Minden kevésbé jómódú embernek van "kisebbségi érzése"?
Többször is tapasztaltam, hogy akinek kevésbé megy jól a szekere dicsekedéssel próbálja magát kompenzálni a jobb módú ismerősei körében. Pl.Horvátba nyaraltak, szeretnek étterembe járni, mennyi ruhájuk van.
Mi sem vagyunk gazdagok, meg kell nézni, hogy mire fordítjuk a pénzünket, de néha még a hasonló anyagi helyzetűek között is "kisebbségi érzésem" van, mert én nem nyaraltam Horvátországban, nem eszünk étteremben. Amikor pedig megmutatja pl az egyik ismerősöm a legújabb nyári ruciját azt hazudom, hogy nekem is van hasonló vagy én majd jövő héten megyek vásárolni.
Ez egy ördögi kör? Ki, hogy van ezzel? Remélem értitek a lényegét.
Elképesztőek tudnak lenni néha az emberek. Engem halálosan irritál ez a fennhéjázás, akár jómódú, akár kevésbé jómódú embertől hallom.
Én elég jómódú családból származom, jelenleg egyetemi hallgató vagyok és sohasem volt szokásom felvágni a szüleim keresetével.
Nem hordok olyan ruhákat, amikről ordít a márkájuk, nincs saját autóm mert én akarom megkeresni az árát, amikor felmerült, hogy vesznek nekem egy lovat, akkor visszautasítottam, mert nincs rá elég időm, azért pedig ne legyen, hogy mutogathassam fűnek-fának.
Az ismeretségi és baráti köröm teljesen vegyes anyagi helyzetüket illetően, ezért nem is szoktam sem én, sem a hasonló helyzetben lévők bedobni, hogy "na akkor ruccanjunk ki Bécsbe a hétvégén vásárolni meg bulizni egyet!". Soha nem volt ez mérvadó, és nincs is senkinek kisebbségi komplexusa.
Szóval meg lehetne az ilyen dolgokat kultúráltan is oldani, de ez is olyan lett mint a politika. (Te jobb/bal oldali vagy? Akkor dögölj meg kínok között! Nincs pénzed eljönni a bandával a Balatonra? Akkor leépítünk a társaságból!)
Inkább tiszteld magad azért, mert a pénzedet beosztva a fontossági sorrend alapján költekezel, ez ma valóban nagyon keveseknek megy.
Bocsánat, hosszú lettem, de elevenembe tapintottál.
Nekem sajnos már a férjemmel szemben is kisebbségi érzésem van, mert kétszer annyit keres mint én és fele annyi tudása van.
Idegenekkel szemben is van, de ilyenkor megpróbálok a dolgok mélyére látni.
Vajon az LV táska valódi vagy hamisítvány?
A Lexust kifizette vagy céges vagy hiteles?
Ezeken való gondolkodás talán segít legyűrni, ha olyan közegbe kerülsz, ahol esetleg jobban élnek mint te.
Szia!
Valahogy engem ez sosem tudott érdekelni:)-mármint az h valaki dicsekszik, h nyáron hány országban volt és mennyi ideig, és milyen sok ruhát vett, meg stb.
Igazából nekem nincs is szükségem sok cuccra. Hidd el nem akkor érzed igazán jól magad, ha tele vagy pénzzel meg értékes tárgyakkal. Azok az emberek, aki folyton ilyesmivel dicsekednek valamiféle belső ürességet akarnak kompenzálni.
Érezd jól magad annyi pénzzel amennyi van, és mindig azokat a dolgokat vedd meg, amik valóban fontosak!
A boldogság nem a pénzben rejlik, hanem a szívedben! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!