Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A gyerekekkel szembeni szülői...

A gyerekekkel szembeni szülői ártó hatások közül miért csak a fizikai erőszakot veszik komolyan, a folyamatos kiabálást, lelki bántalmazást, anyagi és érzelmi zsarolást miért nem tekintik ugyanúgy lényeges tényezőnek?

Figyelt kérdés
2015. márc. 6. 16:35
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Az én szüleim mindig teljesen mást mutattak kifelé, mint ahogy a szűk családban viselkedtek. Hiába volt akkoriban még divat a családlátogatás, mikor iskolába mentem.

Az egyetlen nagymamám, akit ismertem, nagyon szigorú nő volt, mikor kicsi voltam, az udvarán a virágokat nagyon nagy becsben tartotta, ahhoz nem volt szabad hozzányúlni (egyébként nem ritkaságok), a ruhám nem lehetett poros, és nem ülhettem arra a székre, amelyikről kényelmesen felértem az étkezőasztalt, ha emiatt szóltam, hogy az alacsonyabbról nem érem fel, és a másikra szeretnék átülni, amire más (akinek a szék magassága nem számított) már leült, akkor el lettem zavarva az asztaltól, ha valamit nem jól csináltam, hozta a vesszőt, és rácsapott a lábamra, és mindig piszkált a soványságom miatt (ezt örököltem a másik oldalról, azóta valamennyire változott, de akkor, gyerekként nagyon bántott), és amikor elkezdtem pattanásosodni tiniként, amiatt is, a szemében mások gyereke volt az etalon, úgy éreztem, hogy engem nem is szeret.

Ugyanezt mamám eljátszotta egy unokatestvéremmel azzal a kiegészítéssel, hogy az apját folyamatosan szidta a kisfiú előtt, a gyerek egy időben kislány akart lenni, mert azt a következtetést vonta le a hallottakból, hogy a fiúk rosszak.

2015. márc. 6. 17:18
 12/19 Költőnő? ***** válasza:
az a baj h pszichológus közt is kevés sztem a hiteles és jó szakember. Meg más egy államilag foglalkotzatott és más egy magán.... Akikhez hivatalból küldik az embereket az sokszor szarik rá, h foglalkozzon veled, egyszerűbb, ha felírnak vmit...
2015. márc. 6. 17:19
 13/19 A kérdező kommentje:
Anyukám most olyan állapotban van pszichésen (bocs, ha nem részletezem, hosszú), hogy egy jó pszichológus sokat tudna segíteni rajta, felvetettem nekik, de fizetőshöz még emiatt se mennének. Úgyhogy mikor én voltam anno, az is hivatali volt, de gyógyszert nem kaptam.
2015. márc. 6. 17:30
 14/19 anonim ***** válasza:
12es: pszichológusok semmit se írhatnak fel, csak is kizárólag pszichiáterek, így szól a törvény, ha vmelyik még is felírt, és ilyet tapasztaltál azt szépen fel kell jelenteni.
2015. márc. 6. 18:57
 15/19 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudom egyébként, hogy pszichológus nem ír fel gyógyszert.
2015. márc. 6. 19:08
 16/19 Költőnő? ***** válasza:
tudom, h nem, azt csak pszichiáter. Ennek ellenére én az állami "lélekgondozásnál" (nem tudom, h pszichiáter v pszichológus) nem az számít, h a lelked rendbetegyék.
2015. márc. 6. 19:58
 17/19 anonim ***** válasza:
Hát nem csak az államiaknál nem az a cél, az tény, hogy normálisat nehéz találni még maszekok közt is, de nem szabad feladni, és legalább aki arra szorul meg kell próbálni.
2015. márc. 6. 20:22
 18/19 anonim ***** válasza:
Egyébként kérdező épp az imént jártam egy másik topikba. Ha kell pszichológus neked, vagy anyukádnak azt írták ott a kérdezőnek, hogy a kórházakban vannak tb alapú pszichológusok is, akik közt azért akad jó is. De persze a fő kérdés tudom, h nem ez volt.
2015. márc. 6. 20:24
 19/19 anonim ***** válasza:
mert a jog, és politika, és bíróság nem foglalkoznak a lélekkel, az ember érzelmeivel, a szívvel. sehol a világon. egyik sem. mint a boldogság ellen működnek.
2015. márc. 7. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!