Mi volt a legdurvább gyerekcsínyed, balhéd? Mi lett a következménye?
Az egyetlen gyerekcsínyem, hogy megszülettem, majd a mocsok szüleimnek hála, állami gondozásban nőhettem fel. Ma felnőtt ember vagyok, dolgozom, mint üzletvezető helyettes, mellette meg még folynak a tanulmányaim.
Nem mondhatom, hogy balhéim voltak, de egy állami gondozott gyerek is gyerek, volt lázadó időszakom, amikor akarva akaratlanul is sikerült megbántanom a nevelőimet, de ezek mindig meg lettek beszélve és a mai napig van, akivel tartom a kapcsolatot. Úgy érzem a sok gyerek közt egy rendes gyerek voltam és a mai napig szeretettel gondolnak rám, ahogy én is rájuk. Az iskola más tészta volt, mert sajnos ott sok bántás ért, mert intézetes gyerek voltam. Ha beszóltak vagy ok nélkül bántottak, mindig megvédtem magam és olyankor sajnos én húztam a rövidebbet, csak, mert intézetes gyerek voltam.
19/f
13. ez aranyos volt :D
Nekem a legdurvább talán az volt, hogy volt egy osztálytársam általánosban, akivel gyűlöltük egymást. A csaj ilyen tipikus minden lében kanál, árulkodós kis szar volt, ráadásul a tanároknak is folyton nyalt. Engem rendszeresen csúfoltak a barátnőivel és ha szóltam a tanárnak, még én lettem lecseszve, amiért árulkodok, engem viszont azért is beárultak, mert mondjuk látták, hogy szünetben sunyiban ettem egy db karamellát, amit anyukám csomagolt el reggel (mert volt egy ilyen szabály, hogy nem lehet édességet hozni a suliba, csak akkor, ha hozol annyit, hogy az egész osztályt + a tanárokat is megkínáld belőle..). És persze olyankor ő nem volt árulkodós..
Na és egyszer, talán 5.-ben beárult azért a tanárnak, mert "telefonoztam" (=megnéztem barátnőm telefonján, mennyi az idő, szünet volt ráadásul) és a tanár lecseszett, meg megfenyegetett, hogy szaktanárit fogok kapni, stb., erre betelt nálam a pohár és megmondtam a csajnak, hogy egy hülye p*csa. Ekkor a tanár már nem csak fenyegetett a szaktanárival, hanem tényleg be is írta. Úgy emlékszem, először osztályfőnökiről volt szó, de végül megúsztam egy szaktanárival. 21L
Cserebogarat kínoztam, mert kórházast játszottam.
Barackot loptam (igazából a földről szedtük fel) egy elhagyatott hétvégi telekre bemászva, a szomszéd öreg megkergetett ezért. Kipróbáltam milyen lopni, és egy citrompotló tablettát akartam eltenni a boltban, de béna voltam, megmondták anyunak. :)
Igazgatóit én is kaptam mert cigiztem a suli wcben, ötödikes voltam. Abban az évben lógtam suliból, egyszer el is szöktem otthonről. Ittam cigiztem, ragasztóztam,loptam, vagdostam magam, volt öngyilkossági kísérletem is. 13 éves koromtól fiúztam is.
Kb. 10 év ámokfutásom volt.
Nem is tudom, hogy végeztem el a sulit, szép eredménnyel érettségiztem. Pedig nekem minden a buli, koncert, csavargás, ivás volt.
Aztán 20 évesen dolgozni kezdtem. Jóval visszafogottabb életet kezdtem el élni.
Ezek nem gyerekcsínyek voltak, sokkal durvább attól. Csak magam pusztítottam.
Ma már 41 vagyok, 3 gyermekes anya. Dolgozom, teljesen normális életet élek. Ezt azt hiszem csak az őrangyalomnak köszönhetem...
