Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi van akkor, amikor a pár...

Mi van akkor, amikor a pár egyik tagja vallásos, a másik viszont nem. Ilyenkor kötelező a templomi esküvő - pl a vallásos fél családja erre vágyik, viszont a nem vallásos fél nem akar?

Figyelt kérdés
Bocs, hülyén fogalmaztam. Nem, nem rólam van szó, vagyis még nincs senkim, de sose lehet tudni. Én volnék a nem vallásos fél. Van itt olyan, aki hasonló cipőben evez?
2010. júl. 2. 08:55
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
57%

A nem vallásosnak is lehet fontos az, hogy NE LEGYEN esküvő. Mert nem hisz. Mert nem akar képmutatóskodni, mert irtózik az egésztől.

Ebben az esetben a vallásos miért nem engedhet? Hisz ő a hívő, aki tudja, hogy nem a külsőségek számítanak, hanem az, ami a szívben van. És az ő Istene akkor is szeretné, ha nincs egyházi ceremónia. Nem így van?

Mindig a nem hívő engedjen? Persze, mert a hívő nem enged. Ha a hívőnek ilyen fontos az egyházi esküvő, és nem tud erről lemondani, akkor miért nem vallásos párt választ?????

Ja, annyira mégsem fontos.... Álszentkedés az egész ilyen esetben.

2010. júl. 2. 10:26
 22/36 anonim ***** válasza:
10.26 kíváncsi lennék, mit szólnál, ha azért szakítana veled valaki, mert vallásos vagy, vagy éppen azért, mert nem. Mert ugye az első randin soha nem azzal kezdjük, hogy szia, ha összházasodunk, akkor lesz (nem lesz) templomi esküvőnk? Egy ilyentől az ember visítva menekül, de nem a templom miatt...
2010. júl. 2. 11:22
 23/36 anonim ***** válasza:
9%
09:50 és 10:04: Pl. sokszor azért nem enged a vallásos fél, mert nincs kedve összeveszni a vallásos szüleivel (esetleg nagyszüleivel -akiket szeret-), csak azért mert a lusta párja nem bírja oda tolni a "dagadt" seggét és nem bír ki egy, kb. 1 órás "szertartást"....
2010. júl. 2. 11:58
 24/36 anonim ***** válasza:
0%
ja és ez a 10:26-osnak is szól...
2010. júl. 2. 11:59
 25/36 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy lustaság. A nem vallásossal ezzel azt írom, hogy keresztény valaki. Mert számára erőszakos és álszenteskedő, képmutató ez az egész dolog. De tényleg, miért mindig a nem vallásos engedjen?
2010. júl. 2. 12:15
 26/36 anonim ***** válasza:
Nálunk én vagyok a vallásos,azaz iknább hívő,de nem templombajáró fél.Templomi esküvőnk nem volt,tehát süssétek meg a hülye hozzáálásotokat.A gyerek viszont meg lesz keresztelve,mert nekem fontos és a férjem ezt tiszteletben tartja.A vallásos is engedett,meg a nem vallásos is.Na erre varrjatok gombot.
2010. júl. 2. 15:46
 27/36 anonim ***** válasza:

11:22

Ha az első randin nem is kerül szóba a vallásosság, azért még mielőtt esküvőre kerülne a sor, már biztosan...

Kedves kérdező, azt írod, hogy elméleti a kérdésed, adok rá egy elméleti választ: a jó kapcsolat alapja a harmónia, s van jó néhány tulajdonság, amiben nem baj, ha a felek egyeznek, ilyen pl. a vallásosság is. Hasonló a hasonlónak örül - mondják.

Számomra kardinális kérdés, hogy a választottammal egyezik-e a világlátásom, a hitem.

Nem sokáig húznám (mint ahogy nem is húztam sokáig) egy vallásos férfi mellett.

2010. júl. 2. 19:07
 28/36 anonim ***** válasza:

11.22-es.

Teljesen egyetértek veled.

2010. júl. 2. 19:20
 29/36 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Bocsi, elnééztem. A 19.07-sel értek egyet.
2010. júl. 2. 19:22
 30/36 A kérdező kommentje:
Igazság szerint szerintem is úgy jó, ha a világnézet hasonló. Csak hát, senki sem tudja előre a jövőjét.
2010. júl. 2. 20:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!