyagilag senkitől nem kapok támogatást (őszintén nincs is szükségem más pénzére), viszont édesapámnál és a mostohaanyámnál lakom. Az utóbbi időben sokat vitatkoztunk, hogy nem foglalkozom eleget apámmal (ennek is meg van az oka, mert egy gyáva áruló, aki a saját gyereke ellen fordult egy nő miatt), és anyagilag sem tudok nagyon segíteni nekik a kiadásaim és a terveim miatt, amit meg szeretnék csinálni. Az utóbbi időben viszont addig fajult a dolog, hogy elzártak a konyhától (lakattal konkrétan), és a hűtőtől, így semmit nem tudok enni, csak amit veszek, de nincs se mikró se semmi.. Így fizetésig az embernek már nem sok pénze van, nekem sincs most, de megtehetik, hogy nem biztosítanak ételt, ha ott lakom és apámnak a gyereke vagyok, aki beleadja a pénzét a családba?

Ti mit tennétek? Vagy mit gondoltok erről? Nem túlzás ez?

2019. ápr. 1. 20:27
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
60%

Ismerős a helyzet... Nem írtál ki már kérdést? Rémlik valami olyasmi, hogy a felnőtt srácnak talán meghalt az anyja, és a rég nem látott apa magához veszi. Talán arról szólt a kérdés, hogy kidobhatnak e otthonról.

Amúgy felnőtt dolgozó emberként minimum, hogy beleadsz a közösbe, főleg ha kérték is.

2019. ápr. 2. 09:10
 22/47 anonim ***** válasza:
61%
22 évesen már el lehet menni teljes állásban dolgozni. Miért csak diákmunkázól?
2019. ápr. 2. 09:12
 23/47 anonim ***** válasza:
50%
Először azt írod, hogy nincs szükséged senki pénzére, aztán meg azt, hogy más pénzén azért szerinted jogod van enni, aludni, fürödni, élni. Vagy ez, vagy az. Terveid vannak? Lehet nekik is, amibe nem fér bele, hogy komplett ellátást kapjál puszira, miközben lenézed őket. Nem vagy semmi.
2019. ápr. 2. 09:23
 24/47 anonim ***** válasza:
62%

"irigykedik, mert én már elértem valamit az életben"

Látjuk, hogy mit.

Egy nagy nullát!

2019. ápr. 2. 09:35
 25/47 anonim ***** válasza:
55%
22 évesen elértél diákmunkával 50 ezer forintos álom fizetést. Én ezt 17 évesen teljesítettem. Egy igazi nagy menő vagyok. XD
2019. ápr. 2. 09:37
 26/47 anonim ***** válasza:
64%

Itt komolyan senki sem gondol bele abba, hogy a srác esetleg tanul még??????

Vagy ez az itteni népnek ez egy felesleges luxus, úrizálás?????

NEM lehet minden egyetemi szak mellett teljes állásban dolgozni!

Gondolkodjatok már!

Tudom, hogy nektek rossz gyerekkorotok volt, de ez nem jelenti azt, hogy ez a normális!

2019. ápr. 2. 09:52
 27/47 anonim ***** válasza:
76%
Amúgy 22 évesen mégis mi a francot csinálna? Vagy hol tartana? Tanul és mellette dolgozik is, ami szerintem igenis azt jelenti, hogy már elért valamit és még fog is. Ha komolyan veszi és normálisan bejár az órákra, akkor amellett nem lehet főállásban dolgozni vagy nem tudom mekkora összegeket megkeresni. Én nem járok egy nagyon komoly vagy nagyon nehéz szakra, de minden nap vannak óráim, minden órám kötelező és azért otthon is van vele munka, szóval nem csak az orvosi az, ami lefoglalja az embert. Én azt gondolom, hogy ez a "beleadok a közösbe" nem illem és nem szokás kérdése, hanem szimplán a megbeszélésen alapszik. Az én szüleim pl. egy forintot nem fogadnának el tőlem, ahogyan a testvéremet és kiröhögték, amikor megkérdezte, hogy mennyivel szálljon be. Egyszerűen máshogyan gondolkoznak erről az emberek, mert valakinek szüksége van a gyerek pénzére is, valakinek nincsen vagy egyszerűen csak szimplán a körülményektől függetlenül, elvként hozza meg a döntését. Ebben a történetben az a probléma, hogy mind összekeverik a dolgokat pl. a szülők úgy hívják haza, hogy nem kell fizetni semmit, aztán mégis. Valamint a megbeszéltek után a kérdező valamilyen oknál fogva mégsem tud fizetni. Személyes véleményem az, hogy ha esetleg volt is mellébeszélés vagy valaki megszegte a "szabályokat", akkor sem szabadna így működnie egy családnak. Szerintem gusztustalan az egész, a számolgatás is, az irigykedés és a versengés, a konyha lelakatolásáról már ne is beszélve... Nem normálisak azok az emberek. Én kérdező a helyedben visszamennék, ahonnan jöttem (már, ha van rá lehetőség).
2019. ápr. 2. 09:55
 28/47 anonim ***** válasza:
71%
Én is tanultam még 22 évesen és otthon laktam, anyám mégsem lakatolta le előlem a hűtőt. Vicc, hogy egyesek miket tartanak normálisnak. De tudom, tudom, a szokásos... 16 évesen már dolgozzon a gyerek iskola mellett, mert nem azért szülték, hanem hogy hasznot hozzon. Vicc. Én sem lettem mégsem ingyenélő, érdekes. Tanultam, hogy most jó állásom legyen. Volt, hogy éjfélig tanultam, iskola első is lettem, érdekes. Munka mellett is biztos az lettem volna, kitüntetésekkel. Ja, nem.... Elköltöztem, mikor tudtam, azóta pedig teljesen független vagyok anyagilag. De ezt itt kár magyarázni, egyesek szerint a csecsemő is hajtogassa a saját pelenkáit, addig is dolgozik.
2019. ápr. 2. 11:09
 29/47 anonim ***** válasza:
83%
Komoly párkapcsolatod van, azt írod. Akkor még az is jobb lenne, ha vele közösen laknátok valahol.
2019. ápr. 2. 11:49
 30/47 anonim ***** válasza:
32%
Aki itt védi, mert őt is eltartotta az anyja, apja, az azért vágja, hogy ő ezzel szemben lenézi azokat, akik őt ellátják, ugye?
2019. ápr. 2. 12:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!