Általános alsós tagozatban voltunk, meg akartam viccelni az ofőt április elsején. Valami mikiegeres újságban olvastam egy csínyről, hogy tenni kell a tanár székének lábai alá félbe vágott dióhéjat, és mikor a peda leül, összetörik a dió, peda megijed, mindenki nevet.
Az egész osztály benne volt, segítettek az előkészületekben, cellux, dió, olló stb. Mindenki izgatottan várta az áprilisi tréfát. De kicsit rosszul sült el: Az ofőnk alaposan megbillent a székkel, majdnem felborult. Amúgy semmi sem történt az ijedtségen kívül, tehát haja szála sem görbült az ofőnek, de annyira kiakadt, hogy miután kiderítette, ki volt a tettes (az osztály szépen a "busz alá dobott", senki sem vállalta a felelősséget rajtam kívül), kaptam egy osztályfőnöki beírást. Amúgy eminens diák voltam, minden évben tele volt az ellenőrzőm dicséretekkel. Egyetlen beírásom volt, ez, harmadikban. :D
A legjobb anyám reakciója volt. Otthon mindent elmeséltem neki alaposan, megmutattam az újságot is, ahonnan az inspirációt szereztem. Úgyhogy anyum aláírta a beírást és válaszolt az ellenőrzőmben az ofőnek, hogy: "sajnálom, hogy tanárnőnek nincs humorérzéke és nem értette a tréfát."
Nem csínynek, hanem inkább hülyeségnek mondanám, de az egyik legnagyobbnak, mert jókora balhé lett belőle.
11-12 éves lehettem. Nem tudom ki hogyan volt vele, de én szerettem tanárosdit játszani. Év végén első dolgom volt, hogy összefirkáltam az ellenőrzőmet. Jegyeket adtam magamnak stb.
Ötödikes koromban valami miatt nem tudtam tartózkodni, és már május közepén az üres oldalakat elkezdtem összefirkálni. Pechemre a tanárok aláírását próbáltam utánozni. Beszedték az ellenőrzőket, s nem féltem, mert miért is lett volna félnivalóm? Pechemre a magyar tanárnőm átlapozta az ellenőrzőket és meglátta a kitöltött oldalakat. Azonnal előkapott az osztály előtt, és ő úgy értelmezte, hogy aláírást hamisítottam. Holott az általam kitöltött oldalakat otthon nem is látták.
Persze nem mertem otthon szólni, de azt sem bevallani, hogy azt szüleim nem látták, és szó sincs aláírás hamisításról. Egy hétig volt téma, hétvégén már az öngyilkosság is megfordult a fejemben annyira féltem.
Végül egy osztályfőnöki figyelmeztetőben kifulladt az egész, itthon az anyám levelezett az osztályfőnökkel, hogy nem érti miért csináltam ezt, és ők a kitöltött oldalt nem is látták.
31/F
Paneltelepen laktunk, és nyári szünetben a lakótelepi srácokkal bandáztunk. 6. vagy 7. osztályos koromban megdobálták a tehervonatokat, kamion szállító vonatokat. Volt amelyiknek betört a szélvédője. Részt venni nem vettem részt benne, csak végignéztem. Ugyanezek a lakótelepi gyerekek döglött állatot boncoltak, némelyik pirománkodott. Ugyanezen a nyáron egy az erdőben szerelmeskedő párt figyeltünk ki, bár nem volt nehéz, mert a sinek mentén csinálták, az erdő mellett, mi meg fára mászás során vettük észre, mikor bunkert építettünk. Ez többször is előfordult, mindig ugyanott csinálták, egy idő után a bicajukat szereltük szét, mikor akcióztak.
A legdurvább talán az volt, mikor rendőrt hívtak a haveromra, akivel a sinek mellett játszottunk, mert azt gyanították hogy mi rongáljuk a vasúti berendezéseket. Közben ez nem volt igaz, csak ott kardoztunk fadarabokkal. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!