Szerintetek kinek van igaza? Hogy kellene ezt intezni?
Azért elég drága dolog egy esküvő, önmagában is.
És akkor ezen felül még fizesse 4-5 ember (vagy ki tudja mennyi) repjegyét és szállását is? Az azért közel egy millió plusz kiadás.
Akkor haragudjon csak meg a tesod. Foleg hogy nem 10 eve latott rokonokol, hanem a sajat szuleirol van szo.
Meg szep hogy a meghivo melle jarna a repulojegy is.
Nekem is voltak kulfoldi vendegek, egy sem kellett szallodaba menjen a sajat zsebere.
Haragudjon ha akar.. Mi lakásra gyűjtünk, egy esküvőért nem vennék ki a spórolt pénzből fél millió forintot. De ha "csak" mellplasztikára gyűjtenék sem vennék ki belőle jó szívvel egy forintot sem. Hitelt meg megint csak nem, szép is lenne adósságba verni magad gyakorlatilag egy buliért. Testvér vagy nem testvér, ez már túl sok elvárás. Ha náluk nem alhattok, el se gondolkodnék az egészen. Ha már alhattok ott, és ajándékot sem várnak el, tehát "csak" a kiutazást kellene fizetni, úgy esetleg.
Minket anno másodunokatesóék hívtak görögországi esküvőre, mert a menyasszony nagy álma volt hogy a görög tengerparton hatalmas tömeg előtt mondja ki az igent. Szállást repjegyet mindenki fizessen magának, pénzt kérnek inkább ajándékba, hogy a repülőn ne kelljen sok cuccal menni, meg ők másnaptól már nászúton vannak, szóval pesztrálni se akarnak senkit. A saját szüleiknek sem fizettek semmit. Talán összesen 10 ember ha ott volt kettejük részéről, és komolyan nem értette, hol vannak a többiek.
Én az egész viszonyomat átgondolnám tesómmal, ha elvárná hogy az ő kedve miatt ilyen komoly anyagi nehézséget vállaljak.
"Meg szep hogy a meghivo melle jarna a repulojegy is."
Nem, nem járna. Lehet adni, ha anyagilag belefér a párnak, de egyáltalán nem elvárható és abszolúte nem jár. Ha nem fér bele a szülőknek az utazás a gyerekük esküvőjere, akkor ne menjenek el. Mondjuk az én anyám kispórolta volna akkor is, ha csak kenyéren és vizen kellett volna élnie, ha en nem tudtam volna fedezni nekik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!