Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kinek van igaza?...

Szerintetek kinek van igaza? Hogy kellene ezt intezni?

Figyelt kérdés
A testverem kuldoldon él, es ott fogja tartani az eskuvojet. Meghivott minket es a szuleimet is . De mindent nekunk kell ugye fizetni, repulojegy, szallas, kintlét és nyilvan penzt is kell adni . Kb fel millio forintba kerulne eznekunk, de sajnos nincsen ra penzunk. A szuleim is szegenyek, es ok sem tehetik meg, hogy ennyi penzt kifizessenek. Viszont emlitettuk ezt a testveremnek es megharagudna ha nem mennenk el. Mi a velemenyetek errol? Ebben a helyzetben mi a jo dontes?
2019. márc. 24. 13:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Szégyellnivaló. Ha másra nem, a szüleire tekintettel kéne legyen. Nálunk az a szokás, hogy akit meghívnak esküvőre, annak állják a szállást, ez a minimum. Ilyen esetben szerintem illő volna az utazást és a szállást is fizetnie nektek. Nyilván tudja, hogy milyen helyzetben vagytok, nem lehet elvárás, hogy ha nincs rá keret, csakazértis el kelljen menjetek. Én kerek-perec megmondanám neki, hogy így nem tudunk elmenni, akármilyen rosszul is esik neki. Amúgy meg nézzen magába és süllyedjen el szégyenében.
2019. márc. 24. 13:36
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
Ilyen esetben a legközelebbi családtagoknak minden költségét állni kellene, a barátoktól meg azt kérni, hogy pénz/ajándék HELYETT az legyen az ajándék, hogy eljönnek (ha tudnak).
2019. márc. 24. 13:39
 3/14 anonim ***** válasza:
84%
A szülő repjegyét és szállását nekik kéne fizetni
2019. márc. 24. 13:40
 4/14 anonim ***** válasza:
9%

Azért elég drága dolog egy esküvő, önmagában is.

És akkor ezen felül még fizesse 4-5 ember (vagy ki tudja mennyi) repjegyét és szállását is? Az azért közel egy millió plusz kiadás.

2019. márc. 24. 14:06
 5/14 anonim ***** válasza:
22%
Gondolom akkor nem eu területre menétek.
2019. márc. 24. 14:07
 6/14 anonim ***** válasza:
87%
4 nem kell fizetnie, de nem is varhatja el, hogy elmenjenek.
2019. márc. 24. 14:11
 7/14 anonim ***** válasza:
98%
Külföldön élek én is és itt is házasodtam. Nekünk evidens volt, hogy mi fizetjük az utazást és nálunk laktak, amíg itt voltak. Mondjuk nálunk csak anyám és a húgom volt, nem minimum 4 szemely, ahogy nálatok. Plusz az se mindegy, higy anyagilag hogy állnak. Nálunk nem volt akkora érvágás a repülőjegy vásárlás, de van, akinek ez nehézséget okoz. Nem elvárható az, hogy ők fizessek a költségeiteket, de az sem, hogy megsértődjenek, ha néktek ez anyagilag nem fér bele
2019. márc. 24. 14:17
 8/14 anonim ***** válasza:
67%

Akkor haragudjon csak meg a tesod. Foleg hogy nem 10 eve latott rokonokol, hanem a sajat szuleirol van szo.

Meg szep hogy a meghivo melle jarna a repulojegy is.

Nekem is voltak kulfoldi vendegek, egy sem kellett szallodaba menjen a sajat zsebere.

2019. márc. 24. 14:35
 9/14 anonim ***** válasza:
79%

Haragudjon ha akar.. Mi lakásra gyűjtünk, egy esküvőért nem vennék ki a spórolt pénzből fél millió forintot. De ha "csak" mellplasztikára gyűjtenék sem vennék ki belőle jó szívvel egy forintot sem. Hitelt meg megint csak nem, szép is lenne adósságba verni magad gyakorlatilag egy buliért. Testvér vagy nem testvér, ez már túl sok elvárás. Ha náluk nem alhattok, el se gondolkodnék az egészen. Ha már alhattok ott, és ajándékot sem várnak el, tehát "csak" a kiutazást kellene fizetni, úgy esetleg.

Minket anno másodunokatesóék hívtak görögországi esküvőre, mert a menyasszony nagy álma volt hogy a görög tengerparton hatalmas tömeg előtt mondja ki az igent. Szállást repjegyet mindenki fizessen magának, pénzt kérnek inkább ajándékba, hogy a repülőn ne kelljen sok cuccal menni, meg ők másnaptól már nászúton vannak, szóval pesztrálni se akarnak senkit. A saját szüleiknek sem fizettek semmit. Talán összesen 10 ember ha ott volt kettejük részéről, és komolyan nem értette, hol vannak a többiek.

Én az egész viszonyomat átgondolnám tesómmal, ha elvárná hogy az ő kedve miatt ilyen komoly anyagi nehézséget vállaljak.

2019. márc. 24. 14:40
 10/14 anonim ***** válasza:
5%

"Meg szep hogy a meghivo melle jarna a repulojegy is."

Nem, nem járna. Lehet adni, ha anyagilag belefér a párnak, de egyáltalán nem elvárható és abszolúte nem jár. Ha nem fér bele a szülőknek az utazás a gyerekük esküvőjere, akkor ne menjenek el. Mondjuk az én anyám kispórolta volna akkor is, ha csak kenyéren és vizen kellett volna élnie, ha en nem tudtam volna fedezni nekik

2019. márc. 24. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!