Ti is besértődnétek, ha nyáron nem haza, hanem nyaralni menne a fiatok?
Tavaly augusztos óta kint élek Németországban. 4 havonta van 1 hét szabadságom, amit a többség hazajárásra használ. Én is voltam otthon Karácsonykor, illetve április közepén megint megyek haza. Viszont az augusztusi szabadságom nyaralással akarom tölteni egy tengerparton. Tegnap beszéltem szüleimmel és szóba került, erre besértődtek, leginkább édesanyám. Ti mit gondoltok erről? Rengeteget dolgozok, és persze jó otthon lenni, de mégsem egy nyaralás az, ha az ember hazaesik.
Köszönöm a válaszokat. 26/F
Nyilvánvalóan szeretnének több időt veled tölteni, természetes, hogy hiányzol nekik, de felnőtt ember vagy, sokat dolgozol, nyugodtan menj nyaralni.
Én a szüleimmel szinte minden nap beszélek telefonon, vagy messengeren, de mivel messze lakunk egymástól, személyesen csak néhány havonta találkozunk. A szabadságom alatt vagy nyaralni megyünk a feleségemmel, vagy szimplán csak itthon pihenünk. Hosszabb időre csak ritkán megyünk a szüleinkhez. Mi is sokat dolgozunk, alig van időnk egymásra és a pihenésre.
Egyikőnk szülei sincsenek soha megsértődve. Felnőttként teljesen normális, hogy az ember a saját életét éli.
Ha áprilisban hazamész, beszélgess velük sokat és mutasd meg nekik, hogy hová mész majd nyaralni. Mondd nekik, hogy mennyire örülsz a lehetőségnek és már nagyon várod. Remélhetőleg örülnek majd az örömödnek és nem akarják sértődéssel elrontani.
Nem tudom, hogyan esne, de ha negatívan éreznék, kőkeményen eltitkolnám. Kolléganőm is nyelt egyet, amikor a 12 éves fia unkább házon kívül, haverokkal szülinapozni akart, helyettük.
A gyereknek le kell válni. Ez az Élet rendje.
Dehogy is sértõdnék be, hiszen örülnék,hogy a sok munka után igazán ki tud kapcsolódni.
Attól függetlenül,hogy belül mélyen szeretem õket.
Én kommunikálnék az apámmal. Meghallgatnám, hogy ő mit akar. Viszamondanám, hogy lássa, értem, ő mit akar. Elmondanám, hogy én mit akarok és megkérném, hogy mondja ő is vissza, hogy lássam, felfogta, én mit akarok.
Innentől már gyerekjáték a megoldás.
Én gyűjtenék rá, hogy júliusban pár napra meglátogassam a fiam, ha ő nem tud hazajönni. Mondjuk én imádok utazni, és nem várom el, hogy korom jogán
elébem járuljon a gyerekem. 34/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!