Kitilthatnak a konyhából? Megtehetik hogy nem adnak enni?
22 éves vagyok, diákmunkával keresek pénzt, mert anyagilag senkitől nem kapok támogatást (őszintén nincs is szükségem más pénzére), viszont édesapámnál és a mostohaanyámnál lakom. Az utóbbi időben sokat vitatkoztunk, hogy nem foglalkozom eleget apámmal (ennek is meg van az oka, mert egy gyáva áruló, aki a saját gyereke ellen fordult egy nő miatt), és anyagilag sem tudok nagyon segíteni nekik a kiadásaim és a terveim miatt, amit meg szeretnék csinálni. Az utóbbi időben viszont addig fajult a dolog, hogy elzártak a konyhától (lakattal konkrétan), és a hűtőtől, így semmit nem tudok enni, csak amit veszek, de nincs se mikró se semmi.. Így fizetésig az embernek már nem sok pénze van, nekem sincs most, de megtehetik, hogy nem biztosítanak ételt, ha ott lakom és apámnak a gyereke vagyok, aki beleadja a pénzét a családba?
Ti mit tennétek? Vagy mit gondoltok erről? Nem túlzás ez?
Ez egy nagyon hosszú történet, és sokmindent írtatok, említem először az "etetést". Eleve azzal kezdődött, hogy én lettem egy éve idehívva, hogy jöjjek ide, nem kell semmit se fizetnem, mert a fia vagyok, és ha a 3 gyereknek jut étel, akkor már a negyediknek is fog. A másik dolog a függetlenedés, nos ezzel meg az a baj, hogy a mai albérletárak mellett, ezzel a 50-90 ezer forint között ingadozó fizetésemmel sajnos nem tudok hosszútávra elköltözni. A terveim között meg szerepel a jogosítvány, amivel később a munkaerőpiacon is jobban el tudok helyezkedni.
De csak hogy pár infót mondjak a lúzerségről, és az árulàsról. Nem apám lakatolta le a konyhát, hanem a párja. Ez a nő apámat teljesen a családja ellen fordította, akaratos és hatalmaskodó természete van, ez a tipikus "mennyi szar ért az életben és ezt most rázúdítom mindenkire, akivel kapcsolatba kerülök" féle nő.
És igen, valóban volt előtte beszélgetés, hogy mit várnának el, és én meg is ígértem, hogy segítek anyagilag. Csak közben előjött egy nagyobb kiadásom ami után nem maradt semmi pénzem, és ezek után kezdett el mindenki csesztetni, hogy de a párja fia mennyiért vásárolt be 17 évesen.. Én is vásároltam volna, de pénz nélkül nehéz kicsit..
De a lényeg a lényeg, hogy akkor kezdtem el egy kicsit távolságtartó lenni apámmal, amikor bizalmasan beszéltem vele egy problémámról, és 10 perc múlva mindenki tudta, és én ezért hatalmas leb*szást kaptam.
Se szeretetet, se figyelmet nem kapok egyiktől sem, cserébe viszont kicsit magasak az elvárások... Már engem is el akarnak tiltani a családtagjaimtól, hogy ne merjek beszélni velük, meg tiltsam le őket stb.. Elvárták volna, hogy én hívogassam meg apámat programokra azok után, hogy szinte teljes egészében megúszta a nevelésem, és egyedüli gyereke vagyok.
Ha valami nem tiszta kérdezzetek nyugodtan még.
Ha jól értettem kérdező: Három gyerek mellett eltartanak téged felnőtt ember létedre. Nem a konyhából kizárással kezdték, megbeszélték veled hogy a segítségre szorulnak, nem bírnak anyagilag még téged is eltartani. Azokat akik eltartanak, nyilván mélységesen megveted, lenézed, de elvárod hogy eltartsanak, etessenek. Megígérted hogy legalább minimális pénzzel beszállsz a rezsibe, csesztél megtenni "nagyobb kiadásra" hivatkozva- ami ha nem volt létszükséglet-akkor bizony nem kellett volna a rezsi helyett arra költened. Gondolom nem gyógyszer volt az, vagy nem a cipő szakadt le a lábadról.
Vagyis jogos a haragjuk, és védik a kisebb gyerekeket veled szemben- pláne hogy már a tizenhét éves IS besegít saját zsebre, vagyis rossz az anyagi helyzetük.... Belőled meg mást sem látok csak a hisztit amiért nagykorúként nem tömnek pénzzel, CSAK eltartanak, mert nyilvánvaló hogy nem tartod el magad- vagyis más pénzére szorulsz azzal ellentétben amit mondasz, hisz ennivalóra sem telik a fizetésedből. Úgyhogy igen, úgy gondolom van az a helyzet amiben nem etetnélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!