A gyerekekkel szembeni szülői ártó hatások közül miért csak a fizikai erőszakot veszik komolyan, a folyamatos kiabálást, lelki bántalmazást, anyagi és érzelmi zsarolást miért nem tekintik ugyanúgy lényeges tényezőnek?
Figyelt kérdés
2015. márc. 6. 16:35
1/19 anonim válasza:
Kik?
A gyermekpszichológusok pl. mindet komolyan veszik, a hatóságoknál az a gond, hogy nagyon nehéz bizonyítani, amiről nem készíthető orvosi látlelet.
Szóval konkretizálni kéne a kérdést, kikre vonatkozik és mi a probléma?
2/19 anonim válasza:
Mert Magyarorszagon meg itt tartanak....
Addig nem jon ki a rendorseg amig ver nem folyik, stb. Szanalmas dolog ez sajnos.
3/19 anonim válasza:
Én is ezt kérdezném, hogy kik nem veszik komolyan? Az itteni válaszadókra ilyen témákba ne adjál. Ha szólsz róla illetékes személyeknek, pl. tanároknak, pszichológusnak stb. biztos, hogy komolyan fogják venni.
4/19 A kérdező kommentje:
A gyermekpszichológusokon kívül nagyon sokan, mondjuk én általánosságban ezt tapasztalom. Csak a testi erőszakot tekintik erőszaknak, a pszichés problémák miatt sokan hibáztatják a gyereket, hogy ő a "hülye".
2015. márc. 6. 16:48
5/19 anonim válasza:
Off
2es: érdekes hozzánk betörés bejelentésére simán kijött a rendőrség, minden könyörgés nélkül.
6/19 anonim válasza:
Ezért írtam, az elég, ha csak az illetékes hivatalos személyek veszik komolyan, a tanárok is komolyan veszik, amennyiben a pszichológiai eljárás is alá támasztja a dolgokat, csak van egy hivatalos eljárása az ilyen ügyeknek, aminek eleget kell tenniük. Többieket meg tojd le. Szerintem.
7/19 A kérdező kommentje:
Amikor gyerekként én voltam ilyen helyzetben, nem kaptam segítséget, még némelyik tanárom is rádobott egy lapáttal. Egyszer jártam pszichológusnál középiskolás koromban, semmit se ért. Pici korom óta remeg a kezem, és sokáig voltam önbizalomhiányos, én már tudom, mi miatt. Gyerekkoromban ezzel senki nem foglalkozott.
2015. márc. 6. 16:52
8/19 anonim válasza:
Mondjuk a kép még ennél is szomorúbb... Jópár napja, de volt itt egy kérdés, hogy miért kell mindent ráhagyni a gyerekre, és egy-két atyai pofon igenis a helyén kell legyen. (Mintha nem lenne a két véglet közt arany középút: elvárások, bizonyos szigor, nevelés és leginkább: példamutatás...) És a válaszadók többsége, de legalább fele teljesen elfogadhatónak tartotta, ha egy gyereket a szülője megüt. Kb. bármilyen indokkal. Engem nagyon megdöbbentett.
9/19 anonim válasza:
7: Kérdező, hát nem tudom nekem is volt gyerekként gondom, igaz nem mostanság voltam gyermek, de én kaptam segítséget. Én szóltam a tanáraimnak, hogy a mostohaanyám miket művel velem, látták is rajtam, hogy folyton remegek, szorongok, így el is hitték nekem, de ha nem is hitték el - végül is nem láttam bele a gondolataikba - egyáltalán nem mutatták felém a kételkedést, hanem intézkedtek. Ennek viszont már húsz éve, azóta etéren is fordulhatott nagyot a világ az én gyermekeim hál égnek jó iskolába járhatnak és ott az osztálytársaknál sem látok gondokat.
10/19 anonim válasza:
ma 16:49,
Akkor lehet, hogy mostanaban mar nem igy van, ez kb 10 evvel ezelott volt, hogy ilyet tapasztaltam. Jo tudni, mindenesetre, hogy mar valtozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!