Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti is besértődnétek, ha...

Ti is besértődnétek, ha nyáron nem haza, hanem nyaralni menne a fiatok?

Figyelt kérdés

Tavaly augusztos óta kint élek Németországban. 4 havonta van 1 hét szabadságom, amit a többség hazajárásra használ. Én is voltam otthon Karácsonykor, illetve április közepén megint megyek haza. Viszont az augusztusi szabadságom nyaralással akarom tölteni egy tengerparton. Tegnap beszéltem szüleimmel és szóba került, erre besértődtek, leginkább édesanyám. Ti mit gondoltok erről? Rengeteget dolgozok, és persze jó otthon lenni, de mégsem egy nyaralás az, ha az ember hazaesik.

Köszönöm a válaszokat. 26/F

2019. márc. 12. 16:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%
Mi is ritkán járunk haza a párommal. Ugye a karácsonyi időszakban alap hogy hazajárunk, meg május környékén szoktunk hazautazni pár napra mindkettőnk szüleihez. Nyáron mi sosem mentünk haza maximum 2-3 napra a párom szüleihez, az én szüleimhez meg beugrottunk egy fél napra hazafelé amikor otthon voltak. Mi megmondtuk hogy nyáron elsősorban nyaralni szeretnénk akkor nem fogunk hazamenni maximum akkor ha lesz egy 3-4 napos hétvégénk. De nem éri meg akkor sem annyit autózni, csak akkor megyünk ha odahaza van valami dolgunk ami miatt tényleg hazakell menni.
2019. márc. 12. 16:56
 12/21 anonim ***** válasza:
94%
Ugyan, miért sértődnék? Ha mindenképp látni akarom, Németország nem a világ végén van, bármikor én is oda tudok menni 1-2 napra...
2019. márc. 12. 17:22
 13/21 anonim ***** válasza:
88%
5. éve lakunk külföldön. Mi is ugyanígy csináljuk. Évi 2-3 alkalommal hazamegyünk, de az sem a pihenésről szól, hanem a rohangálásról, a huszadik nagynéni meglátogatásáról, meg szinte mindennap követelné anyukám, hogy ott legyünk vele, pedig otthon saját lakásunk van. Szóval mi is szoktunk menni igazi holiday-re, ami nem a családról szól, hanem a pihenesről, a semmittevésről a tengerparton. Én nem sértődnék be. Aki nem fogja fel, hogy felnőtt lettél, így járt.
2019. márc. 12. 17:27
 14/21 anonim ***** válasza:
92%

Nyilvánvalóan szeretnének több időt veled tölteni, természetes, hogy hiányzol nekik, de felnőtt ember vagy, sokat dolgozol, nyugodtan menj nyaralni.

Én a szüleimmel szinte minden nap beszélek telefonon, vagy messengeren, de mivel messze lakunk egymástól, személyesen csak néhány havonta találkozunk. A szabadságom alatt vagy nyaralni megyünk a feleségemmel, vagy szimplán csak itthon pihenünk. Hosszabb időre csak ritkán megyünk a szüleinkhez. Mi is sokat dolgozunk, alig van időnk egymásra és a pihenésre.

Egyikőnk szülei sincsenek soha megsértődve. Felnőttként teljesen normális, hogy az ember a saját életét éli.

Ha áprilisban hazamész, beszélgess velük sokat és mutasd meg nekik, hogy hová mész majd nyaralni. Mondd nekik, hogy mennyire örülsz a lehetőségnek és már nagyon várod. Remélhetőleg örülnek majd az örömödnek és nem akarják sértődéssel elrontani.

2019. márc. 12. 17:29
 15/21 anonymousreview60 ***** válasza:
92%

Nem tudom, hogyan esne, de ha negatívan éreznék, kőkeményen eltitkolnám. Kolléganőm is nyelt egyet, amikor a 12 éves fia unkább házon kívül, haverokkal szülinapozni akart, helyettük.

A gyereknek le kell válni. Ez az Élet rendje.

2019. márc. 12. 17:31
 16/21 anonim ***** válasza:
91%

Dehogy is sértõdnék be, hiszen örülnék,hogy a sok munka után igazán ki tud kapcsolódni.

Attól függetlenül,hogy belül mélyen szeretem õket.

2019. márc. 12. 17:36
 17/21 anonim ***** válasza:
76%

Én kommunikálnék az apámmal. Meghallgatnám, hogy ő mit akar. Viszamondanám, hogy lássa, értem, ő mit akar. Elmondanám, hogy én mit akarok és megkérném, hogy mondja ő is vissza, hogy lássam, felfogta, én mit akarok.

Innentől már gyerekjáték a megoldás.

2019. márc. 12. 18:01
 18/21 anonim ***** válasza:
90%
Mi évente 2x megyünk haza. Egyáltalán nem a pihenésről szól. Rokonlátogatás és ügyintézés. Nyaralni máshol szoktunk.
2019. márc. 12. 18:34
 19/21 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként aki minden szabadságát otthon tölti, az vendégmunkás. Ha kint akarod kialakítani az életedet, akkor a szabadidőd egy részét is kint kell töltened.
2019. márc. 12. 18:36
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Én gyűjtenék rá, hogy júliusban pár napra meglátogassam a fiam, ha ő nem tud hazajönni. Mondjuk én imádok utazni, és nem várom el, hogy korom jogán

elébem járuljon a gyerekem. 34/N

2019. márc. 12. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!