Ez most komoly?

Figyelt kérdés
JELENLEG anyóséknál lakunk még renováljuk a házunkat amit nemrég vettünk. Nemrég aposom meghalt így anyósomnak egy fizetést kell beosztani a fiára és magára. De munkahelyet kellett hogy váltson így onnan még nem kap pénzt, aposom után meg még nem kapta meg. Nem volt semmi gond, vettünk enni is stb. De most férjem öccsének lett egy lehetősége hogy mehet ingyen kirándulásra csak zsebpénz kell ugye. De anyósomnak semmi pénze,így mondta a fiának hogy kérjen pénzt a nővérétől akik elég jól állnak. Az meg felb*szodott, felhivta anyosomat hogy mit képzel magáról. Én ekkor megsajnáltam és oda adtam neki 20€-t hogy legalább enni birjon venni. De hozzá teszem hogy éppen hogy van nekünk is pénzünk meg van egy gyerekünk is. Erre tegnap jön be férjem öccse és kérdezem mizu stb. Erre mondja, hogy mégis kap a nőverétől pénzt abból költ majd azt amit meg én adtam majd vesz rajta egy könyvet.. Ezzel nagyon felhúzott. Tudja, hogy nincs mégsem megha nem is adja nekem vissza de oda adta volna az annyának hogy ne mi tartsuk el őket..
2019. márc. 12. 10:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
89%
Milyen idős? Vannak emberek akik nem veszik észre magukat, vagy nem helyesen mérik fel a szitut..
2019. márc. 12. 10:35
 2/27 anonim ***** válasza:
93%

Gyerek még, örül, hogy lesz normálisan költőpénze a kiránduláson.

Anyósod, hogy hogy nem kap még pénzt az új helyen? Özvegyi nyugdíj??

Ti fizettek mindent? A rezsit is?

2019. márc. 12. 10:36
 3/27 anonim ***** válasza:
90%
Miért adná vissza? Ha én adok valakinek pénzt, (nem kölcsönbe) azt semmilyen körülmények között sem várnám el, hogy visszaadja. Mivel most ott laktok, természetes, hogy segítetek egy ilyen helyzetben. Szerintem túlreagálod...
2019. márc. 12. 10:44
 4/27 A kérdező kommentje:
Az özvegyi nyugdíjat csak húzzák de még nem kapta meg,az új helyen pedig csak pár napja kezdett dolgozni tehát még kb egy hónap mire kap pénzt. Igen tényleg mindent mi fizetünk! Én sem szólnék normális esetben, de mi most vettünk házat, renováljuk stb rengeteg pénz rá ment nekünk is épp annyi maradt, hogy együnk meg hogy a kislány egyen. 16 éves egyáltalán nem érdekli semmi, vissza gondolva bánom amiért megsajnáltam. Teljesen elvárja hogy mi mindent az asztalra tegyünk.
2019. márc. 12. 10:59
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond, megvette magának előre a szülinapi vagy karácsonyi vagy "akármilyen ünnep is lesz neki előbb" ajándékát. Legalábbis én így kezelném, ha még említés szinten sem jönne oda hozzám, hogy ne haragudj, de kaptam mástól pénzt, megtarthatnám esetleg azt is amit tőled kaptam?
2019. márc. 12. 11:14
 6/27 anonim ***** válasza:
92%
Pénzt adsz olyan gyereknek akinek nincs és régebben sem volt túl sok pénze. Erre felidegesít, hogy elkölti valamire amire vágyik. Szép mentalitás soha többé ne adj neki mert a végén még elhiszed, hogy ezért tartozik majd neked.
2019. márc. 12. 11:14
 7/27 anonim ***** válasza:
92%
Nos ez esetben...Ha már neki adtad azt a pénzt, akkor ne kunyeráld vissza. Ez van. Mondjuk annyi örömöm lenne az egészbe, hogy nem butaságra költi.
2019. márc. 12. 11:17
 8/27 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező!

Ez olyan undorító dolog, amit csinálsz!

Ha már egyszer neki adtad a pénzt nem mindegy, hogy mire költi?!

Ha meg annyira nincsen pénzetek és van pofád kérd vissza...

2019. márc. 12. 11:29
 9/27 anonymousreview60 ***** válasza:
92%

1. Ajándékba adott pénzt vissza nem kérünk.

2. Valszeg sosem bővelkedett pénzben, így megvette valamí áhított dolgát. Könyvet! Ez szuper. Akkor is, ha csak keménykötésű képregénykiadás.

3. Gyerek még: Meg sem fordult a fejében, hogy visszaadja, ha van máshonnan fedezet.

3. A szűkös anyagiak miatt szabad ajándékot másik alkalomra nem adni ebben az évben a gyereketekre és a renoválásra hivatkozva.

2019. márc. 12. 11:29
 10/27 anonim ***** válasza:
88%
A mai világban örülj,hogy könyvet vesz nem elbulizza a pénzt,amit kapott.
2019. márc. 12. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!