Beavatnátok a szüleiteket ebben a helyzetben, vagy tartsam a hátam a tesóm folyamatos nagyravágyása, luxusra törekvése miatt?
Ketten vagyunk testvérem, ő 23 éves, én most leszek 20. A szüleink támogatnak minket még most is, szerintem magasan az átlag felett élünk. Nem eszetlenül költik ránk a pénzt, de pl. mikor meglett a jogsink, kaptunk mindketten autót, mikor felvettek minket, kaptunk lakást, mikor szeretnénk egy-egy drágább, nagyobb dolgot, abba beszállnak/kifizetik. Viszont a nővéremnek ez kevés, ő folyamatosan nyaralni akar, meg bulizni, és lehetőleg kapjon meg mindent 0 munkával. Mindenből a legdrágábbat akarja, most is ki van akadva, hogy elköltötte a tandíját, és még két részletet nem fizetett be. Folyton a Tinderen keresi a pasikat, meg ha bulizni megy, akkoris a pultot támasztja a fél este, hogy összeszedjen valakit. Mindig a cipőt, meg az órájukat nézi, mert szerinte ha az drága, márkás, akkor a pasi is gazdag. Ez neki a legfontosabb, hogy legyen pénze, meg jó autója. De ezek a srácok/férfiak nem komoly dolgokban gondolkoznak vele, általában 2-3 hónapig hülyítik, aztán ennyi. Ő is kihasználja őket, mert vetet magának mindenfélét, és utaztatják, de valahogy mindig rosszul jön ki a dolgokból, és a végén ő van kibukva. Most is elutazott Franciaországba a barátjával, összevesztek, és otthagyta a pasit, meg hogy vele nem fog hazajönni az biztos. De hogy nincs nála annyi pénz, hogy fizessen magának most szállást, és a hazaútját is, szóval valahogy kérjek már anyáéktól, vagy adjak kölcsön neki. Mindig ez van, hogy kölcsönkér, de azt sosem látom viszont. Ha bajba kerül, engem hív, hogy menjek érte, oldjam meg, utaljak pénzt. Féltem, mert hiába adja elő, mennyire kézben tart mindent, nagyon naiv.
Nagyravágyó, de mikor mondtam neki most is, hogy alig van órája, menjen el dolgozni valamelyik ruhaboltba, vagy ilyesmi, akkor ki volt akadva, hogy hát ő biztos nem lesz másnak az alkalmazottja, őt ne ugráltassa senki, és hogy ő az a személy, akit kiszolgálnak, nem pedig az, aki kiszolgál. A jövőjét sem értem, mert ez a második szak, amit elkezdett -az előzőt nem fejezte be-, ezzel is már csúszásban van, de közben mondogatja már jó fél éve, hogy ezt sem szereti, és szerinte otthagyja. Anyáék semmiről nem tudnak, a barátait/párjait/partnereit, vagy bárkik is ezek, nem ismerik. Most is azt adta be nekik, hogy két barátnőjével utazott el. Egész nyáron egy külföldi sráccal volt, otthon azt mondta, hogy egy nyelvtanfolyamot csinál meg kint, és arra el is kérte a pénzt. Utána meg nekem égett az arcom, mikor apáék mesélték mindenkinek, hogy mennyire büszkék. Hetente 1-2 helyzet biztos van, amikor engem hív, hogy segítsek neki. Néha ez annyi, hogy menjek érte az éjszaka közepén valahová, mert elköltötte a pénzét és nincs taxira, de van amikor tényleg az van, hogy totál másik városban/országban van, és közli, hogy nem tudja hogy jön haza. Féltem, mert lehet egyszer olyannal akad össze, aki tényleg bántja. De közben tartok attól, hogyha beszélek anyáékkal, akkor nem fog ennyire megbízni bennem. Vagy hogy rosszul fogadják, mert ők tényleg kemény munkával tartanak ott, ahol és nem azt mondom, hogy kitagadnák ezért a viselkedésért, de biztosan csalódnának.
szerintem a tesóddal valami nincs rendben, amit te nem veszel észre. szerintem értelmi fogyatékos. Nem bántásból írom. Nem tudom, milyen a kinézete? nem lehet, hogy Williams szindrómás? Googlizzál már rá, hogy mi ez. Ismerek egy ilyen lányt, és dettó ugyanezt csinálta. Most már harmincas, és nagyon lezüllött. Gyanús alakokkal mászkál, drogozik is. Neki is ilyen betegsége van.
Szerintem beszélj sürgősen a szüleiddel, mert te 19 évesen nem veszed észre, de a nővéred az életével játszik.
Kérdező:Most miért kell ien rosszmájunak lenni?.
Nem róssz akaró itt senki,Csak segiteni próbálunk,És azért irtad ki nem hogy segitsűnk? És erre besértődsz és vitatkozól?
Egyébként ha ennyire okós lennél,nem ide irtad volna ki húszéves létedre,Hanem mególdottad volna,hiszen felnőtt ember vagy.
Ugy hogy ha segiteni akarunk ne velűnk vitatkózz,Probáld megfogadni a tanácsokat.
Lehet neked a növéred a kedvenced,De ennyire naiv nem lehetsz,Csak ki akar használni.
Ha valaki nem akar dolgózni,Csak idegen palikkal megy a világ végére,Nem érdekli a családja mert ezek szerint nem,csak követelőzik,Szerinted abbol jó dológ fog kisülni?
Gondold végig, mennyiszer kértél tőle valamit, és mennyiszer segített? És ő mennyiszer kért? Ha a mérleg nagyon az egyik oldalra billen, akkor az egyik fél kihasználja a másikat. Ráadásul, ha ennek véget akarnál vetni, a vérrrokonsága kapcsán jók az érzelmi zsarolási lehetőségei. De neked az az érdeked, hogy te nyugton legyél hagyva, és a nővéred a saját biztonsága érdekében felnőjön.
Ehhez neki pofára kell esnie párszor. Ilyenkor kezdetben vagy örökké támadni fog. De neked ellen kell állni. Különben, nem tanulja meg 1. rendbetenni a dolgait. 2. akkorra téged majd nem dróton rángatni, amikor családod lesz.
Ő jelenleg egy elkényeztetett hercegnő, sosem kellett erőfeszítést tennie. Ha most nem javítja meg magát a család támogatásával, akkor majd feléli az öröklött vagyont, megy hozzád sírni, vagy le kell menjen kutyába annak, aki eltartja. Hacsak nem talál valakit, aki kellően pénzes és kellően zsarolható. De amint írtad a bárpultról, az ő általa kinézett szintű pasik nem alacsonyodnak le oda, hogy zsarolhassa őket érzelmileg. Az idősebbek sem fognak, mert a pénzükért találnak kezesebbet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!